Vaneenoo

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: NV Vaneenoo
adres: Rakestraat 25a- 8750 Wingene
telefoon: +32-51 65 61 78
e-mail:
website: https://www.vaneenoo.be
bedrijfsprofiel:

NV Vaneenoo is een familiebedrijf met jarenlange kennis en ervaring op vlak van industriële gebouwen, kantoorgebouwen en landbouwgebouwen.

Wij kunnen Uw droomproject realiseren van A tot Z. NV Vaneenoo is een gevestigde waarde in industriebouw. Het creëren van industriële gebouwen zoals werkplaatsen, garages, winkels, kantoren of toonzalen... Wij vervaardigen metaalconstructies en betonconstructies in eigen ateliers met de nieuwste CNC gestuurde pons-, zaag- en boormachines.

Onze gemotiveerde medewerkers helpen u graag verder en streven naar het perfecte bouwsysteem volgens uw wensen. Indien u dat wenst leveren wij het project ook sleutel op de deur.

Onze troeven zijn kwaliteit, flexibiliteit, jarenlange ervaring en bouwkundig vakmanschap. Elke stap binnen het bouwproces kan inhouse gebeuren. Wij leveren hoogstaand werk voor uw project. Met de fabricatie van onze eigen geïsoleerde en volle industriële betonpanelen streven wij naar een kleurvast en egaal uitzicht. Kleinere staalstructuren voor de woningbouw kunnen op maat afgeleverd worden.

Contact

 • Website

In beeld

BC-Construct

activiteit: Algemeen aannemer
firmanaam: BC-Construct BVBA
adres: Beertenstraat 3 - 9160 Lokeren
telefoon: +32 9 277 81 57
e-mail:
website: https://www.bc-construct.com/
bedrijfsprofiel:

BC-Construct is in het bijzonder gespecialiseerd in industriebouw voor kmo’s en middelgrote ondernemingen

Wat we zoal bouwen?

 • Kantoorgebouwen en commerciële handelspanden
 • Bedrijfsgebouwen: loodsen, magazijnen, productiehallen,…
 • Retail: toonzalen, winkelpanden, autogarages, showrooms,…
 • Gemengde gebouwen voor zakelijk gebruik en privé-woonst

Bij BC-Construct hebben we niet de ambitie om de grootste speler op de markt te worden. Ons bouwbedrijf is gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatieprojecten voor professionele klanten.  maar heeft naast bedrijfsgebouwen ook al diverse particuliere bouwprojecten uitgevoerd. Dat we zelf een kmo zijn, is net onze interessantste troef. Vanuit onze eigen ervaringen begrijpen we namelijk perfect wat ondernemers bezig houdt en hoe een flexibele service het verschil maakt.

Contact

 • Website

In beeld

 

Stalibo

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Stalibo
adres: De Wallekens 8 - 9270 Kalken
telefoon: +32 (0)9 252 28 48
e-mail:
website: http://www.stalibo.be
bedrijfsprofiel:

Eigentijds bouwen van industriële complexen
Reeds meer dan 25 jaar is Stalibo gespecialiseerd in het bouwen van industriële complexen en bedrijfsgebouwen.
De naam 'Stalibo' verduidelijkt onze grootste troef, nl. staalstructuren, hoewel wij een volledige aanneming garanderen in alle materialen inclusief gevels, dak, riolering, ..., volledig op maat naar de wensen van de klant. In ons eigen atelier worden alle projecten, van klein tot groot, even nauwkeurig ontworpen, gemaakt, opgevolgd en afgewerkt. Indien gewenst kunnen wij ook helpen bij het ontwerpen van uw gebouw op maat.
Uw project wordt met de grootste zorg door ons eigen personeel op de werf gemonteerd.

referenties staal: http://www.stalibo.be/bedrijfsgebouwen.html

Contact

 • Website

T-sbh

activiteit: Tekenbureau
firmanaam: T-sbh (staal - hout - beton)
adres: Olenseweg 330 - 2260 Westerlo
telefoon: +32 (0478 96 42 12
e-mail:

Contact

 • Website

CADQON

activiteit: Studiebureau
firmanaam: CADQON
adres: Vaartbekeweg 37, B-8000 Brugge
telefoon: +32 498 81 21 98
e-mail:
website: https://www.cadqon.com
bedrijfsprofiel:

CADQON – together designing, ever constructing: een ingenieursbureau die instaat voor structureel design en werkplaatsvoorbereidingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp en uitwerking van de utiliteits- en industriebouw. CADQON werkt projecten uit in geavanceerde software en stelt werkhuispakketten op voor productie en montage.

Sterkte van CADQON?

Korte communicatielijnen tussen de eigen engineering en de productie van de klant met een vlotte opvolging in het werkhuis en op de bouwplaats. CADQON focust zich op langdurende klantenrelaties. Referenties zijn o.a. terug te vinden in bedrijfsgebouwen, luifels, renovaties en industriecomplexen. Er zit meer dan 7 jaar ervaring bij CADQON, waardoor ook complexe structuren probleemloos kunnen worden uitgewerkt.

Contact

 • Website

Noesen Staalhandel

activiteit: Staalhandel
firmanaam: Noesen Staalhandel
adres: Bredastraat 153 - 2060 Antwerpen
telefoon: + 32.3.20.20.900
e-mail:
website: https://www.noesen.be
bedrijfsprofiel:

Staalhandel Noesen levert staal vanuit een permanente voorraad van 2.500 ton West-Europees materiaal.  Met vakkennis, een correcte opvolging en een glimlach. Hoogwaardig staal aan scherpe, concurrentiële prijzen. Voor de meubelindustrie, algemene constructie, machinebouw en draai- en freeswerk. Telkens sectoren met hun eigen specifieke uitdagingen en steeds in evolutie.

Noesen Staalhandel is voor u als klant een betrouwbare en meedenkende partner.

Contact

Kudu

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Kudu
telefoon: +32 (0)474 22 06 67
e-mail:
website: https://kudu.engineering
bedrijfsprofiel:

Solid results. Creative engineering
Kudu is een ingenieursbureau gespecialiseerd in unieke en complexe staalconstructies. Door onze focus op creatieve oplossingen die analytisch sterk zijn, zijn we het go-to bureau voor structureel advies en stabiliteitsberekeningen. Van bruggen tot architecturale uitdagingen, complexe stalen verbindingen, industriële constructies, montagestudies, … We've got you covered!

Kudu, jouw staalspecialist
Picture of the bridget

It’s all about experience! Met meer dan 15 jaar in-house ervaring in internationale staalbouw, is Kudu dé uitgesproken partner voor jouw staalconstructies. We leveren steeds unieke oplossingen die praktisch haalbaar, efficiënt en kostenbesparend zijn.t
Kwaliteit staat daarbij centraal. Staal is immers een materiaal dat de nodige finesse vereist. Door onze knowhow garanderen we steeds een eersteklas resultaat.

referenties staal: https://kudu.engineering/projecten

Contact

 • Website

EXDEL Cabinet d’experts


    logo1844
Bedrijfsnaam   EXDEL SPRL Cabinet d’experts
Type organisatie   studiebureau
Adres   Oude Katsei, 99 - 3890 Gingelom
Telefoon   +32 (0)475 666 099
E-mail  
Contactpersoon    André DELHEZ - Gérant - GSM : 0475 666 099 - Mail :
Website   https://exdel.eu
Bedrijfsprofiel  

Le Cabinet d’experts EXDEL a été créé par André DELHEZ, actif dans le secteur de la construction et bénéficiant d’une expérience de plus de 40 ans dans le Génie civil, les Travaux publics et la Sécurité du travail. Depuis de nombreuses années, le Cabinet d’experts EXDEL pratique le Conseil, l’Audit, la Consultance, l’Expertise et la Conciliation, en réalisant des missions en Régions wallonne et bruxelloise ainsi qu’au Grand-Duché de Luxembourg. Grâce à une équipe de collaborateurs externes spécialisés, le Cabinet d’experts EXDEL répond à des demandes spécifiques et diversifiées auprès des institutions judiciaires, des notaires, des avocats, des entrepreneurs, des producteurs, des bureaux d’études, des architectes et des particuliers.

activiteit: Studiebureau
firmanaam: EXDEL SPRL Cabinet d’experts
adres: Oude Katsei, 99 - 3890 Gingelom
telefoon: +32 (0)475 666 099
e-mail:
website: https://exdel.eu
contact: André DELHEZ - Gérant - GSM : 0475 666 099
bedrijfsprofiel: Le Cabinet d’experts EXDEL a été créé par André DELHEZ, actif dans le secteur de la construction et bénéficiant d’une expérience de plus de 40 ans dans le Génie civil, les Travaux publics et la Sécurité du travail. Depuis de nombreuses années, le Cabinet d’experts EXDEL pratique le Conseil, l’Audit, la Consultance, l’Expertise et la Conciliation, en réalisant des missions en Régions wallonne et bruxelloise ainsi qu’au Grand-Duché de Luxembourg. Grâce à une équipe de collaborateurs externes spécialisés, le Cabinet d’experts EXDEL répond à des demandes spécifiques et diversifiées auprès des institutions judiciaires, des notaires, des avocats, des entrepreneurs, des producteurs, des bureaux d’études, des architectes et des particuliers.

Contact

 • Website

BJ CREATE


    logo183
Bedrijfsnaam   BJ Create bvba
Type organisatie   staalbouwer / metaalconstructies
Adres   Brugsesteenweg 1 bus 13 - 8450 Bredene
Telefoon   +32-472-10-40-10
E-mail  
Contactpersoon   John Bulteel
Website   www.bjcreate.be
Bedrijfsprofiel   Het staalbedrijf BJ CREATE in Bredene maakt met veel geestdrift en creatieve inzet trappen, borstweringen en terrassen op maat. John Bulteel en Els Legein staan beiden aan het roer van hun groeibedrijf en leggen de lat graag hoog. “De liefde voor ons vak uit zich in de scherpe detaillering en precisie” legt zaakvoerder John uit. En daar hebben architecten oren naar. Het staalbedrijf werkt voor privéklanten, maar daarnaast ook in opdracht van aannemers en architecten. John Bulteel: “Architecten, aannemers, designers en ontwikkelaars beginnen meer en meer onze kennis en kunde te ontdekken en te appreciëren. Wij worden gesolliciteerd omwille van onze creatieve insteek en precisie wat natuurlijk een opsteker is van formaat. ” John Bulteel en zijn vrouw Els Legein teren op een hoop ervaringen. Elf jaar geleden greep John zijn kans om van start te gaan. “Ik kocht een duur CAD-tekenpakket en genoot met mijn businessplan snel het vertrouwen van de bank. Tenslotte was ik geen debutant en kon ik bogen op 27 jaar werkervaring.” Het succes bleef niet uit, in 2008 was hij laureaat van een wereldwijde Design Competition en dat gaf een eerste boost om door te zetten.
Certificaat   EN1090 exc 2
0026-CPR-0142 en 0026-CPR-0142W (lascertificaat)
Referentieprojecten staal   www.bjcreate.be
activiteit: Staalbouwer / metaalconstructies
firmanaam: BJ Create bvba
adres: Brugsesteenweg 1 bus 13 - 8450 Bredene
telefoon: +32-472-10-40-10
e-mail:
website: https://www.bjcreate.be
contact: ohn Bulteel
bedrijfsprofiel: Het staalbedrijf BJ CREATE in Bredene maakt met veel geestdrift en creatieve inzet trappen, borstweringen en terrassen op maat.
John Bulteel en Els Legein staan beiden aan het roer van hun groeibedrijf en leggen de lat graag hoog. “De liefde voor ons vak uit zich in de scherpe detaillering en precisie” legt zaakvoerder John uit. En daar hebben architecten oren naar. Het staalbedrijf werkt voor privéklanten, maar daarnaast ook in opdracht van aannemers en architecten. John Bulteel: “Architecten, aannemers, designers en ontwikkelaars beginnen meer en meer onze kennis en kunde te ontdekken en te appreciëren.
Wij worden gesolliciteerd omwille van onze creatieve insteek en precisie wat natuurlijk een opsteker is van formaat. ” John Bulteel en zijn vrouw Els Legein teren op een hoop ervaringen. Elf jaar geleden greep John zijn kans om van start te gaan. “Ik kocht een duur CAD-tekenpakket en genoot met mijn businessplan snel het vertrouwen van de bank.
Tenslotte was ik geen debutant en kon ik bogen op 27 jaar werkervaring.” Het succes bleef niet uit, in 2008 was hij laureaat van een wereldwijde Design Competition en dat gaf een eerste boost om door te zetten.
certificaten: EN1090 exc 2
0026-CPR-0142 en 0026-CPR-0142W (lascertificaat)

Contact

 • Website

Techno Métal Industrie


    infosteel member
Bedrijf   Techno Métal Industrie sprl
Type organisation   construction métallique
Adres   Rue du Géron 40 - Be 5300 Seilles
Telefoon   +32-85-27 48 50
E-mail  
Contactpersoon   Benoit de Dorlodot
Website   https://www.technometal.be/
Bedrijfsprofiel   De filosofie van Techno Metal Industrie is geënt op een reeks waarden die al van bij de start van de activiteit vastlagen. Deze waarden droegen bij tot een gedurige ontwikkeling, terwijl de harmonie in de werking behouden bleef.De klanten van Techno Metal Industrie zijn grotendeels algemene aannemers die het onderdeel ‘metaal’ van hun bestellingen in onderaanneming geven. Techno Metal Industrie speelt een ondersteunende rol ten aanzien van zijn klanten, om zich niet te beperken tot de levering en de plaatsing van metaalconstructies in enge zin. Het studiebureau van Techno Metal Industrie speelt in dat opzicht een doorslaggevende rol, door de klanten toegevoegde waarde te bieden. Daarnaast gaat Techno Metal Industrie altijd volop voor kwaliteit om de uitvoering van de contracten rimpelloos te doen verlopen, met ‘nul geschillen’ in de relatie met zijn klanten als doel. Techno Metal Industrie wil zich verantwoordelijk opstellen in de hele uitvoering van zijn opdrachten, door zijn teams in elk stadium te betrekken: studiebureau, tekenbureau, productie in ateliers en plaatsing ter plaatse. 
Certificaten    
Referenties staal    

Projecten in wedstrijd & magazine

activiteit: staalbouwer
firmanaam: Techno Métal Industrie sprl
adres: Rue du Géron 40 - BE 5300 Seilles
telefoon: +32-85-27 48 50
e-mail:
website: https://www.technometal.be/nl/
contact: Benoit de Dorlodot
bedrijfsprofiel:

De filosofie van Techno Metal Industrie is geënt op een reeks waarden die al van bij de start van de activiteit vastlagen. Deze waarden droegen bij tot een gedurige ontwikkeling, terwijl de harmonie in de werking behouden bleef.

De klanten van Techno Metal Industrie zijn grotendeels algemene aannemers die het onderdeel ‘metaal’ van hun bestellingen in onderaanneming geven. Techno Metal Industrie speelt een ondersteunende rol ten aanzien van zijn klanten, om zich niet te beperken tot de levering en de plaatsing van metaalconstructies in enge zin.

Het studiebureau van Techno Metal Industrie speelt in dat opzicht een doorslaggevende rol, door de klanten toegevoegde waarde te bieden. Daarnaast gaat Techno Metal Industrie altijd volop voor kwaliteit om de uitvoering van de contracten rimpelloos te doen verlopen, met ‘nul geschillen’ in de relatie met zijn klanten als doel.

Techno Metal Industrie wil zich verantwoordelijk opstellen in de hele uitvoering van zijn opdrachten, door zijn teams in elk stadium te betrekken: studiebureau, tekenbureau, productie in ateliers en plaatsing ter plaatse. 

