News

ZINQ® Voigt & Schweitzer, zusterorganisatie van Galva Power Group en Zincoat, is genomineerd voor de Duitse Duurzaamheidsprijs 2015!

ZINQ® Voigt & Schweitzer, zusterorganisatie van Galva Power Group en Zincoat, is genomineerd voor de Duitse Duurzaamheidsprijs 2015!

Een deskundige jury onder voorzitterschap van prof. Dr. Günther Bachmann, secretaris-generaal van de Duitse raad voor duurzame ontwikkeling (Rat für Nachhaltige Entwicklung) koos op 9 september 2015 de finalisten voor de ‘Nachhaltigskeitspreis’, de Duitse duurzaamheidsprijs.
Van de ongeveer 500 kandidaten zijn er voor deze bekende en prestigieuze onderscheiding nu 15 bedrijven en 9 steden genomineerd in 8 categorieën.

In de categorie ‘Ressourceneffizienz’, een speciale prijs voor efficiënt omgaan met natuurlijke hulpbronnen, zijn naast ZINQ® Voigt & Schweitzer ook de concerns BASF SE en Robert Bosch GmbH aangewezen. ZINQ® Voigt & Schweitzer is de Duitse zusterorganisatie van ZINQ® Galva Power Group in België en ZINQ® Zincoat in Nederland. De hiervoor genoemde groepen werken sterk samen op het gebied van o.a. Research & Development, duurzaam produceren en klantgerichte oplossingen.

Met deze prijs wordt de voorbeeldige omgang van bedrijven met recycling, grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen bekroond. De prijs wil wijzen op strategieën en oplossingen met model- en best-practice-karakter op een doorslaggevend gebied ten aanzien van duurzame ontwikkeling. Doel van de prijs is de interesse voor het thema recycling te vergroten en daarnaast te wijzen op het belang van efficiënt omgaan met natuurlijke hulpbronnen en de verantwoordelijkheid ten aanzien van de kringloopeconomie.

“Alleen al de nominatie is voor ons een uitzonderlijke bekroning van ons werk en onderstreept de binnen het bedrijf door velen op veel verschillende manieren gerealiseerde bescherming van hulpbronnen en duurzaamheid,” aldus de bijzonder verheugde medewerker, verantwoordelijk voor onder andere de thematiek inzake duurzaamheid en duurzaam produceren, van Voigt & Schweitzer: Dr. Thomas Pinger.

Met de speciale prijs voor efficiënt omgaan met natuurlijke hulpbronnen wordt een bedrijf bekroond dat in het kader van zijn kandidaatstelling continu heeft kunnen aantonen dat het met succes maatregelen op het gebied van de bescherming van hulpbronnen en efficiënt omgaan met grondstoffen en energie heeft kunnen implementeren binnen de eigen productie- en waardeketen.

“De nominatie dient als aansporing om door te gaan op de ingeslagen weg en binnen onze branche een voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Lars Baumgürtel, directeur en grootaandeelhouder van de internationale ZINQ® Groep.

De Deutsche Nachhaltigkeitspreis (DNP, Duitse Duurzaamheidsprijs) is de nationale Duitse onderscheiding voor inzet op het gebied van duurzaamheid. Het is een van de meest gerenommeerde prijzen in zijn soort binnen Europa. De prijs wordt uitgeloofd door de stichting ‘Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V.’, in samenwerking met de federale regering van Duitsland, gemeentelijke koepelorganisaties, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen.

De ‘Deutsche Nachhaltigkeitspreis’ bekroont bedrijven die economisch succes op een voorbeeldige manier weten te koppelen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en aandacht voor het milieu en die op die manier bijdragen aan de gedachte van een toekomstige maatschappij. De prijs heeft in 2015 bondskanselier Angela Merkel als beschermvrouw.

De winnaar wordt op 27 november 2015 bekendgemaakt tijdens de 8e Duitse Dag van de Duurzaamheid. Dit gebeurt in Düsseldorf, in het kader van een feestelijke prijsuitreiking. Pas dan komen de genomineerden en het publiek te weten wie de ‘Deutsche Nachhaltigkeitspreis’ (DNP) 2015 heeft gewonnen.

© 2021 - Infosteel