News

Galva Power Group en Zincoat zijn EN 1090 gecertificeerd!

Galva Power Group en Zincoat zijn EN 1090 gecertificeerd!

(sept 2014) Galva Power Group en Zincoat zijn dé beste service providers voor thermisch verzinken en duplex systemen (poedercoaten en natlakken) in de Benelux. Ze zijn uw partners voor perfecte oppervlakken, een aantrekkelijk design van uw staalconstructie en de meest geavanceerde bescherming. Galva Power Group en Zincoat bieden u een uitgebreid dienstenpakket: advies, keuring, voor- en nabewerking van het materiaal en elke denkbare logistieke ondersteuning.

Sinds 1 juli 2014 moeten alle dragende onderdelen van een staalconstructie wettelijk CE-gemarkeerd zijn en geproduceerd worden volgens de eisen van de EN 1090.
De norm deelt gebouwen en dragende constructies op in vier klassen, gebaseerd op de risico’s bij falen en de ernst van de gevolgen. Als constructeur dient u te beschikken over een door een erkende instelling (Notified Body) gecertificeerd fabriekscontrolesysteem (FPC). De eisen aan de FPC zijn afhankelijk van de classificatie.
Met de CE-markering verklaart u dat aan alle constructieve eisen is voldaan.

CE-markering geldt niet alleen voor de staalconstructie als geheel maar ook voor alle samenstellende onderdelen. Dat betekent dat een CE-markering alleen aangebracht mag worden als het volledige proces (en dus ook van de toeleveranciers) voldoet aan de eisen van de EN 1090.

Galva Power Group en Zincoat zijn EN 1090 gecertificeerd voor het gehele proces van thermisch verzinken en poedercoating.

Dankzij het Manufacturing Execution System (MES) garanderen we 100% traceerbaarheid van uw materiaal en alle behandelingen door het gehele proces. Bovendien bieden wij u 100% kwaliteit voor uw constructies, in het kader van een totaalconcept, van het ontwerpen tot het leveren en controle ‘on site’. Van A tot ZINQ!
Het ZINQ Management systeem in combinatie met het Laboratory Information Management Systeem (LIMS) borgen de kwaliteitseisen van de EN 1090. Dat is 100% verzinken volgens EN 1090!

Wilt u meer informatie over EN 1090 en ons MES systeem? Neem een kijkje op www.ZINQEN1090.com of contacteer ons geheel vrijblijvend!

Galva Power Group
Jean-Louis Goderniaux
T +32 11 510 234
Email:

© 2022 - Infosteel