Contact

 • Website

In beeld

 

Besix


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Besix
Type organisatie   algemeen aannemer, staalbouwer
Adres   Gemeenschappenlaan 100  - 1200 Brussel
Telefoon   +32 (0)2 402 62 11
Fax    
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.besix.be
Bedrijfsprofiel   Actief sinds 1909, is de Groep BESIX over de jaren heen gegroeid tot een multidisciplinair bedrijf met een toonaangevende positie op de markten waarin het actief is: bouw, vastgoedontwikkeling en concessies. BESIX Contracting is gespecialiseerd in het realiseren van bouw-, infrastructuur- en maritieme werken, die zich vaak onderscheiden door hun complexiteit. In de Benelux en Frankrijk is de Groep sterk vertegenwoordigd met de regionale filialen BESIX Infra, BESIX Construct,Vanhout, Wust, Cobelba, Jacques Delens en Lux TP, die garant staan voor een lokale benadering. Met de entiteiten Franki Foundations, West Construct, Socogetra, Sanotec en Van den Berg brengt de Groep gespecialiseerde nicheoplossingen op de markt, zoals diepfunderingen, geo-engineering, wegenwerken, waterbehandeling en kabel- en leidingbouw. Gesterkt door onze ervaring op onze thuismarkten konden we ook buiten Europa een sterke positie uitbouwen. Een typisch voorbeeld hiervan is het Midden-Oosten, waar we in 50 jaar tijd een indrukwekkend portfolio konden samenstellen. Deze diversificatie voor zowel activiteiten als regionaal bereik loont, want ze stelt ons minder bloot aan risico’s.
Certificaat    
Referenties staal    

 

activiteit: Algemeen aannemer, Staalbouwer
firmanaam: Besix
adres: Gemeenschappenlaan 100 - 1200 Brussel
telefoon: +32 (0)2 402 62 11
e-mail:
website: https://www.besix.com/nl/
bedrijfsprofiel:

Actief sinds 1909, is de Groep BESIX over de jaren heen gegroeid tot een multidisciplinair bedrijf met een toonaangevende positie op de markten waarin het actief is: bouw, vastgoedontwikkeling en concessies. BESIX Contracting is gespecialiseerd in het realiseren van bouw-, infrastructuur- en maritieme werken, die zich vaak onderscheiden door hun complexiteit. In de Benelux en Frankrijk is de Groep sterk vertegenwoordigd met de regionale filialen BESIX Infra, BESIX Construct,Vanhout, Wust, Cobelba, Jacques Delens en Lux TP, die garant staan voor een lokale benadering.

Met de entiteiten Franki Foundations, West Construct, Socogetra, Sanotec en Van den Berg brengt de Groep gespecialiseerde nicheoplossingen op de markt, zoals diepfunderingen, geo-engineering, wegenwerken, waterbehandeling en kabel- en leidingbouw. Gesterkt door onze ervaring op onze thuismarkten konden we ook buiten Europa een sterke positie uitbouwen. Een typisch voorbeeld hiervan is het Midden-Oosten, waar we in 50 jaar tijd een indrukwekkend portfolio konden samenstellen. Deze diversificatie voor zowel activiteiten als regionaal bereik loont, want ze stelt ons minder bloot aan risico’s.

Contact

 • Website

In beeld

 

FABA-FEGC


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba)
Type organisatie   algemeen aannemer
Adres   Lombardstraat 42 - 1000 Brussel
Telefoon   +32 (0)2 511 65 95
E-mail  
Contactpersoon   Dhr Patrice Dresse
Website   www.faba.be
Bedrijfsprofiel   De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba), een Koninklijke vereniging opgericht in 1881, groepeert 17 lokale verenigingen en verenigt ongeveer 4.500 ruwbouw- en algemene bouwaannemers. De opdracht van de Federatie bestaat erin om het beroep van ruwbouw- en algemene bouwaannemer op alle vlakken en op alle mogelijke manieren te verdedigen en te promoten.De FABA is een organisatie binnen de Cluster “Ruwbouw en Algemene Bouwaanneming” van de Confederatie Bouw. Aldus beoogt de FABA alle federaties te kunnen verwelkomen, alsook de beroepsorganisaties en de bedrijven die actief zijn in de ruwbouw, in de afbraak en de ontmanteling, in de sanering en recyclage, in de beton- en funderingstechnieken, in de infrastructuurwerken, in de spoorwegwerken, in de industriële en residentiële bouw; algemene bouwaannemers, onderaannemers, maar eveneens ontwikkelaars-bouwheren en promotors van woningen.
Certificaat  
Referenties staal   -

 

activiteit: federatie
firmanaam: Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba)
adres: Lombardstraat 42 - 1000 Brussel
telefoon: +32 (0)2 511 65 95
e-mail:
website: http://www.faba.be
contact: Dhr Patrice Dresse
bedrijfsprofiel: De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba), een Koninklijke vereniging opgericht in 1881, groepeert 17 lokale verenigingen en verenigt ongeveer 4.500 ruwbouw- en algemene bouwaannemers. De opdracht van de Federatie bestaat erin om het beroep van ruwbouw- en algemene bouwaannemer op alle vlakken en op alle mogelijke manieren te verdedigen en te promoten.De FABA is een organisatie binnen de Cluster “Ruwbouw en Algemene Bouwaanneming” van de Confederatie Bouw. Aldus beoogt de FABA alle federaties te kunnen verwelkomen, alsook de beroepsorganisaties en de bedrijven die actief zijn in de ruwbouw, in de afbraak en de ontmanteling, in de sanering en recyclage, in de beton- en funderingstechnieken, in de infrastructuurwerken, in de spoorwegwerken, in de industriële en residentiële bouw; algemene bouwaannemers, onderaannemers, maar eveneens ontwikkelaars-bouwheren en promotors van woningen.

Contact

 • Website

Zinga


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Zingametall bvba
Type organisatie   Fabrikant van film galvaniserend systeem ZINGA
Adres   Rozenstraat 4 - B 9810 Eke Nazareth
Telefoon   +32 (0)9 385 68 81
Fax    
E-mail  
Contactpersoon   Chantal Maere
Website   www.zinga.eu
Bedrijfsprofiel   ZINGAMETALL is een privébedrijf dat een unieke zinkrijke metaalcoating ontwikkelt, produceert en commercialiseert, genaamd ZINGA, om oude, nieuwe en gegalvaniseerde stalen constructies te beschermen tegen roest. ZINGA (99,995% zuiver zink) biedt een kathodische bescherming vergelijkbaar aan thermisch verzinken (warme galvanisatie), toepasbaar op locatie of in een werkplaats met kwast, roller of spuitapparatuur. ZINGA bevat 96% zink in zijn droge laag, is milieuvriendelijk, niet-toxisch en heeft een onbeperkte houdbaarheid (in gesloten verpakking). ZINGA heeft de unieke eigenschap om ter plaatse bestaande hot-dip-structuren te herladen. ZingaMetall heeft een wereldwijd distributienetwerk (> 100 landen) en biedt anticorrosie-oplossingen voor bedrijven actief in de bouw, staal, mijnbouw, energie, water, olie en gas, tanks, openbare werken, bruggen, spoorwegen, transport, cement, havens, ..., zowel on- als offshore.
Certificaat   ISO 9001-2015
ISO 12944
NORSOK M-501 
Referenties staal   https://www.zinga.eu/references/
activiteit: oppervlaktebehandeling
firmanaam: Zingametall bvba
adres: Rozenstraat 4 - B 9810 Eke Nazareth
telefoon: +32-9-385 68 81
e-mail:
website: https://www.zinga.eu/nl/
bedrijfsprofiel:

Fabrikant van film galvaniserend systeem ZINGA

ZINGAMETALL is een privébedrijf dat een unieke zinkrijke metaalcoating ontwikkelt, produceert en commercialiseert, genaamd ZINGA, om oude, nieuwe en gegalvaniseerde stalen constructies te beschermen tegen roest. ZINGA (99,995% zuiver zink) biedt een kathodische bescherming vergelijkbaar aan thermisch verzinken (warme galvanisatie), toepasbaar op locatie of in een werkplaats met kwast, roller of spuitapparatuur. ZINGA bevat 96% zink in zijn droge laag, is milieuvriendelijk, niet-toxisch en heeft een onbeperkte houdbaarheid (in gesloten verpakking).

ZINGA heeft de unieke eigenschap om ter plaatse bestaande hot-dip-structuren te herladen. ZingaMetall heeft een wereldwijd distributienetwerk (> 100 landen) en biedt anticorrosie-oplossingen voor bedrijven actief in de bouw, staal, mijnbouw, energie, water, olie en gas, tanks, openbare werken, bruggen, spoorwegen, transport, cement, havens, ..., zowel on- als offshore.

certificaten:
 • ISO 9001-2015
 • ISO 12944
 • NORSOK M-501 
referenties staal: https://www.zinga.eu/references/

Contact

 • Website

In beeld

 

Moulan


    infosteel member
Bedrijf   Moulan SA
Type organisatie   staalhandel
Adres   Avenue du Parc 28 - 4650 Chaîneux
Telefoon   +32 (0) 87 31 34 71
Fax   +32 (0) 87 31 08 45
E-mail  
Contactpersoon  
Website   www.moulan.be
Bedrijfsprofiel   La SA Moulan est un grossiste en matériaux pour l’HVAC, l’industrie, la tuyauterie industrielle, la construction métallique et le traitement des eaux au service des installateurs professionnels. Fort de plus de 20.000 références stockées sur 10.000 m², la SA Moulan livre partout en Wallonie et au Luxembourg des produits de qualité et de marques réputées. Nous vendons tous les systèmes de tuyauteries, accessoires et robinetterie en acier, cuivre, inox et matières synthétiques. Bien plus que vendre, nous offrons quotidiennement un support technique à nos clients et nous les accompagnons au mieux pour leurs projets. Actuellement dirigée par la cinquième génération, elle occupe trente personne et réalise un CA de 12.000.000 euros.
Certificaten    
Referenties met staal    
activiteit: staalhandel
firmanaam: Moulan SA
adres: Avenue du Parc 28 - 4650 Chaîneux
telefoon: +32-87 31 34 71
fax: +32-87 31 08 45
e-mail:
website: https://www.moulan.be/
contact:
bedrijfsprofiel:

La SA Moulan est un grossiste en matériaux pour l’HVAC, l’industrie, la tuyauterie industrielle, la construction métallique et le traitement des eaux au service des installateurs professionnels. Fort de plus de 20.000 références stockées sur 10.000 m², la SA Moulan livre partout en Wallonie et au Luxembourg des produits de qualité et de marques réputées. Nous vendons tous les systèmes de tuyauteries, accessoires et robinetterie en acier, cuivre, inox et matières synthétiques. Bien plus que vendre, nous offrons quotidiennement un support technique à nos clients et nous les accompagnons au mieux pour leurs projets. Actuellement dirigée par la cinquième génération, elle occupe trente personne et réalise un CA de 12.000.000 euros.

Contact

 • Website

Beeuwsaert Construct


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Beeuwsaert Construct bvba
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Nijverheidslaan 3, B-8880 Ledegem
Telefoon   +32 (0)56 43 18 43
Fax   +32 (0)56 41 28 48
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.beeuwsaert-construct.be
Lidmaatschap   Bronze      
Bedrijfsprofiel   Beeuwsaert Construct realiseert agrarische en industriële bedrijfsgebouwen. Van kleine tot complexe projecten: We voeren ze voor je uit met de nodige vakkennis, flexibliteit en bravoure. Door het behalen van het EN-1090 certificaat kunnen we elke gefabriceerde staalstructuur een CE-markering meegeven.
Certificaat    EN-1090
Referenties staal   www.beeuwsaert-construct.be/nl/realisaties

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Beeuwsaert Construct}{if:catid=157 OR catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Beeuwsaert Construct bvba
adres: Nijverheidslaan 3, B-8880 Ledegem
telefoon: +32 (0)56 43 18 43
fax: +32 (0)56 41 28 48
e-mail:
website: https://www.beeuwsaert-construct.be/nl
bedrijfsprofiel: Beeuwsaert Construct realiseert agrarische en industriële bedrijfsgebouwen. Van kleine tot complexe projecten: We voeren ze voor je uit met de nodige vakkennis, flexibliteit en bravoure. Door het behalen van het EN-1090 certificaat kunnen we elke gefabriceerde staalstructuur een CE-markering meegeven.
certificaten: EN-1090
referenties staal: https://www.beeuwsaert-construct.be/nl/realisaties

Contact

 • Website

In beeld

 

Tase


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Tase Research SA
Type organisatie   software opleiding
Adres   51-53 Avenue Colonel Picquart
Telefoon   +32 (0)2 247 92 06
Fax    
E-mail  
Contactpersoon   Martin Brochier
Website   www.tase.be/nl
Lidmaatschap   Bronze      
Bedrijfsprofiel   Tase werd in 1986 opgericht door Emmanuel Petit en is vandaag een dienstenonderneming voor de bouwsector. Als erkend partner van enkele grote merken zoals Autodesk, Hewlett Packard, Microsoft & Proximus zijn onze certificeringen het beste bewijs van een kwaliteitsvolle service. Al meer dan 10 jaar zijn wij voornamelijk actief binnen het domein van BIM (Building Information Modeling). Wij bundelen al onze expertise binnen deze nieuwe manier van bouwen. Om een betere wereld te bouwen, inspireren wij u om met behulp van Technologische Applicaties, Diensten en Engineering. TASE Technological, Applications, Services & Engineering. Een team van 25 gepassioneerde talenten uit de bouwsector, die hun expertise delen en bij hun verdere ontwikkeling een gemeenschappelijk doel nastreven: klantentevredenheid
Certificaat    
Referenties staal    
activiteit: Software opleiding
firmanaam: Tase Research SA
adres: 51-53 Avenue Colonel Picquart - 1030 Brussel
telefoon: +32-2-247 92 06
e-mail:
website: https://www.tase.be/nl
contact: Martin Brochier
bedrijfsprofiel:

Tase werd in 1986 opgericht door Emmanuel Petit en is vandaag een dienstenonderneming voor de bouwsector. Als erkend partner van enkele grote merken zoals Autodesk, Hewlett Packard, Microsoft & Proximus zijn onze certificeringen het beste bewijs van een kwaliteitsvolle service.

Al meer dan 10 jaar zijn wij voornamelijk actief binnen het domein van BIM (Building Information Modeling). Wij bundelen al onze expertise binnen deze nieuwe manier van bouwen. Om een betere wereld te bouwen, inspireren wij u om met behulp van Technologische Applicaties, Diensten en Engineering.

TASE Technological, Applications, Services & Engineering. Een team van 25 gepassioneerde talenten uit de bouwsector, die hun expertise delen en bij hun verdere ontwikkeling een gemeenschappelijk doel nastreven: klantentevredenheid.

Contact

 • Website

Hempel


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Hempel
Type organisatie   Oppervlaktebehandeling
Adres   Karel Doormanweg 7C, NL-3115 JD Schiedam (NL)
P.O. Box 792 , NL-3100 AT Schiedam (NL)
Telefoon   +31-10-44 54 00
E-mail    
Contactpersoon   P. Shearlaw, , +31 10 44 54 00, sales manager
Website   www.hempel.nl
Lidmaatschap   Bronze
Bedrijfsprofiel  
Hempel is een van 's werelds grootste leveranciers van coatings voor de marine-, decorative-, protective-, jacht- en containermarkt.
Hempel concentreert zich op R&D, geavanceerde productietechnieken en professioneel coatingadvies om de investeringen van onze klanten langer te beschermen. Onze werkwijze is eenvoudig: we zijn nieuwsgierig, creatief en kijken kritisch naar onszelf. We streven er altijd naar om onze klanten meer waarde voor hun geld te bieden.
We vinden ook dat de verfindustrie moet bijdragen aan een beter milieu. Daarom investeren we in watergedragen producten en innovatieve ideeën die onze klanten helpen hun brandstofgebruik te verminderen, hun uitstoot te verlagen en hun milieudoelen te bereiken.
We bieden ons klanten een compleet assortiment coatings, evenals technisch advies.
Certificaat    
Referenties staal    
activiteit: Oppervlaktebehandeling
firmanaam: Hempel
adres: Karel Doormanweg 7C, NL-3115 JD Schiedam (NL)
telefoon: +31-10-44 54 00
website: https://www.hempel.com
contact: P. Shearlaw, +31 10 44 54 00, sales manager
bedrijfsprofiel: Hempel is een van 's werelds grootste leveranciers van coatings voor de marine-, decorative-, protective-, jacht- en containermarkt. Hempel concentreert zich op R&D, geavanceerde productietechnieken en professioneel coatingadvies om de investeringen van onze klanten langer te beschermen. Onze werkwijze is eenvoudig: we zijn nieuwsgierig, creatief en kijken kritisch naar onszelf. We streven er altijd naar om onze klanten meer waarde voor hun geld te bieden. We vinden ook dat de verfindustrie moet bijdragen aan een beter milieu. Daarom investeren we in watergedragen producten en innovatieve ideeën die onze klanten helpen hun brandstofgebruik te verminderen, hun uitstoot te verlagen en hun milieudoelen te bereiken. We bieden ons klanten een compleet assortiment coatings, evenals technisch advies.

Contact

 • Website

Design Data


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Design Data (SDS/2 by Design Data)
Type organisatie   Software
Adres   Rue Derrière les haies 81 - 4683 Vivegnis
Telefoon   +32-(0)4 264 87 34
Fax    
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.sds2.com
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   Dotée d'un esprit d'innovation, concepteur et éditeur du logiciel SDS/2 Design Data est le leader incontesté des logiciels de construction métallique sur le marché nord-américain.

