News

Geslaagde Dag van het Thermisch Verzinken 2015

Dag van het Thermisch Verzinken 2015

Op 28 mei 2015 vond in het EYE Filmmuseum in Amsterdam de Dag van het Thermisch Verzinken 2015 plaats, waarbij een 100-tal genodigden aanwezig waren. Voorafgaand konden architectuurliefhebbers een rondleiding krijgen in het EYE Filmmuseum, een gebouw met een enorme staalstructuur zij het verborgen, ontworpen van het Oostenrijks bureau Delugan Meissl Associated Architects. De 'Dag van het Thermisch Verzinken' is een organisatie van de branchevereniging Zinkinfo Benelux.

amsterdam eye zinkinfodag 2015 2Tijdens deze dag sprak Vincent van der Meulen, ontwerper en lid van de directie van Kraaijvanger, over experimenten rond duurzame innovatie.

Daarna gaf Bruno Dursin, directeur bij Zinkinfo Benelux, een interessante uiteenzetting over de geschiedenis van de Elascon sporttribunes die in de jaren ’60 en ’70 bij tientallen voetbalclubs vooral Nederland en België, maar ook daarbuiten, werden opgetrokken. Deze tribunes zijn opgetrokken in thermisch verzinkt staal en de structuur is na zovele jaren zo goed als onaangetast. Zinkinfo doet hier verder onderzoek naar. In 2013 redde een groep enthousiastelingen een oude tribune van de sloophamer en bouwde op een andere plaats terug op. Een schoolvoorbeeld van hergebruik van staalconstructies.

Na deze twee spreekbeurten kwam het hoogtepunt van de dag, namelijk de uitreiking van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2015. Eerder dit jaar werden uit de 119 ingediende projecten 23 nominaties toegekend, en nu was het tijd voor...

And the winners are...(Lees verder)

© 2022 - Infosteel