News

CRH Structural versterkt propositie met acquisitie Slimline vloersysteem

CRH Structural versterkt propositie met acquisitie Slimline vloersysteem

One-stop-shop voor alle constructieve vloersystemen

(april 2014) CRH Structural, dé partner voor de ruwbouw van bouwend Nederland, zowel voor de stapelbouw als montagebouw binnen woning- en utiliteitsbouw en onder meer bekend van de merken Alvon, Calduran Kalkzandsteen, Dycore Systeemvloeren en Heembeton, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Slimline Buildings B.V., ontwikkelaar en leverancier van het Slimline vloersysteem, in de Benelux. Het Slimline vloersysteem wordt toegevoegd aan het assortiment van Dycore Systeemvloeren. Door de krachten te bundelen groeit Dycore uit tot de one-stop-shop voor constructieve verdiepingsvloeren, waar klanten met uiteenlopende projecten alle combinaties van expertise en kwalitatief hoogstaande producten vinden.

‘We zijn enthousiast over de uitbreiding van het assortiment van Dycore met het Slimline vloersysteem. De unieke eigenschappen van het systeem en de specifieke praktische en commerciële expertise van Slimline zorgen voor een krachtige toevoeging die past binnen onze strategische doelstellingen. Dycore is naast het leveren van betonnen systeemvloeren voor utiliteits- en woningbouw nu ook in staat om met Slimline de beste oplossing te bieden voor klanten met bijvoorbeeld gewichts-, hoogte-, comfort- of duurzaamheidseisen voor het nieuwe gebouw’, aldus Henk Schaap, Commercieel Directeur van CRH Structural.

Slimline is slank en aanpasbaar

Het Slimline vloersysteem is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Het bestaat uit geprefabriceerde betonplaten met geïntegreerde stalen I-profielen voorzien van sparingen en een vaste of flexibele topvloer. De zelfdragende elementen maken kolomvrije overspanningen van meer dan 16 meter mogelijk. De installatieruimte in de vloer blijft hol en kan worden voorzien van flexibele voorzieningen voor toegankelijkheid, die eenvoudige wijziging van indeling, gemakkelijk onderhoud of vernieuwen van installaties en zelfs een functionele verandering van het gebouw in de toekomst mogelijk maken.

Hendrik Grüter, Technical Sales Manager van Slimline Buildings, legt uit waarom de samenvoeging ook grote voordelen heeft voor de klanten van Slimline. ‘Deze samenwerking stelt ons in staat om efficiënter te werken en schaalvoordelen te benutten. Dat komt direct ten goede aan onze klanten. Onze gezamenlijke productiecapaciteit garandeert dat we zelfs de grootste projecten soepel en tijdig kunnen beleveren. Daarnaast zijn we verheugd over de kansen die de professionele organisatie van CRH Structural biedt voor klantondersteuning en productontwikkeling’, zo licht hij toe.

Duurzaam en licht

Het Slimline vloersysteem maakt het mogelijk het gebouwklimaat efficiënt te regelen door middel van enkele of dubbele bouwdeelactivering, waarbij leidingen worden geïntegreerd in de betonnen plafondplaat en de topvloer. Door te bouwen met het Slimline vloersysteem wordt een minimale hoeveelheid –grotendeels hergebruikte- grondstoffen gebruikt. Dat resulteert in een spectaculaire afname van het eigengewicht. Andere voordelen van de lagere massa zijn het efficiënte energieverbruik en de snellere reactietijd van thermisch geactiveerde oppervlakten. Een Slimline gebouw kan steeds worden aangepast aan veranderende behoeften van de gebruiker. Bovenstaande eigenschappen hebben geleid de bekroning van verschillende Slimline projecten met BREEAM Excellent en Outstanding certificering.

Optimaal aanbod

CRH Structural werkte de afgelopen jaren regelmatig samen met Slimline Buildings, met name vanuit een productierelatie met het tevens tot de groep behorende Alvon Heembeton. Door de overname wordt de bestaande samenwerking geformaliseerd, waardoor een duidelijke en krachtige propositie ontstaat. Het team van Slimline Buildings zal binnen de bestaande organisatie van Dycore worden geïntegreerd, waardoor zowel het aanbod, de beschikbare expertise als de ondersteuning voor de klanten van zowel Dycore als Slimline Buildings worden geoptimaliseerd.

www.crhstructural.nl

© 2022 - Infosteel