Destiné à révolutionner le marché européen, SDS/2 est l'unique solution intelligente intégrant calcul et modélisation dans la conception automatique des attaches. Incluant les normes européennes Eurodes et Eurocode UK, SDS/2 augmentera la rentabilité de votre entreprise grâce à sa capacité d'automatisation accrue.

Certificaat    
Referenties staal    
activiteit: Software
firmanaam: Design Data (SDS/2 by Design Data)
adres: Rue Derrière les haies 81 - 4683 Vivegnis
telefoon: +32-(0)4 264 87 34
e-mail:
website: https://sds2.com/
bedrijfsprofiel:

Dotée d'un esprit d'innovation, concepteur et éditeur du logiciel SDS/2 Design Data est le leader incontesté des logiciels de construction métallique sur le marché nord-américain.

Destiné à révolutionner le marché européen, SDS/2 est l'unique solution intelligente intégrant calcul et modélisation dans la conception automatique des attaches. Incluant les normes européennes Eurodes et Eurocode UK, SDS/2 augmentera la rentabilité de votre entreprise grâce à sa capacité d'automatisation accrue.

Contact

 • Website

In beeld

 

Ferris


    Ferris
Bedrijfsnaam   Ferris NV
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Karel de Clercqstraat 1 - 9042  Sint-Kruis-Winkel (Gent)
Telefoon   +32 9 342 3060
Fax   +32 9 342 3069
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.ferrissteel.com
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   Wij ontwerpen, fabriceren en monteren staalconstructies voor de industrie (chemie en petrochemie) en de utiliteitsbouw. Daarnaast zijn wij actief op het gebied van GVK-producten (Glasvezelversterkte kunststofconstructies). Naast het uitvoeren van nieuwe staalconstructies of kunststofconstructies, is Ferris sterk in fabrieksonderhoud en periodieke en praktische safety scans. Met deze scan kunt u zorgdragen voor een optimale veilige toegang tot fabrieksconstructies. Ferris heeft vestigingen in Terneuzen, Rijnmond en Zelzate.
Certificaat    
Referenties staal    
activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Ferris NV
adres: Karel de Clercqstraat 1 - 9042 Sint-Kruis-Winkel (Gent)
telefoon: +32 9 342 30 60
fax: +32 9 342 30 69
e-mail:
website: https://www.ferrissteel.com/
bedrijfsprofiel:

Wij ontwerpen, fabriceren en monteren staalconstructies voor de industrie (chemie en petrochemie) en de utiliteitsbouw. Daarnaast zijn wij actief op het gebied van GVK-producten (Glasvezelversterkte kunststofconstructies). Naast het uitvoeren van nieuwe staalconstructies of kunststofconstructies, is Ferris sterk in fabrieksonderhoud en periodieke en praktische safety scans. Met deze scan kunt u zorgdragen voor een optimale veilige toegang tot fabrieksconstructies. Ferris heeft vestigingen in Terneuzen, Rijnmond en Zelzate.

Contact

 • Website

In beeld

 

ECCA


    ECCA
Bedrijfsnaam   ECCA - European Coil Coating Association
Type organisatie   kennis - opleidings en onderzoekscentra
Adres   Rue du Luxembourg 19-21, B - 1000 Brussels
Telefoon   +32 (0)2 515 00 22
Fax   +32 (0)2 511 43 61
E-mail  
Contactpersoon    
Website  
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   Since its establishment in 1967, ECCA, the European Coil Coating Association, is the Voice of the coil coating industry (prepainted metals) in Europe with more than 120 member companies active in this market (steel/aluminium coil coaters and their suppliers). ECCA is dedicated to the promotion of the use of coil and/or sheet coated metal as the environmentally sound, the cost effective and the high quality method of finishing.
Certificaten    
Referenties staal   www.creativebuilding.eu
activiteit: kennis - opleidings en onderzoekscentra
firmanaam: ECCA - European Coil Coating Association
adres: Rue du Luxembourg 19-21, B - 1000 Brussels
telefoon: +32 (0)2 515 00 22
fax: +32 (0)2 511 43 61
e-mail:
website: https://www.prepaintedmetal.eu/home
bedrijfsprofiel:

Since its establishment in 1967, ECCA, the European Coil Coating Association, is the Voice of the coil coating industry (prepainted metals) in Europe with more than 120 member companies active in this market (steel/aluminium coil coaters and their suppliers). ECCA is dedicated to the promotion of the use of coil and/or sheet coated metal as the environmentally sound, the cost effective and the high quality method of finishing.

referenties staal: https://www.creativebuilding.eu/prg/collection.pl

Contact

 • Website

MOSS


    Moss
Bedrijfsnaam   MOSS bvba
Type organisatie   Architectuur, Studiebureau, Design
Adres   Waterloolaan 34 - B-1000 Brussel
Telefoon   +32-2-274 18 40
Fax    
E-mail  
Contactpersoon   Erwin Persoons, Directeur, 0475 24 91 08
Website   www.moss4.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze      
Bedrijfsprofiel    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:MOSS }{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Architectuur, Studiebureau, Design
firmanaam: MOSS bvba
adres: Waterloolaan 34 - B-1000 Brussel
telefoon: +32-2-274 18 40
e-mail:
website: https://moss4-be.netlify.app/
contact: Erwin Persoons, Directeur, 0475 24 91 08
bedrijfsprofiel: Multidisciplinary Office 4 - Architecture & Structural Engineering

Contact

 • Website

In beeld

 

Lambda-max


    Moss
Bedrijfsnaam   Lambda-max bvba
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Parklaan 31 bus 20 - Be 9300 Aalst
Telefoon   +32-53-70 46 90
E-mail  
Contactpersoon   Michiel De Schryver, zaakvoerder
Website   www.lambda-max.be
Lidmaatschap   Bronze      
Bedrijfsprofiel   Deskundigen op gebied van stabiliteit
- Ontwerpen : Wij denken mee over het concept en de structuur van het project in overleg met de ontwerpers-architecten en proberen deze steeds te optimaliseren.
- Uitvoeringsplannen : Op basis van het architectuurplan leveren wij uitvoeringsplannen aan, klaar voor uitvoering op de werf.
- Werfopvolging: Bij uitvoering van het project kunnen wij ook werfopvolging opnemen, waarbij de kwaliteit van uitvoering gecontroleerd wordt. 
Referenties staal   - Woning DV, Dendermonde (samenwerking met architect Iridium)

Projecten in de wedstrijd & magazine

 

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Lambda-max bvba
adres: Parklaan 31 bus 20 - BE 9300 Aalst
telefoon: +32-53-70 46 90
e-mail:
website: https://www.lambda-max.be
contact: Michiel De Schryver, zaakvoerder
bedrijfsprofiel:

Deskundigen op gebied van stabiliteit

 • Ontwerpen : Wij denken mee over het concept en de structuur van het project in overleg met de ontwerpers-architecten en proberen deze steeds te optimaliseren.
 • Uitvoeringsplannen : Op basis van het architectuurplan leveren wij uitvoeringsplannen aan, klaar voor uitvoering op de werf.
 • Werfopvolging: Bij uitvoering van het project kunnen wij ook werfopvolging opnemen, waarbij de kwaliteit van uitvoering gecontroleerd wordt.
referenties staal: https://www.lambda-max.be/woning-dv/

Contact

 • Website

Sweco Belgium


    Grontmij
Bedrijfsnaam   Sweco Belgium
Type organisatie   studiebureau
Adres   Arenbergstraat 13, bus 1 - 1000 Brussel
Telefoon   +32-2 383 06 40
Fax   +32-2 513 44 52
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.swecobelgium.be
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   Sweco is Europa's toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau. Ons werk resulteert in duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en kwaliteitsvolle industrie- en energieprojecten. Met 14.500 medewerkers, waarvan 800 in België, voeren we wereldwijd projecten uit in 70 landen en bieden we onze klanten expertise voor iedere situatie. Samen geven we vorm aan de samenleving van morgen.
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten (Magazine / Staalbouwwedstrijd)

{articles tag:Sweco Belgium}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: studiebureau
firmanaam: Sweco Belgium
adres: Arenbergstraat 13, bus 1 - 1000 Brussel
telefoon: +32-2 383 06 40
fax: +32-2 513 44 52
e-mail:
website: https://www.swecobelgium.be/
bedrijfsprofiel:

Sweco is Europa's toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau. Ons werk resulteert in duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en kwaliteitsvolle industrie- en energieprojecten. Met 14.500 medewerkers, waarvan 800 in België, voeren we wereldwijd projecten uit in 70 landen en bieden we onze klanten expertise voor iedere situatie. Samen geven we vorm aan de samenleving van morgen.

Contact

 • Website

In beeld

 

Foamglas


    Foamglas
Bedrijfsnaam   Pittsburgh Corning Europe n.v.
Type organisatie   isolatie
Adres   Albertkade 1 - B-3980 Tessenderlo
Telefoon   +32-13 66 17 21
Fax   +32-13 66 78 54
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.foamglas.be
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   Hoogwaardige thermische isolatiesystemen voor de hele bouwschil. Lange levensduur, zekerheid en milieuvriendelijkheid maken van FOAMGLAS® het ideale isolatiemateriaal: van fundering tot en met het dak
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten (Magazine / Staalbouwwedstrijd)

{articles tag:Foamglas}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: isolatie
firmanaam: Pittsburgh Corning Europe n.v.
adres: Albertkade 1 - B-3980 Tessenderlo
telefoon: +32-13 66 17 21
fax: +32-13 66 78 54
e-mail:
website: https://www.foamglas.com/nl-be
bedrijfsprofiel:

Hoogwaardige thermische isolatiesystemen voor de hele bouwschil. Lange levensduur, zekerheid en milieuvriendelijkheid maken van FOAMGLAS® het ideale isolatiemateriaal: van fundering tot en met het dak.

Contact

 • Website

In beeld

 

RMIG

activiteit: Bewerking / perforatie
firmanaam: RMIG NV/SA
adres: Keppekouter 1&2 | Ninovesteenweg 198 - 9300 Aalst
telefoon: +32-53 76 77 40
fax: +32-53 76 77 49
e-mail:
website: http://www.rmig.com/nl
contact: Frédéric Van Cauwenbergh Country Sales Manager Direct: +32 53 76 77 40 | +31 184 49 19 19 |
bedrijfsprofiel: RMIG is het grootste perforatiebedrijf ter wereld. Wij bieden onze klanten een breed gamma perforatiepatronen en aanverwante producten aan. We menen het ook wanneer we zeggen "perforaties zonder grenzen" en we weten ook dat onze klanten aan de basis liggen van dit succes. Laat ons daarom samen met u optreden als een kennispartner om de juiste oplossing te vinden voor uw behoeften ...
referenties staal: http://www.rmig.com/NL

Contact

 • Website

In beeld

 

Willems Anker


    Willems Anker
Bedrijfsnaam   Willems Anker bv
Type organisatie   systeembouw / systeemonderdelen
Adres   Expeditieweg 26, 6657 KL te Boven-Leeuwen (NL)
Telefoon   +31-487 59 23 04
Fax   +31-487 59 39 17
E-mail  
Contactpersoon   Marcel van der Wielen, , +31-610 90 33 99, verkoper/technisch adviseur
Website   www.willems.nl
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Bronze
Staalbouwprijs    
Activiteit   bruggen - waterbouw - offshore - procesindustrie - hoogbouwmagazijnen - masten - industriegebouwen - landbouwgebouwen - kantoren - parkings - stations sport musea - woningbouw - luifels - trappen - hekken - kunstvoorwerpen - andere
Expertise   speciale technieken - stabiliteit
Bedrijfsprofiel   Willems Anker BV is producent van het zelf ontwikkelde en gepatenteerde nastelbare windverband. Het is met recht een uniek product dat gebruikt wordt ten behoeve van de stabiliteitsconstructie in de staal-, beton-, hout- en bruggenbouw. Het Willems Anker is een elegante en praktische oplossing voor uw stabiliteitsconstructie!
Certificaat   VCA**
CE tot en met EX4 volgens NEN 1090
SNS Keurmerk volgens NEN 1090
ISO 9001
Gekwalificeerd laswerk
Referenties staal   Stadshal te Gent (BE)
willems anker 1

Bedrijfsruimte DEPAIRE te Mollem (BE)
willems anker 2

Euro Space Center te Libin (BE)
willems anker 3

Voetgangersbrug “Het Wrakhout” te Wenduine (BE)
willems anker 4

CS Rotterdam (NL)
willems anker 5

Paviljoen Azerbaijan (Floriade 2012 NL)
willems anker 6

Meubelplein Ekkersrijt te Son (NL)
willems anker 7

Trainingskamp “de Toekomst” Ajax te Amsterdam (NL)
willems anker 8

firmanaam: Willems Anker bv
adres: Expeditieweg 26, 6657 KL, Boven-Leeuwen (NL)
telefoon: +31-487 59 23 04
fax: +31-487 59 39 17
e-mail:
website: https://willems.nl/nl/
contact: Marcel van der Wielen,verkoper/technisch adviseur
/ +31-610 90 33 99
bedrijfsprofiel:

Willems Anker BV is producent van het zelf ontwikkelde en gepatenteerde nastelbare windverband. Het is met recht een uniek product dat gebruikt wordt ten behoeve van de stabiliteitsconstructie in de staal-, beton-, hout- en bruggenbouw.

Het Willems Anker is een elegante en praktische oplossing voor uw stabiliteitsconstructie!

certificaten:
 • VCA**
 • CE tot en met EX4 volgens NEN 1090
 • SNS Keurmerk volgens NEN 1090
 • ISO 9001
 • Gekwalificeerd laswerk

Contact

 • Website

In beeld

Peikko


    Peikko
Bedrijfsnaam   Peikko Benelux
Type organisatie   Staalhandel
Adres   Leemansweg 51 - NL-6827 BX Arnhem (Nederland)
Telefoon   +31-26-384 38 66
Fax   +31-26-363 92 77
E-mail  
Contactpersoon   Wim Zwaan - dir. - +31-62-380 70 05
Ton Rodenburg - verkoop - +31-62-278 51 53
Website   www.peikko.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze
Staalbouwprijs    
Activiteit   hoogbouwmagazijnen, masten, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations-sport-musea, woningbouw
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Peikko Benelux, gevestigd in Arnhem Nederland, is een dochteronderneming van de Finse Peikko Goup.
Peikko is gespecialiseerd in verbindingen voor betonconstructies en ontwikkelde de staal-betonligger Deltabeam als brandwerende hoedligger die gevuld wordt met beton. Hierdoor bezit Deltabeam een aantal unieke eigenschappen. Zo zijn onze balken tot 180 minuten brandwerend te verkrijgen zonderdat extra brandwerende bekleding of een verfsysteem op de werf hoeft te worden aangebracht.
Deltabeams kunnen toegepast worden met staal- of betonstructuren.Peikko Benelux adviseert tijdens de ontwerpfase welk type Dekltabeam toepasbaar is. Met eigen ontwikkelde software wordt het juiste balktype berekend. Ook maatoplossingen zijn mogelijk. Wij verzorgen een compleet rappport met sterkte- en stijfheidsberekeningen, werkplattegronden met aansluitdetails en geven ondersteuning op de werf.
In de Benelux en andere europese landen zijn vele projecten uitgevoerd met Deltabeam. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies betreft uw vloerontwerp. Bezoek voor referenties onze website.
Certificaat   2010 Efectis Royoz S - Samenvatting van onderzoek 'Brandwerendheid Deltabeam'
Referenties staal   Bezoek onze website voor onze referenties
activiteit: Staalhandel
firmanaam: Peikko Benelux
adres: Leemansweg 51 - NL-6827 BX Arnhem (Nederland)
telefoon: +31-26-384 38 66
fax: +31-26-363 92 77
e-mail:
website: https://www.peikko.nl/
contact:

Wim Zwaan - dir. - +31-62-380 70 05
Ton Rodenburg - verkoop - +31-62-278 51 53

bedrijfsprofiel:

Peikko Benelux, gevestigd in Arnhem Nederland, is een dochteronderneming van de Finse Peikko Goup.

Peikko is gespecialiseerd in verbindingen voor betonconstructies en ontwikkelde de staal-betonligger Deltabeam als brandwerende hoedligger die gevuld wordt met beton. Hierdoor bezit Deltabeam een aantal unieke eigenschappen. Zo zijn onze balken tot 180 minuten brandwerend te verkrijgen zonderdat extra brandwerende bekleding of een verfsysteem op de werf hoeft te worden aangebracht.

Deltabeams kunnen toegepast worden met staal- of betonstructuren.Peikko Benelux adviseert tijdens de ontwerpfase welk type Dekltabeam toepasbaar is. Met eigen ontwikkelde software wordt het juiste balktype berekend. Ook maatoplossingen zijn mogelijk. Wij verzorgen een compleet rappport met sterkte- en stijfheidsberekeningen, werkplattegronden met aansluitdetails en geven ondersteuning op de werf.

