News

Hattrick voor BCM : Benelux-trofee voor Thermisch Verzinken 2015

Hattrick voor BCM : Benelux-trofee voor Thermisch Verzinken 2015

Na 2011 (Reeferplatform, Zeebrugge) en 2013 (Sea Tank Terminal, Antwerpen) is BCM wederom uitgeroepen tot laureaat van de BTTV in de categorie Industriebouw met het project voor de uitbreiding van de Bralima Brewery in Kinshasa.

De Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken wordt tweejaarlijks georganiseerd door ZinkInfo Benelux. Dit jaar heeft de jury in totaal 119 projecten beoordeeld. Drieëntwintig projecten werden genomineerd. De zes laureaten (1 per categorie) werden bekendgemaakt op de Dag van het Thermisch Verzinken 2015 op 28 mei in het EYE Filmuseum in Amsterdam.

BCM wint in de categorie INDUSTRIEBOUW met de Uitbreiding BRALIMA Brewery, Kinshasa (CD) - De stalen onderdelen werd verzinkt bij Galva Power

De jury was unaniem onder de indruk van de logistiek en de organisatie die nodig was om dit project te realiseren. De uitbreiding van een brouwerij in Congo, welke vanwege de moeilijke werkomstandigheden ter plaatse, volledig werd geprefabriceerd in België. Bij het ontwerpen en berekenen van alle bouwdelen werd rekening gehouden met de afmetingen van een zeecontainer. Het bouwpakket werd in België vervaardigd bij staalbouwer BCM (lid van Infosteel) en thermisch verzinkt bij Galva Power (lid van Infosteel), vervolgens verscheept naar Kinshasa. "Zelfs de wijze van verpakken werd in 3D uitgedacht." verduidelijkt Mark Meynen (BCM) bij het in ontvangst nemen van de trofee.

bttv2015 Uitbreiding Bralima Brewery

Publicaties

© 2022 - Infosteel