News

Tentoonstelling Willy Van Der Meeren

Tentoonstelling Willy Van Der Meeren

De architectuurtentoonstellingtentoonstelling "Willy Van Der Meeren: from static to dynamic" toont  "18 sleutelprojecten – waaronder het CECA-huis, de prefab scholen, de woning Roelants, de studentenhuisvesting van de VUB en de Willy Wagon – die een van de hoofdthema’s in het werk van Willy Van Der Meeren belichten: het streven naar een dynamisch woonmilieu door de optimale coördinatie van industrie en architectuur."

Het CECA-huis werd in 1954 door Léon Palm en Willy Van Der Meeren ontworpen om de woningnood van de Belgisch staal-en mijnarbeiderd te lenigen. Het is opgebouwd rond een geprefabriceerd stalen portiek, in het midden van de woning geplaatst en waarin leidingen en stopcontacten werden geïntegreerd. "Het huis werd geëquipeerd aangeboden, met ingerichte keuken en badkamer, en met ingebouwde kasten als scheidingswanden tussen de slaapkamers."

Bij de opening op zaterdag 12 september 2015 gaf Mil De Kooning, curator, samen met Ronny De Meyer (Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, Universiteit Gent) een inleiding over het werk van Willy Van Der Meeren. De maquettes werden gemaakt door studenten en oud-studenten van de Universiteit Gent in de periode 2012-2015. Jorn De Kegel, Peter De Vlieger en Thomas Claeys (fotografie en film) maakten de maquette van het CECA-huis.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk 

De expositie wil bijdragen aan het behoud van een schoolpaviljoen in Noeveren, een ontwerp van Léon Palm en Willy Van Der Meeren uit 1957.

Onder andere Infosteel (zeer uitzonderlijk) en Infosteel-lid  BB (Bureau Bouwtechniek) sponsorden deze tentoonstellling.

 

© 2022 - Infosteel