In de Benelux en andere europese landen zijn vele projecten uitgevoerd met Deltabeam. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies betreft uw vloerontwerp. Bezoek voor referenties onze website.

certificaten: 2010 Efectis Royoz S - Samenvatting van onderzoek 'Brandwerendheid Deltabeam'
referenties staal: https://www.peikko.nl/referenties/

Contact

 • Website

In beeld

 

Vinçotte


    Vinçotte
Bedrijfsnaam   Vinçotte
Type organisatie   Studiebureau - Expertisebureau
Adres   Jan Olieslagerslaan 35 - B-1800 Vilvoorde
Telefoon   +32-2-674 57 11
Fax   +32-2-674 57 76
E-mail  
Contactpersoon   Ing. Raoul Heremans :  - 0478 80 20 65
product manager EN 1090
Website   www.vincotte.be/nl/professioneel/home/
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Vinçotte levert meer dan 130 gespecialiseerde inspectie-, controle- en certificatiediensten, analyses en proeven voor de meest uiteenlopende toepassingen op het vlak van elektriciteit, hefwerktuigen, drukapparatuur, burgerlijke bouwkunde, arbeidsveiligheid, milieuzorg en stralingsbescherming.
Certificaat   Verschillende Vinçotte diensten zijn BELAC geaccrediteerd volgens één van volgende normen/
 • ISO 17020
 • ISO 17021
 • ISO 17025
 • ISO 17065
 • EN 45011
Referenties staal   Tot de Vinçotte klanten in de staalbranche behoren onder andere:

Aperan Genk 
Arcelor 
Oxybel
Mosacier
NLMK "Duferco"

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Vinçotte}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau - Expertisebureau
firmanaam: Vinçotte
adres: Jan Olieslagerslaan 35 - B-1800 Vilvoorde
telefoon: +32-2-674 57 11
fax: +32-2-674 57 76
e-mail:
website: https://www.vincotte.be/nl/gebouwen
contact: Ing. Raoul Heremans : - 0478 80 20 65 product manager EN 1090
bedrijfsprofiel:

Vinçotte levert meer dan 130 gespecialiseerde inspectie-, controle- en certificatiediensten, analyses en proeven voor de meest uiteenlopende toepassingen op het vlak van elektriciteit, hefwerktuigen, drukapparatuur, burgerlijke bouwkunde, arbeidsveiligheid, milieuzorg en stralingsbescherming.

certificaten:

Verschillende Vinçotte diensten zijn BELAC geaccrediteerd volgens één van volgende normen/

 • ISO 17020
 • ISO 17021
 • ISO 17025
 • ISO 17065
 • EN 45011

Contact

 • Website

In beeld

 

Vanlommel


    Vanlommel
Bedrijfsnaam   Vanlommel Studie en stabiliteitsbureau
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Eikevelden 87  - B-2440 Geel
Telefoon   +32-473-453394
Fax    
E-mail  
Contactpersoon   Ir. Dieter Vanlommel; +32-473-453394; zaakvoerder
Website   www.studiebureau-vanlommel.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Studie- en Stabiliteitsbureau Vanlommel is een bouwkundig studiebureau gespecialiseerd in industrie- en staalbouw. Onze klanten zijn hoofdzakelijk staalbouwfirma’s, studiebureaus, architectenbureaus en controlefirma’s.
De  zaakvoerder is  ir. Dieter Vanlommel (Dipl.- Ing, RWTH Aachen, 2000), tevens gastprofessor staalbouw aan KU Leuven en UHasselt.
Certificaat    
Referenties staal   - Elsene: Voetgangersbrug
- Up-Site Brussel: Balustrades 
- Puurs: lasatelier
- Station Berchem: Balustrades

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Vanlommel}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Vanlommel Studie en stabiliteitsbureau
firmanaam: Vanlommel Studie en stabiliteitsbureau
adres: Eikevelden 87 - B-2440 Geel
telefoon: +32-473-45 33 94
e-mail:
website: https://www.studiebureau-vanlommel.be
contact: Ir. Dieter Vanlommel; +32-473-45 33 94, zaakvoerder
bedrijfsprofiel:

Studie- en Stabiliteitsbureau Vanlommel is een bouwkundig studiebureau gespecialiseerd in industrie- en staalbouw. Onze klanten zijn hoofdzakelijk staalbouwfirma’s, studiebureaus, architectenbureaus en controlefirma’s.

De  zaakvoerder is  ir. Dieter Vanlommel (Dipl.- Ing, RWTH Aachen, 2000), tevens gastprofessor staalbouw aan KU Leuven en UHasselt.

referenties staal:
 • Elsene: Voetgangersbrug
 • Up-Site Brussel: Balustrades 
 • Puurs: lasatelier
 • Station Berchem: Balustrades

Contact

 • Website

In beeld

 

Tides Architecture


    Tides Architecture
Bedrijfsnaam   Tides Architecture bvba
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Pottelberg 171 - B-8510 Kortrijk
Henri Dunantlaan 18/601 - B-9000 Gent
Telefoon   +32 (0)56 95 92 25  Kortrijk
+32 (0)9 336 23 85  Gent
Fax   +32 (0)56 95 92 26
E-mail  
Contactpersoon   Maarten Tavernier :  /
0473 79 22 87 / zaakvoerder
Website   www.tides.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   procesindustrie, hoogbouwmagazijnen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere - Architectuur
Expertise   kostenopvolging, speciale technieken, duurzaam bouwen, stabiliteit
Bedrijfsprofiel   Studiebureau TIDES is een ingenieurs- & architectenbureau. Het bedrijf is gespecialiseerd in project- & industriebouw. Andere domeinen zijn woningen, appartementen en allerhande kunstwerken.

Studiebureau TIDES heeft 4 activiteiten:

 • Stabiliteit
 • Architectuur
 • Speciale Technieken (HVAC – Sanitair – Elektriciteit)
 • Project Management

Onze referenties zijn terug te vinden in enerzijds allerhande bedrijfsgebouwen, utiliteitsbouw, industriecomplexen, staalconstructies en betonbouw; anderzijds residentiële gebouwen zoals woningen, appartementen en projectbouw. Tides Architecture bvba begeleidt zowel nieuwbouw als renovatie.

TIDES is RICS geaccrediteerd (Internationaal Kwaliteitslabel voor projectmanagement)
TIDES sterkste punten zijn geïntegreerd ontwerpen van wensen en engineering, een sterk administratieve ondersteuning (contracten , CO’s, TF’s, …) en een doorgedreven coördinatie.

Certificaat   RICS: ‘the mark of property professionalism worldwide’
Referenties staal   Verstraete Graphics – Diksmuide: kantoor en productie en stockagehallen
Huracan – Bellewaerde Park – Ieper: nieuwe attractie
Geluidsmuur – Bellewaerde Park – Ieper: infrastructuur
Vervoer Hoskens – Temse: kantoor en opslagloods 
Kerckhove – Torhout: nieuwe staalstructuur voor de renovatie van de productieloods

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Tides Architecture}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Tides Architecture bvba
adres: Pottelberg 171 - B-8510 Kortrijk
Henri Dunantlaan 18/601 - B-9000 Gent
telefoon: +32-56-95 92 25 Kortrijk<br />+32-9-336 23 85 Gent
fax: +32-56-95 92 26
e-mail:
website: https://www.tides.be
bedrijfsprofiel:

Studiebureau TIDES is een ingenieurs- & architectenbureau. Het bedrijf is gespecialiseerd in project- & industriebouw. Andere domeinen zijn woningen, appartementen en allerhande kunstwerken.

Studiebureau TIDES heeft 4 activiteiten:

 • Stabiliteit
 • Architectuur
 • Speciale Technieken (HVAC – Sanitair – Elektriciteit)
 • Project Management

Onze referenties zijn terug te vinden in enerzijds allerhande bedrijfsgebouwen, utiliteitsbouw, industriecomplexen, staalconstructies en betonbouw; anderzijds residentiële gebouwen zoals woningen, appartementen en projectbouw. Tides Architecture bvba begeleidt zowel nieuwbouw als renovatie.

TIDES is RICS geaccrediteerd (Internationaal Kwaliteitslabel voor projectmanagement)
TIDES sterkste punten zijn geïntegreerd ontwerpen van wensen en engineering, een sterk administratieve ondersteuning (contracten , CO’s, TF’s, …) en een doorgedreven coördinatie.

certificaten: RICS: ‘the mark of property professionalism worldwide’
referenties staal: Verstraete Graphics – Diksmuide: kantoor en productie en stockagehallen Huracan – Bellewaerde Park – Ieper: nieuwe attractie Geluidsmuur – Bellewaerde Park – Ieper: infrastructuur Vervoer Hoskens – Temse: kantoor en opslagloods  Kerckhove – Torhout: nieuwe staalstructuur voor de renovatie van de productieloods

Contact

 • Website

In beeld

 

Technocon


    Technocon
Bedrijfsnaam   Technocon
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Industrieterrein Langevoorde - Groendreef 91 - 9880 Aalter
Telefoon   +32-9-375 19 40
Fax   +32-9-375 19 41
E-mail  
Contactpersoon  
Website   www.technocon.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   procesindustrie, hoogbouwmagazijnen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   bouwfysica
Bedrijfsprofiel   Technocon is een ingenieursbureau uit Aalter die aannemers, constructeurs, architecten, bedrijven aanvult in het ontwerpen, berekenen, optimaliseren van structuren en het gedetailleerd uittekenen van de projecten tot productiedossiers.
De kracht van het ingenieursbureau Technocon is het combineren van het berekenen en tekenen van staalstructuren en betonstructuren in binnen- en buitenland.
Bij Technocon bent u op het juiste adres voor deelprojecten als trappen, machinestructuren en ook voor totaalprojecten voor industriebouw, kantoorgebouwen die van funderingsplan tot dakplan worden uitgewerkt.
Certificaat   certificaat EN 1090
Referenties staal   Stationsoverkapping - Leuven
Bedrijfsgebouwen G&G international - Willebroeck
Deceuninck Compound – Diksmuide
Amoras – Antwerpen
Indaver – Antwerpen
Cumerio – Roemenië
ATR machinetoren – Duitsland
Climax – Botlek Rotterdam
Air Products – Botlek Rotterdam
PSA – Zeebrugge
Vopak – Antwerpen
Efico machinetoren - Zeebrugge

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Technocon}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Technocon
adres: Industrieterrein Langevoorde - Groendreef 91 - 9880 Aalter
telefoon: +32-9-375 19 40
fax: +32-9-375 19 41
e-mail:
website: http://www.technocon.be/nl/
contact:
bedrijfsprofiel:

Technocon is een ingenieursbureau uit Aalter die aannemers, constructeurs, architecten, bedrijven aanvult in het ontwerpen, berekenen, optimaliseren van structuren en het gedetailleerd uittekenen van de projecten tot productiedossiers.

De kracht van het ingenieursbureau Technocon is het combineren van het berekenen en tekenen van staalstructuren en betonstructuren in binnen- en buitenland.

Bij Technocon bent u op het juiste adres voor deelprojecten als trappen, machinestructuren en ook voor totaalprojecten voor industriebouw, kantoorgebouwen die van funderingsplan tot dakplan worden uitgewerkt.

certificaten: EN 1090
referenties staal: Stationsoverkapping - Leuven Bedrijfsgebouwen G&G international - Willebroeck Deceuninck Compound – Diksmuide Amoras – Antwerpen Indaver – Antwerpen Cumerio – Roemenië ATR machinetoren – Duitsland Climax – Botlek Rotterdam Air Products – Botlek Rotterdam PSA – Zeebrugge Vopak – Antwerpen Efico machinetoren - Zeebrugge

Contact

 • Website

In beeld

 

Mouton


    Studieburo Mouton
Bedrijfsnaam   Mouton cvba
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Voskenslaan 171 - 9000 Gent
Telefoon   +32-9-221 49 65
Fax    
E-mail  
Contactpersoon    - +32-9-221 49 65 - administratie
Website   www.mouton.eu
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken
Expertise    
Bedrijfsprofiel   MOUTON is actief in het ontwerpen van structuren en begeleiden van structuurstudies, met een nadruk op architecturale projecten. Centraal in de filosofie van het bureau staat een intense wisselwerking tussen architect en ingenieur. Haar ambitie is om een sterk structureel concept te ontwikkelen en zo het ontwerp mee vorm te geven.
Certificaat    
Referenties staal   - Het Groot Vleeshuis - Gent - ism Coussée & Goris
- 'WoninGent' - Gent - ism Nero
- Urban Camping - mobiel - ism IEA
- Deceuninck Compound - Diksmuide - ism Ph. Deceuninck
- Bloso sportcentrum - Brugge - ism Verne
- Zennetuin - Sint-Jans-Molenbeek (ism B-architecten)
- Western-Westkapelle (ism Dirk Zoete & Hugo Vanneste)
- Brandweerkazerne - Puurs (ism Compagnie O) 
- Waalse Krook - Gent - ism RCR + Coussée & Goris ('in progress')
- Havenhuis -Antwerpen (ism Zaha Hadid Architects) ('in progress')
- Crematorium Hofheide - Holsbeek (Aarschot) (architect Coussée & Goris architecten)

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Mouton cvba
adres: Voskenslaan 171 - 9000 Gent
telefoon: +32-9-221 49 65
e-mail:
website: https://mouton.eu/
contact: - administratie
bedrijfsprofiel: MOUTON is actief in het ontwerpen van structuren en begeleiden van structuurstudies, met een nadruk op architecturale projecten. Centraal in de filosofie van het bureau staat een intense wisselwerking tussen architect en ingenieur. Haar ambitie is om een sterk structureel concept te ontwikkelen en zo het ontwerp mee vorm te geven.

Contact

 • Website

In beeld

 

Steel Concept and Design


    Steel Concept and Design
Bedrijfsnaam   Steel Concept and Design
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Roiseleux 45A - 4890 Thimister-Clermont
Telefoon   +32-87-44 80 84
Fax   +32-87-44 80 85
E-mail  
Contactpersoon   Lambert Charlier - Administrateur - Gérant
Website   www.sc-d.be
Aantal werknemers   <25 
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   bruggen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, luifels-trappen-hekken
Expertise   brandveiligheid,  duurzaam bouwen, geveltechniek
Bedrijfsprofiel   Bureau d’études spécialisé dans le domaine de la Construction métallique.
Caractéristiques principales:
- Structure souple et dynamique.
- Expérience et compétences importantes dans ce domaine.
- Connaissances techniques, connaissances des normes, connaissances des matériaux.
- Esprit de perfection et de recherche continuelle de la satisfaction du client.
Certificaat    
Referenties staal   Ferrari Experience à Abu-Dhabi (UAE)
Nouveau Hall Belgium Metal à Thimister
Médiacité : Structure support vitrages boulonnés
Pont bowstring à Libramont
Hall Real Win à Gembloux
Parking Gare de Genval
Ponts du Luxembourg à Namur
Residence Palace à Bruxelles

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Steel Concept and Design}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Steel Concept and Design
adres: Roiseleux 45A - 4890 Thimister-Clermont
telefoon: +32-87-44 80 84
fax: +32-87-44 80 85
e-mail:
website: http://www.sc-d.be/
contact: Lambert Charlier - Administrateur - Gérant
bedrijfsprofiel:

Bureau d’études spécialisé dans le domaine de la Construction métallique.

