News

Nieuwe gastronomieschool - Ter Groene Poorte

Beelden BM Engineering - Architect: Luc Vandewynckel / BM Engineering

In februari is bij Ter Groene Poorte in Brugge het nieuwe gebouwencomplex 'Huis van de Gastronomie' geopend. Het gebouw (2.500 m2 met nieuwe klassen en ateliers) is een concept van architect Luc Vandewynckel en BM Engineering (infosteel-lid).

Het 'Huis van de Gastronomie', voor scholieren van 12 tot 21 jaar die slager, kok of bakker willen worden, zet zich sterk op de kaart als kenniscentrum in hedendaagse keuken- en restaurantopleidingen en in voedingstechniek. Elk atelier beschikt over een groot touchscreen-scherm waar de leerlingen alle productinfo kunnen opvragen. "Dit gebouw is een trendsetter, ook voor topchefs. We maken gebruik van de allernieuwste toestellen, erg cleane ruimtes met aandacht voor hygiëne én veel hoogtechnologische snufjes", zegt Raph Van Loocke, algemeen directeur van Ter Groene Poorte.

"Leerlingen van verschillende opleidingen volgen in hetzelfde gebouw les, wat leidt tot kruisbestuiving", besloot Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits bij de opening.

Dak in staal

"In het praktijkgedeelte bestaat het dak stalen vakwerkliggers en uitkragende driehoeksvormen voor de luifels (1150 m2 - 60T) met een overspanning van 27 m op 6 m tussenafstand. De hoogte van het vakwerk varieert met de dakhelling tussen 2,25 en 0,9 m en wordt gebruikt als technische ruimte." verduidelijkt BM Engineering. "De luifel van speelplaats werd uitgevoerd in thermisch verzinkt staal (8T) dat via thermische onderbrekingen verbonden met het gebouw."

Ter Groene Poorte is een hypermoderne gastronomieschool. “BM Engineering dacht met ons mee en gaf proactief advies waardoor we tot bétere oplossingen konden komen,” vertelt Raph Van Loocke.

Lees meer

© 2022 - Infosteel