Uitbreiding van een woning in Bertrange

De opdracht die aan de architect werd toevertrouwd is in principe eenvoudig: de bestaande woning die dateert van 1996 in een zeer traditionele esthetiek, opengooien naar de tuin toe en ze een eigentijds uitzicht meegeven.

De architect besliste alle draagmuren van de achtergevel op het gelijkvloers af te breken om de leefruimtes te vergroten en het zicht naar de tuin te optimaliseren. De muur van de achtergevel wordt overgenomen door stalen draagstructuren, bestaande uit fijne lamellen die alle parallel met de woning zijn georiënteerd. Samen laten deze staalstructuren het tuinlandschap beter tot zijn recht komen en zorgen ze ervoor dat de intimiteit van de binnenruimtes bewaard blijft.

De verschillende geometrie van de elementen die afwisselend de vorm van een rechthoek, trapezium of driehoek aanneemt en hun onregelmatige schikking in het vlak, vormen een flinterdun scherm dat met het licht speelt en van het landschap even zovele schilderijen maakt als er visuele perspectieven zijn.

Het overdekt terras, dat door gelijkaardige elementen wordt afgebakend, wordt zowel een binnen- als buitenruimte.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Privé, Bertrange
Plaats_Localisation
Privé, Bertrange
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
kaell architecte, Luxembourg
Architect_Architecte
InCA Ingénieurs Conseils Associés, Niederanven
Studiebureau_Bureau d’études
Prefalux, Junglinster
Algemeen aannemer_Entrepreneur général
Prefalux, Junglinster
Ferronnerie d'Art Nico Betzen (escalier), Fouhren
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Simone Bossi

News (membres)

© 2020 - Infosteel