Caractéristiques principales:

 • Structure souple et dynamique.
 • li Expérience et compétences importantes dans ce domaine.
 • Connaissances techniques, connaissances des normes, connaissances des matériaux.
 • Esprit de perfection et de recherche continuelle de la satisfaction du client.

referenties staal: Ferrari Experience à Abu-Dhabi (UAE)
Nouveau Hall Belgium Metal à Thimister
Médiacité : Structure support vitrages boulonnés
Pont bowstring à Libramont
Hall Real Win à Gembloux
Parking Gare de Genval
Ponts du Luxembourg à Namur
Residence Palace à Bruxelles

Contact

 • Website

In beeld

 

Establis


    Establis
Bedrijfsnaam   Establis
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Beversesteenweg 612  - B-8800 Roeselaere
Telefoon   32-51-43 12 00
Fax   32-51-43 12 50
E-mail  
Contactpersoon    - tel 32-51-431200 - Senior projectleider
Website   www.establis.eu
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit   hoogbouwmagazijnen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, staions-sport-musea
Expertise    
Bedrijfsprofiel   UW BOUWPARTNER ESTABLIS GROUP, VOOR ALS HET STEVIG MOET STAAN
Establis Group is een engineeringsbureau, gespecialiseerd in het creatief ontwerpen en berekenen van bouwkundige structuren, met een bewust gevoel voor realiteit. We houden ook van vlotte communicatie. Establis speelt vandaag de hoofdrol in een boeiend en groeiend succesverhaal.
Om de groei van Establis te bestendigen, was een nieuwe structuur nodig. Nu is Establis Group een feit.
Establis Group overkoepelt Establis Roeselare, Establis Antwerpen, Establis Leuven (het vroegere IKDV) en Asysto. Hierdoor kunnen onze ingenieurs voortaan ook grotere nationale en internationale projecten aan.
Establis Group is nu een stabiliteitsbureau met sterke fundamenten. Establis is klaar voor de toekomst. Wij worden graag uw betrouwbare partner voor slimme en creatieve stabiliteitsoplossingen. Iedereen spreekt dezelfde taal als het over stabiliteit gaat. De taal van Establis.
Certificaat    
Referenties staal   UITBREIDING DECASCOOP-GENT
Uitbreiding Decascoop Gent met nieuwe stalen luifelstructuur,
draagstructuur niveau 0 en -1 als inkompartij van het cinemacomplex.
Nieuwe stalen inkomstructuur ingang achteraan als tussentijdse fase. 2008-2009
EFICO-ZEEBRUGGE
Bouwen van magazijn met kantoren en productietoren voor opslag en
sorteren van groene koffiebonen. 2008-2010

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Establis}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Establis
adres: Beversesteenweg 612 - B-8800 Roeselare
telefoon: 32-51-43 12 00
fax: 32-51-43 12 50
e-mail:
website: https://www.establis.eu
contact: Juan Tornout - tel 32-51-43 12 00 - Senior projectleider
bedrijfsprofiel: Establis Group is een engineeringsbureau, gespecialiseerd in het creatief ontwerpen en berekenen van bouwkundige structuren, met een bewust gevoel voor realiteit. We houden ook van vlotte communicatie. Establis speelt vandaag de hoofdrol in een boeiend en groeiend succesverhaal. Om de groei van Establis te bestendigen, was een nieuwe structuur nodig. Nu is Establis Group een feit. Establis Group overkoepelt Establis Roeselare, Establis Antwerpen, Establis Leuven (het vroegere IKDV) en Asysto. Hierdoor kunnen onze ingenieurs voortaan ook grotere nationale en internationale projecten aan. Establis Group is nu een stabiliteitsbureau met sterke fundamenten. Establis is klaar voor de toekomst. Wij worden graag uw betrouwbare partner voor slimme en creatieve stabiliteitsoplossingen. Iedereen spreekt dezelfde taal als het over stabiliteit gaat. De taal van Establis.
referenties staal:
 • Uitbreiding Decascoop Gent met nieuwe stalen luifelstructuur,
  draagstructuur niveau 0 en -1 als inkompartij van het cinemacomplex.
  Nieuwe stalen inkomstructuur ingang achteraan als tussentijdse fase. 2008-2009
 • EFICO, Zeebrugge. Bouwen van magazijn met kantoren en productietoren voor opslag en
  sorteren van groene koffiebonen. 2008-2010

Contact

 • Website

In beeld

 

Dutch Engineering


    Dutch Engineering
Bedrijfsnaam   Dutch Engineering
Type organisatie   Dak- en gevelbeplating
Adres   Postbus 3 - NL-2380 AA  Zoeterwoude - Nederland
Telefoon   +31-715 41 89 23
Fax   +31-715 41 96 70
E-mail  
Contactpersoon   ir. H.J. Prins
Website   www.dutchengineering.nl
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   bruggen, procesindustrie,hoogmagazijnen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Dutch Engineering (DE) is een kleine organisatie welke zich specialiseert op het gebied van stalen bekistingsvloeren welke tevens als wapening functioneren in de uiteindelijke staalbetonvloer. De composiete samenwerking tussen staalplaat en verharde beton is cruciaal.
De technische handelsproducten zijn de ComFlor 46 to en met de ComFlor 225 stalen geprofileerde vloerplaten voor zogenaamde staalplaat-betonvloeren. In combinatie met de vloerplaten worden ook warmgewalste asymmetrische stalen ASB-liggers verkocht. Deze kan integreren met de hoge staalplaat-betonvloeren zodat een lichte en slanke vloerconstructie ontstaat. Voor gedetailleerde informatie ziewww.dutchengineering.nl.
De genoemde materialen worden geproduceerd door Tatasteel in het Verenigd Koninkrijk en daarna met volledige technische ondersteuning door DE in de Benelux en o.a. Duitsland en Frankrijk gedistribueerd. Dutch Engineering adviseert ingenieursbureaus bij hun constructieve ontwerpen hetgeen resulteert in bouwbestekken. Deze worden aanbesteed en vaak toegeleverd. Klanten zijn specialistische beplatingsbedrijven op dak- en gevelgebied, in staalconstructiebedrijven en aannemers.
Certificaat    
Referenties staal   ING House - Amsterdam
Mahler 4 - Amsterdam
De Brug - Rotterdam
HSL brug - Moerdijk 

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Dutch Engineering}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau - Staalplaat-betonvloeren
firmanaam: Dutch Engineering
adres: Postbus 3 - NL-2380 AA Zoeterwoude - Nederland
telefoon: +31-715 41 89 23
fax: +31-715 41 96 70
e-mail:
website: https://www.dutchengineering.nl
contact: ir. H.J. Prins
bedrijfsprofiel:

Dutch Engineering (DE) is een kleine organisatie welke zich specialiseert op het gebied van stalen bekistingsvloeren welke tevens als wapening functioneren in de uiteindelijke staalbetonvloer. De composiete samenwerking tussen staalplaat en verharde beton is cruciaal.

De technische handelsproducten zijn de ComFlor 46 to en met de ComFlor 225 stalen geprofileerde vloerplaten voor zogenaamde staalplaat-betonvloeren. In combinatie met de vloerplaten worden ook warmgewalste asymmetrische stalen ASB-liggers verkocht. Deze kan integreren met de hoge staalplaat-betonvloeren zodat een lichte en slanke vloerconstructie ontstaat.

De genoemde materialen worden geproduceerd door Tatasteel in het Verenigd Koninkrijk en daarna met volledige technische ondersteuning door DE in de Benelux en o.a. Duitsland en Frankrijk gedistribueerd. Dutch Engineering adviseert ingenieursbureaus bij hun constructieve ontwerpen hetgeen resulteert in bouwbestekken. Deze worden aanbesteed en vaak toegeleverd. Klanten zijn specialistische beplatingsbedrijven op dak- en gevelgebied, in staalconstructiebedrijven en aannemers.

Contact

 • Website

In beeld

 

BM Engineering


    BM Engineering
Bedrijfsnaam   BM Engineering
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Beneluxlaan 1A - 8500 Kortrijk
Telefoon   +32-51-20 06 65
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.bmengineering.be
Bedrijfsprofiel   Studiebureau BM Engineering legt meer dan 50 jaar ervaring en knowhow voor op vlak van stabiliteit, duurzame technieken, project en civil engineering en BIM. Zo kan BM Engineering een flexibele en polyvalente dienstverlening aanbieden aan uiteenlopende klanten in de private en de publieke sector, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering.
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd / Magazine

activiteit: Studiebureau
firmanaam: BM Engineering
adres: Beneluxlaan 1A - 8500 Kortrijk
telefoon: +32-51-20 06 65
e-mail:
website: https://www.bmengineering.be
bedrijfsprofiel: Studiebureau BM Engineering legt meer dan 50 jaar ervaring en knowhow voor op vlak van stabiliteit, duurzame technieken, project en civil engineering en BIM. Zo kan BM Engineering een flexibele en polyvalente dienstverlening aanbieden aan uiteenlopende klanten in de private en de publieke sector, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering.

Contact

 • Website

In beeld

 

ASB


    ASB
Bedrijfsnaam   ASB advies en studiebureau
Type organisatie   Advies en Studiebureau
Adres   Worteldorp 5 - B-2323 Hoogstraten
Telefoon   +32-03-314 64 07
Fax   +32-03-314 83 56
E-mail  
Contactpersoon    
Website    
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:ASB}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Advies en Studiebureau
firmanaam: ASB advies en studiebureau
adres: Worteldorp 5 - B-2323 Hoogstraten
telefoon: +32-03-314 64 07
fax: +32-03-314 83 56
e-mail:
website: https://asbrosens.be
bedrijfsprofiel: Het Advies- en Studiebureau Brosens, werd opgericht in 1990 door Frans Brosens. Zonen Bert en Wim Brosens vervoegden hem in 1993. ASBrosens is een studiebureau bouwkunde gespecialiseerd in de berekening en uitwerking van beton- en staalstructuren. Wij bezorgen aannemers, architecten, projectontwikkelaars, overheden en particulieren stabiliteitsstudies en uitvoeringstekeningen van kleine verbouwingen tot en met grote projecten (appartementen, scholen, sociale huisvesting,…). Rechtstreeks en persoonlijke contact met de opdrachtgevers is onze troef. Zo komen we samen tot een aangenaam en vlot bouwproces. In rechtstreekse dialoog met alle partijen trachten wij tot een economisch en ecologisch eindproduct te komen.

Contact

 • Website

ab associates


    ab associates
Bedrijfsnaam   AB Associates
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Genkersteenweg 444 - B-3500 Hasselt
Telefoon   +32-11-82 46 44
Fax   +32-11-89 46 48
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.abassociates.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   bruggen, hoogbouwmagazijnen, industriegebouwen,landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations - sport - musea, woningbouw, luifels - trappen - hekken, kunstwerken
Expertise   stabiliteit
Bedrijfsprofiel   AB Associates is een groepering van ingenieurs en tekenaars (in dienst en onderaanneming). In elk project werken wij naar de wensen van opdrachtgever, architect en uitvoerder toe. Dit om een zo realistisch, economisch en esthetisch project te realiseren. AB Associates stelt steeds goed doordachte en economische oplossingen voor. Ons huidig cliënteel weet dan ook dat wij een goede verstandhouding tussen architect, aannemer en niet te vergeten bouwheer nastreven. AB Associates voert niet enkel een deelstudie uit, wij overleggen met architect en aannemer, vergewissen ons van de situatie op de werf en proberen tot de kwalitatief beste oplossing voor de bouwheer te komen.
Certificaat    
Referenties staal  

Stabiliteitsstudie
Diverse locaties van ALDI, Colruyt, LIDL, Tom & Co, Brico            
Nautisch commando te Antwerpen
Janssen expeditie Transport te Opglabbeek (warehouse)
DHL te Zaventem (technische vloer)
Schering en plough te Heist-op-den-berg (waste water traetment plant)
IMEC kantoorgebouw te Arenberg (nieuwbouw staalstructuur)
Winkelcentrum Groen Brugge, Luifel en voetgangersbrug
Diverse woningen, grote en kleine industriegebouwen
Diverse technische torens en pipe racks voor verschillende bedrijven in de chemie

Tekenwerk Xsteel
Centraal station Antwerpen station en wachtruimte TGV
Administratief centrum Heusden-Zolder
Crematorium St. Niklaas
Basketbal stadium te Jemappes (Mons)
Zee Preventorium te de Haan
IMEC te Leuven
Podium structuur “Phil Collins”
Lichtstraat voor het nieuwe omroepcentrum VRT te Brussel
Sportpaleis te Antwerpen (volledige nieuwe structuur)
Stayenhof te St Truiden (Stalen dakskelet)

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:AB Associates}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: AB Associates
adres: Genkersteenweg 444 - B-3500 Hasselt
telefoon: +32-11-82 46 44
fax: +32-11-89 46 48
e-mail:
website: https://www.abassociates.be
bedrijfsprofiel: AB Associates is een groepering van ingenieurs en tekenaars (in dienst en onderaanneming). In elk project werken wij naar de wensen van opdrachtgever, architect en uitvoerder toe. Dit om een zo realistisch, economisch en esthetisch project te realiseren. AB Associates stelt steeds goed doordachte en economische oplossingen voor. Ons huidig cliënteel weet dan ook dat wij een goede verstandhouding tussen architect, aannemer en niet te vergeten bouwheer nastreven. AB Associates voert niet enkel een deelstudie uit, wij overleggen met architect en aannemer, vergewissen ons van de situatie op de werf en proberen tot de kwalitatief beste oplossing voor de bouwheer te komen.

Contact

 • Website

In beeld

 

TR-Engineering


    TR-Engineering
Bedrijfsnaam   TR-Engineering (Luxembourg)
Type organisatie   studiebureau
Adres   Rue de l'Egalité, 86-88
L-1456 Luxembourg
Telefoon   +352-49 00 65 1
Fax   +352-49 25 38
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.tr-engineering.lu
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   silver
Activiteit   Transport et trafic - Bâtiment - Ouvrages d'art et génie civil - Industrie - Voirie et réseaux divers - Eau et environnement - Urbanisme et aménagement - Topographie et cartographie - Techniques spéciales
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Depuis sa création en 1988, le bureau d'ingénieurs-conseils TR-Engineering apporte son concours à l'élaboration et à la réalisation de projets d'infrastructures et de programmes d'aménagement et de développement à Luxembourg et dans les pays émergents.

Ses interventions accordent une place indispensable au respect de l'environnement et au développement durable. En améliorant la qualité et les conditions de vie des hommes et des femmes, TR-Engineering apporte sa contribution à la construction d'un monde plus harmonieux.

Depuis 2003, TR-Engineering dispose d'une succursale à Strasbourg (Schiltigheim).

En 2011, TR-Engineering a intégré Luxautec, qui est un bureau d'études spécialisé dans les domaines de génie technique.

Certificaat   ISO 9001:2008
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:TR-Engineering}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: studiebureau
firmanaam: TR-Engineering (Luxembourg)
adres: Rue de l'Egalité, 86-88, L-1456 Luxembourg
telefoon: +352-49 00 65 1
fax: +352-49 25 38
e-mail:
website: https://www.tr-engineering.lu/
bedrijfsprofiel:

Depuis sa création en 1988, le bureau d'ingénieurs-conseils TR-Engineering apporte son concours à l'élaboration et à la réalisation de projets d'infrastructures et de programmes d'aménagement et de développement à Luxembourg et dans les pays émergents.

Ses interventions accordent une place indispensable au respect de l'environnement et au développement durable. En améliorant la qualité et les conditions de vie des hommes et des femmes, TR-Engineering apporte sa contribution à la construction d'un monde plus harmonieux.

Depuis 2003, TR-Engineering dispose d'une succursale à Strasbourg (Schiltigheim). En 2011, TR-Engineering a intégré Luxautec, qui est un bureau d'études spécialisé dans les domaines de génie technique./p

certificaten: ISO 9001:2008

Contact

 • Website

In beeld

 

Tractebel


    Tractebel
Bedrijfsnaam   Tractebel  (Tractebel Engineering nv)
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Kortrijksesteenweg 1144A - B-9051  Sint-Denijs-Westrem
Telefoon   +32-9-240 09 11
Fax   +32-9-240 09 00
E-mail    
Contactpersoon    
Website   www.technum.be
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken
Expertise   brandveiligheid,  duurzaam bouwen, masterplanning
Bedrijfsprofiel   Tractebel is een multidisciplinair studie- en adviesbureau.We begeleiden onze private en publieke klanten bij de precisering van hun strategische keuzes en masterplannen, adviseren hen bij de precisering van beleids- en haalbaarheidsstudies, voeren detailstudies uit en verzorgen het projectmanagement. We bieden deze diensten aan in diverse domeinen:regionale en stedelijke ontwikkeling, publieke en private gebouwen, zeehaven- en waterwegprojecten en transportinfrastructuur.
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Tractebel}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Tractebel (Tractebel Engineering nv)
adres: Kortrijksesteenweg 1144A - B-9051 Sint-Denijs-Westrem
telefoon: +32-9-240 09 11
fax: +32-9-240 09 00
website: https://tractebel-engie.be/nl
bedrijfsprofiel:

Tractebel is een multidisciplinair studie- en adviesbureau.We begeleiden onze private en publieke klanten bij de precisering van hun strategische keuzes en masterplannen, adviseren hen bij de precisering van beleids- en haalbaarheidsstudies, voeren detailstudies uit en verzorgen het projectmanagement. We bieden deze diensten aan in diverse domeinen:regionale en stedelijke ontwikkeling, publieke en private gebouwen, zeehaven- en waterwegprojecten en transportinfrastructuur.

