News

WSB Finishing Equipment presenteert ‘Excellence for Industrial Coating’ op de PaintExpo

WSB Finishing Equipment presenteert ‘Excellence for Industrial Coating’ op de PaintExpo

(april 2014) Dat WSB Finishing Equipment onlosmakelijk is verbonden met innovatie in industriële spuittechnieken, bewijst het bedrijf met een aantal recente noviteiten op het gebied van finishing en protective coatings die tijdens de PaintExpo in Karlsruhe werden gepresenteerd. De presentatie van noviteiten vond in samenwerking met WAGNER en Walther-Pilot plaats. Het motto dat beide bedrijven daarbij hanteerden: ‘Excellence for Industrial Coating’.

Slim en nauwkeurig mengen en doseren

Het thema ‘Excellence for Industrial Coating’ sluit naadloos aan op de nieuwe WAGNER meng- en doseerinstallatie FlexControl Smart die WSB presenteerde. De WAGNER FlexControl Smart is een slimme oplossing voor het verkrijgen van een nauwkeurige mengverhouding en homogeniteit voor 2K of 3K-applicaties. Het systeem biedt een volledig geautomatiseerde oplossing waarbij het display met touch-screen de invoer van parameters en de controle van functies sterk vereenvoudigt. FlexControl Smart ondersteunt bovendien een snelle en gemakkelijke kleurwissel. De mengverhouding van het meng- en doseersysteem varieert van 0,1:1 – 50:1; de werkdruk van 1 – 250 bar.

Het toepassingsgebied van de FlexControl Smart is breed, hetgeen nog eens wordt versterkt door de mogelijke koppeling met andere systemen, zoals robots, automatische aanvoerlijnen, e.d. De nauwkeurige Wagner meet- en regeltechniek en het redundante bewakingssysteem garanderen een hoge procesbetrouwbaarheid. Speciaal voor Ex-veilige omgevingen is bovendien een speciale ATEX versie leverbaar. Tevens is het mogelijk om met twee spuitpistolen te werken en deze onafhankelijk van elkaar te spoelen terwijl er nog met één van de pistolen wordt gespoten. Door middel van een Ex afstandsbediening kunnen de belangrijkste functies zoals START, STOP, Spoelen en Receptwissel worden geselecteerd vanuit de spuitcabine.

Als betrouwbaarheid en beschikbaarheid tellen

Voor de zwaarste industriële toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en beschikbaarheid, lanceerde WSB de nieuwe Wagner hogedruk plunjerpomp Tiger 72-300 PC voor het verwerken van hoogvisceuze coatings. Deze roestvaststalen plunjerpomp geldt als zeer robuust en leent zich uitstekend voor handmatige applicaties op locatie. Met een werkdruk van 530 bar en een maximale opbrengst van 18.0 l/min is de Tiger 72-300 PC uitstekend geschikt voor het Airless coaten in de metaalindustrie, scheepsbouw, offshore-industrie, spoorwegen, tank- en containerbouw en voor brandvertragende coatings. De pompinstallatie is ook voorzien van een verfverwarmer, die zorgt voor een constante materiaalstroom bij wisselende temperaturen.

Tenslotte werd ook een nieuw concept voor configuratie van Walther-Pilot drukvaten gepresenteerd. Hiermee kunnen de vaten flexibel in iedere productieketen worden geïntegreerd. De drukvaten worden als modulair systeem geleverd waardoor een grote variëteit aan extra’s mogelijk is. Hierbij kan worden gedacht aan roerwerken, niveaumeters of deksellichters waarmee de drukvaten optimaal kunnen worden afgestemd op de specifieke productie-eisen van klanten. Nieuw daarbij zijn ook de energiezuinige roerwerken van Walther-Pilot die ten opzichte van traditionele roerwerken slechts de helft energie verbruiken.

WSB Finishing Equipment
Veilinglaan 56-58, 1861 Wolvertem (België)
T. +32 2 269 46 75
F. +32 2 269 78 45
E.
W.www.wsb-wagner.eu

© 2022 - Infosteel