News

SCIA stelt Hilde Sevens aan als nieuwe CEO

SCIA stelt Hilde Sevens aan als nieuwe CEO

Herk-de-Stad, België (14 december 2015) – SCIA, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van bouwkundige ontwerp- en berekeningssoftware dat deel uitmaakt van de Nemetschek Group, heeft aangekondigd dat mevrouw Hilde Sevens per 1 december 2015 is aangesteld als Chief Executive Officer. Ze is de opvolger van de voormalige CEO en oprichter van het bedrijf Jean-Pierre Rammant, die onlangs met pensioen ging.

Hilde Sevens - new CEO of SCIA

Voorafgaand aan haar carrière bij SCIA heeft Hilde Sevens meer dan tien jaar ervaring opgedaan op de hoogste leidinggevende niveaus van Product Management. Daarnaast was ze werkzaam als manager binnen de diverse aspecten van  Business en Product Development voor bedrijven als Siemens PLM en Autodesk in Californië (VS). Naast haar internationale ervaring en een flinke portie ondernemersgeest beschikt ze over een sterk strategisch inzicht en de drive om gevestigde ondernemingen te laten groeien met de focus op het ontwikkelen van een heldere visie.

"Ik ben zeer vereerd en bijzonder verheugd dat ik ben aangesteld als CEO van SCIA," aldus Hilde Sevens. "In het komende decennium zal de bouwsector in toenemende mate nieuwe technologieën, zoals BIM, gebruiken om de productiviteit te laten toenemen. We maken deel uit van het proces en ik pak de uitdaging met beide handen aan om SCIA naar nog grotere hoogten te brengen, om SCIA wereldwijd een visionair leider in de bouwsector te maken en innovaties naar het volgende niveau te brengen."

Patrik Heider, woordvoerder van de executive board van Nemetschek Group zei: "We zijn erg blij met Hilde als nieuwe CEO van SCIA. De executive board is ervan overtuigd dat zij een aanwinst is voor het bedrijf en een inspiratie zal zijn voor het team. Hilde zal met haar vergaande ervaring, talenten en zakelijk inzicht SCIA internationaal laten doorgroeien. We kijken uit naar een hechte samenwerking en haar succesvolle leiderschap van SCIA in deze spannende tijden."

Tegelijkertijd drukte Patrik Heider zijn dank uit: "We wensen de voormalige CEO van SCIA Jean-Pierre Rammant het allerbeste toe en vertrouwen erop dat hij met volle teugen zal genieten van zijn welverdiende pensioen. Hij was de allereerste CEO in de boeiende geschiedenis van het bedrijf en een zeer inspirerend leider die geen uitdaging uit de weg ging. We zijn hem dankbaar voor zijn talloze bijdragen aan de groei van het bedrijf en zijn legendarische invulling van de positie van CEO gedurende de afgelopen 41 jaar."

Over SCIA

logo013Opgericht in 1974, is SCIA vandaag één van ‘s werelds meest vooraanstaande ontwikkelaars van berekenings- en ontwerpsoftware die het Open BIM proces ondersteunt. SCIA Engineer is een geïntegreerde multimateriaal analyse- en ontwerpsoftware voor allerlei soorten projecten. Dankzij het brede scala aan mogelijkheden is het geschikt voor allerlei soorten projecten: het ontwerpen van kantoorgebouwen, industriële installaties en bruggen, allemaal vanuit dezelfde gebruiksvriendelijke omgeving. SCIA is onderdeel van de Nemetschek Group, een wereldwijd toonaangevende softwareleverancier voor de bouwsector.

www.scia.net

 

© 2022 - Infosteel