Contact

 • Website

In beeld

 

Stabilogics


    Stabilogics
Bedrijfsnaam   Stabilogics
Type organisatie   ingenieurs- en expertbureau
Adres   Industriestraat 31 - Industriezone 't Sas - B-1910 Kampenhout
Telefoon   +32-016-60 99 92
Fax   +32-016-60 99 93
E-mail  
Contactpersoon   Eddy Hermans, zaakvoerder
Website   www.stabilogics.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Stabilogics}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: ingenieurs- en expertbureau
firmanaam: Stabilogics
adres: Industriestraat 31 - Industriezone 't Sas - B-1910 Kampenhout
telefoon: +32-016-60 99 92
fax: +32-016-60 99 93
e-mail:
website: https://www.stabilogics.be/
contact: Eddy Hermans, zaakvoerder
bedrijfsprofiel:

Stabiliteit is letterlijk het fundament van een bouwproject. Door onze passie voor structuren en berekeningen is geen enkele intellectuele uitdaging ons te groot. Onze verbondenheid met het resultaat van de projecten maakt dat we zeer uitvoeringsgericht zijn waardoor faalkosten vermeden en termijnen gerespecteerd worden. Door onze doorgedreven kennis en onze drive om mee te denken zorgen we voor een persoonlijke aanpak voor de beste en meest economische oplossing die voldoet aan al uw eisen en normen. We zijn flexibel en willen onze klanten volledig ontzorgen zowel tijdens het ontwerp als tijdens het bouwproces.

Stabiliteitsstudies worden uitgevoerd door middel van krachtige berekeningssoftware volgens de nieuwste technieken, conform de internationale normeringen. De berekeningen worden gedaan met een 2D of 3D staafmodel of met een eindige elementen model. We hebben een zeer uitgebreide kennis van Eurocode met ervaring van diverse nationale annexen van o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Nederland... Eén van de sterke troeven is het meedenken in het ontwerp om zo van bij de basis een logische structuur in het gebouw te brengen en economisch meedenken door de structuur te optimaliseren. Er wordt veel aandacht besteed aan de detailleringen en uitvoering.

referenties staal: https://www.stabilogics.be/nl/referenties/

Contact

 • Website

In beeld

 

Simon-Christiansen & Associés


    Simon-Christiansen & Associés
Bedrijfsnaam   Simon-Christiansen & Associés (L.S.C. Engineering Group)
Type organisatie   studie- en expertisebureau
Adres   Parc d’Activités Capellen 85-87 BP108 - L-8303 - Capellen
Telefoon   +352-3061611
Fax   +352-305608
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.simon-christiansen.lu
Aantal werknemers   Olivier Webert - Gedelegeerd bestuurder
Denis Cridel - Gedelegeerd bestuurder
Frédéric Saunier - Vennoot
Lidmaatschap   silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore, procesindustrie,hoogbouwmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   bouwfysica, kostenopvolging, geveltechniek, brandveiligheid, speciale technieken, masterplanning, duurzaam bouwen, andere
Bedrijfsprofiel   Le bureau Simon & Christiansen société civile a été crée en 1977 suite à la réorganisation du bureau SETEREC, fondé en 1970 par Monsieur Erny SIMON, comme bureau d’ingénieurs-conseils indépendant pour la construction et le génie civil. La société civile a été convertie en S.A. en 1996, en vue de faciliter l’entrée de nouveaux associés au sein du bureau d’études

Après le départ en retraite des fondateurs- Messieurs Erny Simon et Jens Christiansen- la société adapte légèrement son nom et devient Simon-Christiansen & Associés au mois de mai 2011.

La composition multinationale de l'effectif (65 ingénieurs, universitaires et techniciens), de même que la formation internationale des ingénieurs travaillant pour SIMON-CHRISTIANSEN & ASSOCIES S.A. permet une participation aux projets dans des régions franco-, anglo- et germanophones en Europe mais aussi en Afrique, dans la région pacifique ou en Asie centrale.

Le bureau d’études SIMON-CHRISTIANSEN & ASSOCIES offre toutes les prestations nécessaires à la réalisation d’un projet, de l’avant-projet sommaire à l’exécution des travaux. Notre firme bénéficie d’une longue expérience dans les domaines suivants:
* Bâtiments
* Ouvrages d’art
* Charpentes métalliques / Structures en Bois
* Transformations
* Projets industriels/ Halles de stockage
* Direction des travaux
* Maîtrise d’Œuvre
* Coordination de sécurité
* Topographie
Le bureau d’études offre des compétences étendues dans toutes les phases du projet :
* Avant-projet sommaire
* Avant-projet détaillé
* Demandes d’autorisation (Commodo-incommodo, permissions de raccordement)
* Dossiers de soumission et d’adjudication avec devis détaillé
* Projet d’exécution
* Plans d’exécution
* Contrôle technique des travaux

Certificaat   Le bureau s’est doté d’un système d’assurance qualité certifié ISO 9001 depuis 2006
Referenties staal  

1) Pont OA 216 à Gasperich:
Construction d’un pont permettant à la RN4 de franchir l’autoroute E25/A6 à Gasperich pour le Ministère du développement durable et des infrastructures, Administration des Ponts & Chaussées
Mise en oeuvre d’acier BSt500S (160to), S1860S (40to), S355 (100to) et S255 (17to)

2) DEXIA Belval
Construction d’un immeuble bancaire pour Dexia-BIL à Esch-Belval, anciennes friches industrielles de l’ARBED
Complexe bancaire sur une surface de 240x160m
Charpente métallique phase 1: 2.350 tonnes
Charpente métallique phase 2: 990 tonnes

3) Zenith de Strasbourg
Construction d’une salle de spectacle de 10 000 places assises pour la Communauté Urbaine de Strasbourg
Charpente métallique: 2.000 tonnes

4) Passerelle piétonne à Walferdange
Construction d’une passerelle pour piétons au-dessus de l’Alzette pour l’Administration Communale de Walferdange
Charpente métallique S235/S355 : 43.800 kg

5) Bâtiment de bureau "La Halle" de l'Amphithéâtre à Metz
Construction d’un immeuble de 8 000m2 de bureaux et commerces “La Halle”, ilot A2 ZAC de l’Amphithéâtre à Metz
Charpente métallique: 850 tonnes

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Simon-Christiansen}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: studie- en expertisebureau
firmanaam: Simon-Christiansen & Associés (L.S.C. Engineering Group)
adres: Parc d’Activités Capellen 85-87 BP108 - L-8303 - Capellen
telefoon: +352-30 61 61 1
fax: +352-30 56 08
e-mail:
website: https://www.simon-christiansen.lu/
contact: Olivier Webert - Gedelegeerd bestuurder
Denis Cridel - Gedelegeerd bestuurder
Frédéric Saunier - Vennoot
bedrijfsprofiel:

Le bureau Simon & Christiansen société civile a été crée en 1977 suite à la réorganisation du bureau SETEREC, fondé en 1970 par Monsieur Erny SIMON, comme bureau d’ingénieurs-conseils indépendant pour la construction et le génie civil. La société civile a été convertie en S.A. en 1996, en vue de faciliter l’entrée de nouveaux associés au sein du bureau d’études

Après le départ en retraite des fondateurs- Messieurs Erny Simon et Jens Christiansen- la société adapte légèrement son nom et devient Simon-Christiansen & Associés au mois de mai 2011.

La composition multinationale de l'effectif (65 ingénieurs, universitaires et techniciens), de même que la formation internationale des ingénieurs travaillant pour SIMON-CHRISTIANSEN & ASSOCIES S.A. permet une participation aux projets dans des régions franco-, anglo- et germanophones en Europe mais aussi en Afrique, dans la région pacifique ou en Asie centrale.

Le bureau d’études SIMON-CHRISTIANSEN & ASSOCIES offre toutes les prestations nécessaires à la réalisation d’un projet, de l’avant-projet sommaire à l’exécution des travaux.

certificaten: ISO 9001 depuis 2006

Contact

 • Website

In beeld

 

SETESCO


    SETESCO
Bedrijfsnaam   SETESCO
Type organisatie   studie- en expertisebureau
Adres   Mauricelaan 50 - Bus 7 - B-1050 Brussel                 
Telefoon   +32-2-6440160
Fax   +32-2-6400573
E-mail  
Contactpersoon   Monsieur Réda FARES ; Afgevaardigd bestuurder -
Website   www.setesco.be
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:SETESCO}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: studie- en expertisebureau
firmanaam: SETESCO
adres: Mauricelaan 50 - Bus 7 - B-1050 Brussel
telefoon: +32-2-644 01 60
fax: +32-2-640 05 73
e-mail:
website: http://www.setesco.be/nl/index.php
contact: Monsieur Réda FARES ; Afgevaardigd bestuurder -
bedrijfsprofiel:

Setesco N.V. is een studiebureau voor de stabiliteit van constructies. Het bureau vindt zijn oorsprong in 1957 en is intussen 60 jaar actief in alle domeinen die verband houden met de structuur van gebouwen, kunstwerken en burgerlijke bouwkunde.

Ons doel : doeltreffend advies verstrekken en bijstand verlenen aan Bouwheren in onze vakgebieden, zodat hun onroerende investeringen optimaal renderen.

Onze methode : een deskundige service van raadgevende ingenieurs aanbieden, vanaf de eerste schetsen tot aan de oplevering van het bouwwerk.

Contact

 • Website

In beeld

 

SECO


    SECO
Bedrijfsnaam   SECO
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Aarlenstraat 53 - B-1040  Brussel
Telefoon   +32-2-238 22 11
Fax   +32-2-238 22 61
E-mail  
Contactpersoon   Rik Debruyckere - 
Website   www.seco.be
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw
Expertise   bouwfysica, geveltechniek, brandveiligheid,  duurzaam bouwen, speciale technieken
Bedrijfsprofiel   SECO biedt in haar hoedanigheid van neutrale derde partij assistentie bij het beheer van de kwaliteit en de technische risico’s van:
• productie en bouwprocessen, via haar activiteiten van kwaliteitsinspectie en certificatie;
• vastgoedprojecten, projecten binnen het domein van de burgerlijke bouwkunde en milieubescherming,
dankzij een vakkundige begeleiding en door middel van de validering van de kwaliteit van het ontwerp en
van de uitvoering van de werken
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:SECO}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

{articles tag:Secolux}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: SECO Belgium nv/sa
adres: Hermeslaan, 9 - B-1831 Diegem
telefoon: +32-2-238 22 11
fax: +32-2-238 22 61
e-mail:
website: https://www.groupseco.be/nl
contact: Rik Debruyckere
bedrijfsprofiel:

SECO biedt in haar hoedanigheid van neutrale derde partij assistentie bij het beheer van de kwaliteit en de technische risico’s van:

 • productie en bouwprocessen, via haar activiteiten van kwaliteitsinspectie en certificatie;
 • vastgoedprojecten, projecten binnen het domein van de burgerlijke bouwkunde en milieubescherming, dankzij een vakkundige begeleiding en door middel van de validering van de kwaliteit van het ontwerp en van de uitvoering van de werken

Expertise: bouwfysica, geveltechniek, brandveiligheid, duurzaam bouwen, speciale technieken

Contact

 • Website

In beeld

 

Schroeder & Associés


    Schroeder & Associés
Bedrijfsnaam   Schroeder & Associés
Type organisatie   Studiebureau
Adres   8, rue des Girondins - L-1626 Luxembourg
Telefoon   +352-44 31 +31-1
Fax   +352-44 69 50
E-mail  
Contactpersoon   administrateur délégué / associé Gast Flesch
administrateurs / associés : Claude Belche, Jean Hannes, Fernand Hubert, Sepp Pannrucker, Claude Zipfel, Marc Feider, Robert Jeworowski, Adrien Stolwijk, Thierry Flies, Marc Theisen, Serge Welscher, Olivier Zirnheld
Website   www.schroeder.lu
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken
Expertise   brandveiligheid,  duurzaam bouwen, masterplanning
Bedrijfsprofiel   Le bureau d'études Schroeder & Associés SA développe ses activités d'ingénieurs-conseils dans 4 domaines fondamentaux : l'ingénierie, la structure, l'infrastructure et les services.

Fort d'une expérience de 50 ans et avec l'appui de ses quelque 230 collaborateurs et de ses partenaires spécialisés de l'étranger le bureau d'études offre ses services, son expérience et son know-how à sa clientèle.

Certificaat   Affilié à l'Ordre des Architectes et Ingénieurs-Conseils (OAI) du Grand-Duché de Luxembourg
Certifié ISO9001 depuis 2004.
Certifié OHSAS18001 depuis 2008.
Certifié Superdreckskëscht depuis 2009.
Referenties staal   Centre Administratif LALUX (La Luxembourgeoise), Leudelange (L)
Piscine intercommunale Syrdall Schwëm, Niederanven (L)
Minett-Kompost - Centre de compostage - Extension, Mondercange (L)
Park Ouerbett - Pavillon Madeleine, Kayl (L)
Rives de Clausen, Luxembourg-Clausen (L)
Passerelle Belval Lycée, Esch-sur-Alzette (L)
Cour de Justice CE - Extension D, Luxembourg-Kirchberg (L)

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

{articles tag:Schroeder}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Schroeder & Associés
adres: 13, rue de l’Innovation L-1896 Kockelscheuer Luxembourg
telefoon: +352 44 31 31 – 1
fax: +352-44 69 50
e-mail:
website: https://www.schroeder.lu/
bedrijfsprofiel: Le bureau d'études Schroeder & Associés SA développe ses activités d'ingénieurs-conseils dans 4 domaines fondamentaux : l'ingénierie, la structure, l'infrastructure et les services. Fort d'une expérience de 50 ans et avec l'appui de ses quelque 230 collaborateurs et de ses partenaires spécialisés de l'étranger le bureau d'études offre ses services, son expérience et son know-how à sa clientèle.
certificaten:
 • Affilié à l'Ordre des Architectes et Ingénieurs-Conseils (OAI) du Grand-Duché de Luxembourg
 • Certifié ISO9001 depuis 2004.
 • Certifié OHSAS18001 depuis 2008.
 • Certifié Superdreckskëscht depuis 2009.

Contact

 • Website

In beeld

 

SBE

firmanaam: SBE
telefoon: +32-3-777 95 19
e-mail:
website: https://www.sbe.be
contact: IR: Joris Meersschaert - - Tel +32-03-777 95 19 - hoofdingenieur
CAD: Sven Roosbeek - - projectcoördinator staal
bedrijfsprofiel: SBE nv is een vitaal en dynamisch studie-, teken- en ingenieursbureau, gevestigd te Sint-Niklaas nabij de Antwerpse haven. Het bureau heeft zich gedurende de laatste 30 jaar geprofileerd als een studie- en adviesbureau gespecialiseerd in waterbouwkundige constructies, burgerlijke bouwkunde, geotechniek en staalstructuren. Als klant biedt SBE u een oplossing aan op maat van uw noden met de nadruk op kwaliteit en uitvoerbaarheid, maar steeds met aandacht voor de financiële en economische haalbaarheid van het project. Tijdens het project staat een jong en dynamisch team van ingenieurs en CAD designers tot uw beschikking. Door onze projectmatige aanpak kunnen we u een flexibele service aanbieden waar communicatie een belangrijke rol speelt. Dankzij onze state-of-the-art softwarepakketten en rekenmethodes ontvangen wij graag uw meest moeilijke, gespecialiseerde of innoverende problemen. Gedurende de laatste decennia heeft SBE een uitgebreide referentielijst kunnen uitbouwen met projecten over heel de wereld.
certificaten: ISO 9001:2008
referenties staal: - Renovatie van de Pierre Vandammesluis
- All Weather Terminal Gent
- Wegbruggen Kieldrechtsluis
- BASF Antwerpen
- Muziekpaleis Utrecht
- Timmerhuis Rotterdam
- Station Rotterdam
- Renovatie van de Van Cauwelaertsluis – Haven van Antwerpen
- Brug over het Albertkanaal in o.a. Grobbendonk en Viersel
- Waasland Shopping Center
- Electrabel Rotterdam
- Wegbrug en Trambrug Noorderlaan – Antwerpen
- Diverse loodsen (industrie, landbouw,…) en luifelstructuren
- SGC-120 Kraan (Sarens)
- Statoil Noorwegen (Snovhit)
- Sidmar (ontgassingsinstallatie, boutopmetingen, verzinkingslijnen,..)

Contact

Projecten (Magazine / Staalbouwwedstrijd)

Ney and Partners


    Ney and Partners
Bedrijfsnaam   Ney and Partners
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Terhulpsesteenweg 181 - B-1170 Brussel
Telefoon   +32-2-6432180
Fax   +32-2-6432190
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.ney.be
Aantal werknemers   50-100 
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Ney & Partners is een ingenieursbureau voor structuurstudies. Er wordt gewerkt vanuit een actieve visie op ingenieurskunst : een doorgedreven integratie van verschillende disciplines binnen de burgerlijke bouwkunde.
Deze integratie & optimalisatie van structurele onderdelen maakt komaf met een klassieke hiërarchische opeenstapeling van constructieve oplossingen. Wij streven in onze samenwerking met architectuurbureaus, ingenieurs of kunstenaars naar een integratie van architectuur, structuur & context.
Certificaat   Kwaliteit
 • Label Construction Quality Management 2011 op basis van het CoQual-systeem

Awards

 • 2011 Winnaar Footbridge Awards 2011 Technical short-span voor de Stalhillebrug (B)
 • 2011 Winnaar Footbridge Awards 2011 Technical medium-span voor ‘De Lichtenlijn’ in Knokke (B)
 • 2011 Winnaar ‘Building of the Year 2010’ in de categorie ‘Public Facilities’ op ArchDaily.com, Passerelle in Esch-sur-Alzette (L)
 • 2010 Winnaar Architectuur Biennale van Wallonië voor de passerelle in Verviers (B)
 • 2009 Winnaar Nemetschek Engineering User Contest voor het Kantoorgebouw Umicore te Hoboken (B)
 • 2005 Winnaar van de Belgische Architectuurprijs voor de Intercomschool Luik (B)
 • 2005 MIPIM Award Instituut Pasteur (B)
 • 2004 Winnaar van de Belgische Architectuurprijs Maison 2
 • 2004 Prijs van het Patrimonium (TrendsTendance)
 • 2003 Winnaar van de Belgische Architectuurprijs voor de Sportzaal Rempart des Moines (B)
 • 2002 Winnaar van de Mobiliteitsprijs voor de Passerelle van Woluwe (B)
 • 2002 Winnaar van de Belgische Architectuurprijs voor de woning Elena in Brussel (B)
 • 2001 Prijs van het Sint-Lukasarchief (Brussel)
Referenties staal   Mobiele brug over de Schelde in Temse, Brug van Vroenhoven (B), Mobiele ‘Boulevardbrug’ in Willebroek (B), Mobiele voetgangersbrug in Stalhille (B), voetgangersbrug in Knokke (B), voetgangersbrug in Esch-sur-Alzette (L), Brug ‘de Oversteek’ in Nijmegen (NL), Viaduct voor Oosterweelverbinding in Anvers (B), Collegebrug in Kortrijk (B), Voetgangersbrug in Verviers (B), IJdock Vluchthavenbrug in Amsterdam (NL), Voetgangersbrug in Zwolle (NL), Koepel over de binnenplaats van het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam (NL), RSCA Stadion in Anderlecht (B) (Jaspers-Eyers + DDS&Partners), Overkapping Rogierplein in Bruxelles (B) (Xaveer De Geyter)

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Ney and Partners
adres: Terhulpsesteenweg 181 - B-1170 Brussel
telefoon: +32-2-643 21 80
fax: +32-2-643 21 90
e-mail:
website: https://ney.partners/
bedrijfsprofiel:

Ney & Partners is een ingenieursbureau voor structuurstudies. Er wordt gewerkt vanuit een actieve visie op ingenieurskunst : een doorgedreven integratie van verschillende disciplines binnen de burgerlijke bouwkunde. Deze integratie & optimalisatie van structurele onderdelen maakt komaf met een klassieke hiërarchische opeenstapeling van constructieve oplossingen. Wij streven in onze samenwerking met architectuurbureaus, ingenieurs of kunstenaars naar een integratie van architectuur, structuur & context.

certificaten: Label Construction Quality Management 2011 op basis van het CoQual-systeem

Contact

 • Website

In beeld

 

Multi Engineering


    Multi Projectexperts
Bedrijfsnaam   Multi Engineering
Type organisatie   Ontwerp- en ingenieursbureau/projectsourcing
Adres   Orlaylaan 10 - 9140 Temse
Telefoon   +32-3-710 58 88
Fax   +32-3-710 58 11
E-mail  
Contactpersoon   Nicolas Van Goeye
Website   www.multi.be
Lidmaatschap   Bronze      
Bedrijfsprofiel   MULTI laat klanten succes boeken,
daarom leveren we engineering diensten op maat,
we doen dit door de juiste experts in te zetten.
Certificaat   VCA
Referenties staal  
 • GOLIATH // offshore Jack-Up Barge for GeoSea (part of DEME)
 • AMIN / / koelloods in Egypte, volledig geprefabriceerd in België
 • GOLD MINING // industriële goudwinningsinstallatie in Mongolië
 • GUYLIAN / / ontwerp- & uitvoeringstekeningen voor een RVS platform voor behandeling van big bags
 • GHENT LOFT // werktekeningen voor een loft met stalen structuur bovenop een bestaand appartementsgebouw in centrum Gent
 • SEVEN SEAS // constructietekeningen voor het casco van het privé-jacht van Steven Spielberg (86m)
 • TERPLATENBRUG // volledig productiedossier voor de fietsersonderdoorgang onder de R40 in Gent;
 • E.ON MAASVLAKTE // berekeningen, ontwerp & detailtekeningen voor de volledige staalstructuur ten behoeve van een stoominstallatie.

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Multi}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Ontwerp- en ingenieursbureau/projectsourcing
firmanaam: Multi Engineering
adres: Orlaylaan 10 - 9140 Temse
telefoon: +32-3-710 58 88
fax: +32-3-710 58 11
e-mail:
website: https://www.multi.engineering/
bedrijfsprofiel:

MULTI laat klanten succes boeken, daarom leveren we engineering diensten op maat, we doen dit door de juiste experts in te zetten. MULTI.engineering is een engineering bedrijf. Wij laten klanten succesvol zijn door flexibele oplossingen te bieden voor hun engineering vraagstukken. Onze klanten voeren projecten uit in 3 markten: Industrie, Bouw & Infra alsook Maritiem & Offshore.

Wij bieden onze klanten service, expertise en capaciteit binnen verschillende diensten:
/ op onze eigen Ontwerp- & Ingenieursbureaus werken wij projecten uit in eigen beheer
/ via Projectsourcing bieden wij ondersteuning op locatie van de klant.
/ via ons Site Based Team, een combinatie van ons Ontwerp- & Ingenieursbureau en Projectsourcing

certificaten: VCA

Contact

 • Website

 

Stendess


    Stendess
Bedrijfsnaam   Ingenieursbureau Stendess
Type organisatie   studie- en expertisebureau
Adres   Grote Baan 18 - B-9920 Lovendegem
Telefoon   +32-9-3707125
Fax   +32-9-3724395
E-mail  
Contactpersoon   ir. Jurn De Vleeschauwer - Tel +32- 9-370 71 25 - bestuurder
Website   www.stendess.com
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, luifels-trappen-hekken
Expertise   andere
Bedrijfsprofiel   Ingenieursbureau STENDESS is in 2002 opgericht vanuit een ervaren team in studie en ontwerp van staalconstructies. Stendess beschouwt kwalitatieve integrale dienstverlening als topprioriteit.
Dankzij de integrale dienstverlening, waarbij in hetzelfde bureau het ontwerp van de metalen bovenbouw én de
betonnen onderbouw door experts berekend en getekend wordt, behoudt de bouwheer en de hoofdaannemer 100%
controle over de volledige structuur.
STENDESS berekent en tekent complexe staalbouwkundige constructies op een kwalitatieve en efficiënte wijze en zoekt
economisch verantwoorde en duurzame oplossingen voor specifieke stabiliteitstechnische vraagstukken. STENDESS
maakt daarbij gebruik van haar brede kennis en ruime ervaring. Dit alles met respect voor het budget, de termijn,
de normen en het eisenprogramma van de klant.
Dankzij de flexibiliteit die staal biedt, voor de architect tijdens het ontwerp, voor de constructeur tijdens de constructie, voor de bouwheer tijdens het gebruik, bij wijziging, bij uitbreiding en zelfs na afbraak, is staal de meest geschikte bouwstof. De precisie waarmee staalstructuren kunnen berekend worden en de gedetailleerde kennis in en de uniformiteit van de kenmerken van staal, garanderen de planning en controle van elk staalbouwproject.
Het resulterend kort en beheerst bouwproject, geeft aan staalconstructies hun karakteriserend maximaal economisch
rendement.


Ingenieursbureau STENDESS is gevestigd in België, het hart van Europa. Onze onderneming paart de spreekwoordelijke
flexibiliteit van de Belg aan de Duitse grondigheid en de Nederlandse zin voor organiseren. De resulterende
tevredenheid van onze klanten is onze trots.
STENDESS bereikt haar kwaliteit door het volgen van vooropgestelde regels, inclusief de daarin opgenomen
procedures en instructies. Deze regels worden jaarlijks door het management herzien met het oog op continue
verbetering op basis van meetbare vaststellingen en resultaten van interne en externe controles. De directie van
Ingenieursbureau STENDESS stelt de medewerkers en dus ook de kwaliteitsverantwoordelijken alle middelen ter beschikking om dit kwaliteitssysteem permanent te onderhouden.
Van elke medewerker wordt verwacht dat hij/zij zich inzet om mee te bouwen aan het kwaliteitsimago. Om deze inzet
te garanderen zorgt STENDESS voor een goede opleiding, aangepaste omgeving en correct onderhouden materieel.
STENDESS houdt steeds een vinger aan de pols van de meest recente technieken en de performantste software. Op die
manier kunnen wij de meest veeleisende klanten de beste oplossingen van de markt bieden.
STENDESS vraagt aan alle partners het engagement voor het leveren van correcte en tijdige informatie, zodat STENDESS
zijn beloftes kan waarmaken:
Kwaliteit: Juiste plannen en juiste berekeningen;
Timing: Respecteren van (tussentijdse) deadlines;
Communicatie: rapportering & projectopvolging.

Op basis van de voorstudie, de geometrie en de belastingen, werken de ingenieurs de ideale structuur uit van zowel de
bovenbouw in staal, als de onderbouw in beton. Dankzij deze internationale ervaring kan STENDESS zich
flexibel opstellen in functie van elke specifieke site. De studies beantwoorden desgewenst aan internationale normen (NEN,EC, BIN, DIN...) en ook aardbevingscontrole en dynamische analyse behoren tot de mogelijkheden.
STENDESS kan eveneens het optimale scenario op punt zetten voor de snelle en veilige montage van de constructie.

De ontwerpers bij STENDESS hebben een jarenlange ervaring in het modelleren en detailleren van staalconstructies in de
breedste zin: van complex gebogen plaatwerk tot de meest ingewikkelde profielstructuren. Deze modellen worden verwerkt tot samenstellingstekeningen, gedetailleerde werkhuistekeningen en montageplannen. STENDESS kan
tevens de cnc sturing aanleveren voor geautomatiseerde productie.

Certificaat   ISO 9001 2008 (sedert 2004 en reeds tot 2014)
Referenties staal   Zuidsteiger en Schipholdraaibrug Nederland
Energiecentrales in Turkije, Spanje, Brazilië, België, Sousse Tunesië, Qurayyah Saoudi-Arabië
Vliegtuigloods Air France Toulouse Frankrijk
Fietsers- en voetgangersbrug Wetteren, Keizerspark België
Bruggen te Pont à Celles en Barchon België
Waldstadion Frankfurt Duitsland
Molen- en dienstenbrug en vaste wegbrug Wervik België
Olsenebrug België
Montagestudie Spoorwegbrug te Schaarbeek België
Kraanbanen in België
Overkapping slakkenbox België
Luitpoldbrücke Bamberg Duitsland
Construction de l’OA à Bethune Frankrijk
Fietsers- en voetgangersbrug te Dilsen Stokkem België
Fussganger- und Fahrradbrücke über den Rhein Weil am Rhein Duitsland
Fietsers- en voetgangersbrug te Beernem –België
Bayarena Dachkonstruktion Leverkusen Duitsland
Brücke Kampmannstrasse Karlsrühe Duitsland
Scheepsdaelebrug te Brugge België
Dakconstructie Nationalstadion « Lia Manoliu » Boekarest Roemenië
Fietsers- en voetgangersbrug over kanaal Dessel-Schoten te Turnhout België
Bruggen Silbachtal, Strelasundquerung, Bamberg,Weil am Rhein
Herbouwen Zeebergbrug te Aalst
Windmolen “De Nolet”
Spingrijper, Pannenstand, remblok havenkranen
Helicopterplatform “Bluewater”
Construction de l’OA à Bethune
Collegebrug Te Kortrijk – België
Rheinbrücke Kehl - Duitsland
Overbrugging thv Tillegemstraat – Brugge – België
Overbrugging thv Merelbekestraat en Zwaantjesstraat – Merelbeke- België
Orinocco bridge III Venezuela
Pont sur l’Oise Compiegne Frankrijk
Füssgangerbrücke Adelsheim Duitsland
Tuibrug en promenade over kanaal Brussel-Charleroi kleine westelijke ring Brussel
Pont sur la Seille Metz Frankrijk
Shell Petrochimie Meditteranee - Frankrijk
Südzucker: Rohrbrücken - Duitsland
Silo’s en ondersteuningen
Scanraff steam reformer - Zweden
Total France – Raffinerie de normandie - Frankrijk
Ivago: energie recuperatie centrale - België
Wembly Stadion - Engeland
Yansab ethylene plant – Saudi Arabië
Perronluifels station te Brugge
Kraftwerk Neurath: Portalstutze, Machinenhaus, Zwischenbau Blocke F & G
Kraftwerk Wilhelmshaven Bunkerhaus, Kesselhaus
Kraftwerk Rotterdam Bunkerhaus, Kesselhaus
Kraftwerk Kusile Zuid-Afrika: Kesselhaus, Treppenturm
Brug over Albertkanaal te Grobbendonk
Energiecentrales Sousse Tunesië en Qurayyah Saoudi Arabië
Luifels Fochplein en St-Margarethaplein Leuven

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Stendess}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: studie- en expertisebureau
firmanaam: Ingenieursbureau Stendess
adres: Grote Baan 18 - B-9920 Lovendegem
telefoon: +32-9-370 71 25
fax: +32-9-372 43 95
e-mail:
website: http://www.stendess.com/
contact: ir. Jurn De Vleeschauwer - Tel +32- 9-370 71 25 - bestuurder
bedrijfsprofiel:

Ingenieursbureau STENDESS is in 2002 opgericht vanuit een ervaren team in studie en ontwerp van staalconstructies. Stendess beschouwt kwalitatieve integrale dienstverlening als topprioriteit.

Dankzij de integrale dienstverlening, waarbij in hetzelfde bureau het ontwerp van de metalen bovenbouw én de betonnen onderbouw door experts berekend en getekend wordt, behoudt de bouwheer en de hoofdaannemer 100% controle over de volledige structuur.

STENDESS berekent en tekent complexe staalbouwkundige constructies op een kwalitatieve en efficiënte wijze en zoekt economisch verantwoorde en duurzame oplossingen voor specifieke stabiliteitstechnische vraagstukken. STENDESS maakt daarbij gebruik van haar brede kennis en ruime ervaring. Dit alles met respect voor het budget, de termijn, de normen en het eisenprogramma van de klant.

Dankzij de flexibiliteit die staal biedt, voor de architect tijdens het ontwerp, voor de constructeur tijdens de constructie, voor de bouwheer tijdens het gebruik, bij wijziging, bij uitbreiding en zelfs na afbraak, is staal de meest geschikte bouwstof. De precisie waarmee staalstructuren kunnen berekend worden en de gedetailleerde kennis in en de uniformiteit van de kenmerken van staal, garanderen de planning en controle van elk staalbouwproject.

Het resulterend kort en beheerst bouwproject, geeft aan staalconstructies hun karakteriserend maximaal economisch rendement.

certificaten: ISO 9001:2008

Contact

 • Website

In beeld

 

InCA


    InCA
Bedrijfsnaam   InCA Ingénieurs Conseils Associés
Type organisatie   Ingenieursbureau - Expertisebureau
Adres   47, rue Gabriel Lippmann – L-6947 Niederanven
Telefoon   +352-42 68 90 -1
Fax   +352-42 68 96
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.inca.lu
Aantal werknemers   140 
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   stabiliteit, brandveiligheid,  duurzaam bouwen,  bouwfysica, kostenopvolging, geveltechniek, speciale technieken, masterplanning, andere
Bedrijfsprofiel  

Société à responsabilité limitée au capital de 250.000,- € / R.C.B. 38887 / Constituée en 1991

INCA Ingénieurs Conseils Associés S.àr.l est un bureau d'études en génie civil indépendant. Entièrement aux mains de ses associés, la société offre des conseils et prestations haut de gamme en matière d’ingénierie dans des domaines aussi variés que :

- le bâtiment
- les constructions industrielles
- les ouvrages d'art
- les infrastructures routières et ferroviaires, lotissements
- l'adduction et l'assainissement des eaux
- l'hydrologie et les études hydrauliques
- l'environnement (PAP et Etudes de renaturation de cours d'eau)
- la maîtrise d'ouvrage déléguée
- l'économie du bâtiment
- les plans de développement communaux
- la coordination de sécurité et de santé
- la coordination et le pilotage de projets
- la physique du bâtiment
- l'acoustique
- le calcul au feu
- les expertises

Nous nous engageons sur un réel partenariat avec nos clients et nos prestataires pour les aider à développer leurs idées et faire fructifier leurs efforts.

Forts d’une longue expérience et d’une approche pluridisciplinaire, nous nous appliquons à vous offrir des solutions innovantes pour répondre à vos besoins.

INCA soutient ses collaborateurs passionnés et multilingues dans le développement de leurs compétences personnelles et professionnelles en leur offrant une formation continue afin de fournir en permanence des services à la pointe de la technologie.

Nos valeurs :
" On peut rassembler des bons joueurs, le plus dur c'est de les faire jouer ensemble" .

C'est dans le partage d'une même vision et des mêmes valeurs que notre équipe puise sa force et sa passion pour vous accompagner tout au long de la réalisation de votre projet.

Nous sommes intimement convaincus que ce n'est que dans un climat d'écoute et de confiance que peuvent se développer des partenariats tant internes qu'externes, durables et performants.
Certificaat   Certifié ISO 9001:2015
Referenties staal   - Cour de Justice des Communautés Européennes - 4ème extension (L)
- Tripode au Musée Hergé à Louvain-La-Neuve (B)
- Pavillon Centenaire Arcelor à Esch-Sur-Alzette (L)
- Pavillon du Luxembourg – Expo Universele de Shanghai (PRC)
- Bâtiment des services techniques de la Ville de Luxembourg (îlot C) (L)
- Parking Stade Bouillon à Luxembourg-Hollerich (L)
- Parking ”provisoire” à la  Gare de Luxembourg (L)
- OA1 – Ouvrage d’art ferroviaire sur le contournement de la Ville de Luxembourg (L)
- Auvents de la Gare de la Gare de Luxembourg (L)
- Passerelle sur voies ferrées de la Gare de Luxembourg (L)
- Pont rivière – de la ligne ferroviaire Luxembourg-Troisvierges – à Ettelbrück (L)

Projecten in magazine & Staalbouwwedstrijd

activiteit: Ingenieursbureau - Expertisebureau
firmanaam: InCA Ingénieurs Conseils Associés
adres: 47, rue Gabriel Lippmann – L-6947 Niederanven
telefoon: +352-42 68 90 -1
fax: +352-42 68 96
e-mail:
website: https://www.inca.lu/
bedrijfsprofiel:

INCA Ingénieurs Conseils Associés S.àr.l est un bureau d'études en génie civil indépendant. Entièrement aux mains de ses associés, la société offre des conseils et prestations haut de gamme en matière d’ingénierie dans des domaines aussi variés que : le bâtiment, les constructions industrielles, les ouvrages d'art, les infrastructures routières et ferroviaires, lotissements, l'adduction et l'assainissement des eaux, la gestion de l'eau, l'environnement (PAP et Etudes de renaturation de cours d'eau), la maîtrise d'ouvrage déléguée, l'économie du bâtiment, les plans de développement communaux, la coordination de sécurité et de santé, la coordination et le pilotage de projets, la physique du bâtiment, l'acoustique, le calcul au feu, ​les expertises.

Nous nous engageons sur un réel partenariat avec nos clients et nos prestataires pour les aider à développer leurs idées et faire fructifier leurs efforts. Forts d’une longue expérience et d’une approche pluridisciplinaire, nous nous appliquons à vous offrir des solutions innovantes pour répondre à vos besoins.

INCA soutient ses collaborateurs passionnés et multilingues dans le développement de leurs compétences personnelles et professionnelles en leur offrant une formation continue afin de fournir en permanence des services à la pointe de la technologie.

Nos valeurs

" On peut rassembler des bons joueurs, le plus dur c'est de les faire jouer ensemble" .

C'est dans le partage d'une même vision et des mêmes valeurs que notre équipe puise sa force et sa passion pour vous accompagner tout au long de la réalisation de votre projet. Nous sommes intimement convaincus que ce n'est que dans un climat d'écoute et de confiance que peuvent se développer des partenariats tant internes qu'externes, durables et performants.

certificaten: Certifié ISO 9001:2015

Contact

 • Website

In beeld

 

AuCARRE


    infosteel member
Société   AuCARRE
Type d'organisation   bureau d'étude
Adresse   13, rue Kalchesbruck   L-1852 Luxembourg
Téléphone   +352 - 2 48 48 1-1
E-mail  
Personne(s) de contact   Daniel THEIN - Marc EWEN - Markus EDLINGER
Site web   www.aucarre.lu
Profil de la société   AuCARRE ou Au2, c’est tout d’abord l’allusion à une expression mathématique, représentant tout le coté scientifique de notre métier d’ingénieur: élaboration de concepts, calculs, plans, suivi de chantier etc.… Mais « Au », c’est aussi le symbole chimique de l’or, représentant valeur, durabilité et beauté. En avril 2015, AuCARRE cabinet d’ingénieurs-conseils s.à r.l. a été fondé par les ingénieurs diplômés Marc Ewen, Daniel Thein et Markus Edlinger. Leurs chemins se sont croisés lors de leurs activités professionnelles au sein du bureau d’études INCA. D’autres les ont suivis, pour former ainsi une équipe de 20 personnes en début de l’année 2017.

Domaines d'activité

Nos services d’ingénieurs – conseils s’étendent des premières idées d’un projet jusqu’à la fin des travaux. Nos clients sont tant publics que privés et nous traitons des projets de petite, moyenne et grande envergure. Pour chaque projet, nous pouvons assurer :

- la recherche de données de base
- une étude de faisabilité,
- le développement du concept,
- l’étude de variantes avec budgétisation
- l’élaboration de l’avant-projet,
- les calculs statiques hydrauliques et la planification routière
- les établissements des plans d’exécution,
- la rédaction des documents de soumission
- le suivi technique et financier
- la réception des travaux.

Notre but sera toujours la recherche de solutions innovantes, performantes, économiques et durables pour répondre à la complexité toujours plus élevée des ouvrages.

Bâtiment et structure
Administratif, Commercial, Industriel, Résidentiel, Santé, Education, Culturel

Voirie et réseaux divers
Routes, Viabilisation de terrains, Réseaux divers, Aménagements extérieurs

Eau et environnement
Eau potable, Assainissement des eaux usées et des eaux pluviales, Protection contre les crues, Renaturation

Certificats    
Références acier    

 

activiteit: Studiebureau
firmanaam: AuCARRE
adres: 13, rue Kalchesbruck L-1852 Luxembourg
telefoon: +352 - 2 48 48 1-1
e-mail:
website: http://www.aucarre.lu
contact: Daniel THEIN - Marc EWEN - Markus EDLINGER
bedrijfsprofiel: AuCARRE ou Au2, c’est tout d’abord l’allusion à une expression mathématique, représentant tout le côté scientifique de notre métier d’ingénieur: élaboration de concepts, calculs, plans, suivi de chantier etc.…
Mais « Au », c’est aussi le symbole chimique de l’or, représentant valeur, durabilité et beauté.
Nous sommes intimement persuadés, que notre apport à tout projet ne fait pas seulement augmenter sa qualité technique, mais aussi sa longévité, sa durabilité, sa valeur fonctionnelle et esthétique. Ce but, nous nous le fixons tous les jours. Notre philosophie n’est pas compatible avec des solutions de facilité. La passion pour la construction nous lie avec tous les acteurs: maîtres d’ouvrages, architectes, nos confrères ingénieurs et les entreprises exécutantes. Ce n’est que dans un esprit d’équipe, de confiance et de respect mutuel que les projets deviennent une réussite.
Outre le professionnalisme, la vision commune d’un projet doit ainsi rester guidée par une volonté de coopération, par le respect mutuel et la confiance vis à vis du maître de l’ouvrage, des autres intervenants de la maîtrise d’oeuvre et des firmes exécutantes. Dans cet esprit, chaque acteur sera à même de donner le meilleur de soi.
Notre but est de participer activement dans cette démarche dans l’intérêt de chaque projet.

Contact

 • Website

In beeld

 

Greisch


    Greisch
Bedrijfsnaam   Bureau d'Etudes Greisch
Type organisatie   Bureau d'Etudes
Adres   Allée des Noisetiers 25 - B-4031 Angleur
Telefoon   +32-4-3661616
Fax   +32-4-3661618
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.greisch.com
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   geveltechniek, speciale technieken
Bedrijfsprofiel   Le bureau Greisch, implanté à Liège a été créé en 1959 par l’ingénieur et architecte René Greisch et comporte aujourd’hui, avec ses cinq sociétés (beg, bgroup, gi, gce et canevas), environ 170 personnes. Cette équipe nombreuse, toujours ouverte vers des collaborations, mène à bien des missions complexes dans les domaines les plus variés.

Un de ses atouts est de poursuivre une collaboration continue avec l’Université de Liège, l’Université Libre de Bruxelles et le Centre des Hautes Études de la Construction à Paris. Les résultats de cette participation permettent d’établir des liens entre les universités et les entreprises, de s’appuyer sur des recherches de pointe pour en développer les applications avec les constructeurs. Au sein du bureau, plusieurs ingénieurs font partie du corps professoral des Facultés des Sciences Appliquées et d’Architecture de l’Université de Liège et de l’Université Libre de Bruxelles, forment eux-mêmes des ingénieurs et des architectes, orientent leurs recherches D’autre part, le bureau Greisch accueille parmi son équipe des jeunes diplômés qui poursuivent en son sein des recherches dans des domaines nouveaux.

C’est ainsi que le bureau Greisch est à la pointe de développements du calcul informatique et comporte une cellule de recherche qui développe, sous le label greisch ingénierie, les logiciels appropriés aux différentes missions qu’on lui confie.

La connaissance du tissu des entreprises et de leurs potentialités dans divers domaines est un autre atout qui permet au bureau Greisch de travailler au calcul de nombreux ouvrages très innovants en tirant parti des techniques disponibles, en s’efforçant de les perfectionner ou de simplifier la mise en oeuvre, et par là même, de réduire les coûts des ouvrages. L’intégration complète des techniques et contraintes de mise en oeuvre constitue la clef de toutes les approches innovantes proposées par le bureau Greisch basées sur des recherches théoriques novatrices.

Les convictions du fondateur, René Greisch, sur la justesse des formes en relation avec l’efficacité, leur économie d’exécution et leur évidence fonctionnelle ont ainsi pu seréaliser dans une série d’ouvrages qui ont établi la réputation et es références du bureau. Intéressé par l’architecture autant que par le calcul et le dimensionnement des ouvrages, René Greisch a insufflé à l’équipe un esprit de recherche et d’innovation qui fait sa réputation auprès des architectes et a suscité de nombreuses collaborations avec les plus renommés. Le bureau comporte par ailleurs en son sein une cellule architecture (canevas) afin d’entretenir parmi les collaborateurs un esprit de remise en question et de recherche de solutions nouvelles tant formelles que techniques.

En 2005,le bureau Greisch s’est fixé comme objectif de développer son marché sur la capitale, gage de réussite dans le suivi des activités sur le terrain. Ainsi, il intègre la société bruxelloise Bgroup Infra, rebaptisée aujourd’hui Bgroup Greisch, à son actif. Il détache, dans cette nouvelle équipe, une partie de son personnel bien imprégnée des méthodes de travail et des objectifs de qualité dictés par René Greisch. Cette intégration lui apporte des moyens humains et des compétences supplémentaires qui lui permettent d’accompagner les maîtres d’ouvrage sur des projets plus importants ou plus complexes.

L’esprit d’équipe et de recherche, la volonté de travailler en collaboration et en synergie, le renouvellement permanent et le dynamisme, l’invention alliée à l’imagination sont devenus ainsi les méthodes de travai l et les principes de fonctionnement du bureau Greisch.

Certificaat   Label CoQual
Referenties staal   Banque européenne d'investissement à Luxembourg . Grand stade de Lille - couverture du stade. Opéra royal de Wallonie à Liège - restauration et rénovation.

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Greisch}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Bureau d'Etudes
firmanaam: Bureau d'Etudes Greisch
adres: Allée des Noisetiers 25 - B-4031 Angleur
telefoon: +32-4-366 16 16
fax: +32-4-366 16 18
e-mail:
website: https://www.greisch.com/nl/nl-home-nl/
bedrijfsprofiel:

Het bureau Greisch is een van de toonaangevende ingenieurs- en architectuurbureaus van Europa. Sinds 1959 hebben we meegewerkt aan het ontwerp van meer dan 5.000 projecten verspreid over meer dan 20 landen. We staan bekend voor de durf van onze realisaties en de nauwkeurigheid van onze studies.

We voeren studies uit of verzorgen het bouwmanagement voor infrastructuurwerken zoals wegen, civieltechnische of waterbouwkundige werken en kunstwerken, evenals voor specifieke constructies zoals torens, stadions en andere civiele of industriële bouwwerken. Voor de constructie van gebouwen werken onze ingenieurs en architecten in hecht verband samen aan opdrachten gaande van het uitwerken van het programma over het architecturale ontwerp, het energieconcept, de stabiliteitstudies of de engineering van de speciale technieken tot de commissioning.

Contact

 • Website

In beeld

 

Bureau Bouwtechniek


    Bureau Bouwtechniek
Bedrijfsnaam   Bureau Bouwtechniek
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Kammenstraat 18 - B-2000 Antwerpen
Telefoon   +32-03-2315395
Fax   +32-03-2327882
E-mail    
Contactpersoon    
Website   www.b-b.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Bureau Bouwtechniek}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Bureau Bouwtechniek
adres: Kammenstraat 18 - B-2000 Antwerpen
telefoon: +32-03-231 53 95
fax: +32-03-232 78 82
website: https://b-b.be/nl/
bedrijfsprofiel:

Bureau Bouwtechniek is een multidisciplinair studie- en adviesbureau gespecialiseerd in de techniek van het bouwen. Een doorgedreven passie voor hoogstaande, intelligente architectuur en technische innovatie is ons handelsmerk. Onze activiteiten situeren zich op volgende deelgebieden:

 • Projectondersteuning
 • Technisch advies
 • Circulair bouwen
 • Technische renovatiebegeleiding
 • Façade engineering

Contact

 • Website

In beeld

 

Arcadis


    Arcadis
Bedrijfsnaam   Arcadis Belgium
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Koningsstraat 80 - 1000 Brussel
Telefoon   +32-2-505 75 00
Fax   +32-2-505 75 01
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.arcadisbelgium.be
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 19.000 medewerkers en EUR 2,3 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Ook in België is ARCADIS uitgegroeid tot referentiebureau in zijn vakgebied. Hier tellen we 775 medewerkers (FTE), goed voor een omzet van EUR 80 miljoen.
Certificaat   ISO 9001:2008
Referenties staal  
 • Bedrijvencentrum met fotovoltaïsche gevel, site Euro Space Center, Transinne
 • Pont de la Résistance over Samber, Charleroi
 • Treinstation Gare des Guillemins in Luik
 • Shoppingscentrum Toison d’Or, Brussel
 • Noorderlaanbrug, Antwerpen
 • Brug Kanaaleiland, Brugge
 • Twee dompelverzinkingslijnen ArcelorMittal
 • Station Amsterdam Bijler ArenA
 • Stade Olympique de Tunis
 • Olympisch Stadion London
 • Luchthaven Berlijn

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Arcadis}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: Arcadis Belgium
adres: Koningsstraat 80 - 1000 Brussel
telefoon: +32-2-505 75 00
fax: +32-2-505 75 01
e-mail:
website: https://www.arcadis.com/nl-be
bedrijfsprofiel: ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 19.000 medewerkers en EUR 2,3 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Ook in België is ARCADIS uitgegroeid tot referentiebureau in zijn vakgebied. Hier tellen we 775 medewerkers (FTE), goed voor een omzet van EUR 80 miljoen.
certificaten: ISO 9001:2008
referenties staal: Bedrijvencentrum met fotovoltaïsche gevel, site Euro Space Center, Transinne
Pont de la Résistance over Samber, Charleroi
Treinstation Gare des Guillemins in Luik
Shoppingscentrum Toison d’Or, Brussel
Noorderlaanbrug, Antwerpen
Brug Kanaaleiland, Brugge
Twee dompelverzinkingslijnen ArcelorMittal
Station Amsterdam Bijler ArenA
Stade Olympique de Tunis
Olympisch Stadion London
Luchthaven Berlijn

Contact

 • Website

In beeld

 

abt België


    abt België
Bedrijfsnaam   ABT België nv
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Century Center Offices, De Keyserlei 58-60 - B-2018 Antwerpen
Telefoon   +32-03-2053711
Fax   +32-03-2053710
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.abt-belgie.eu
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Silver  
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   ABT België is een multidisciplinair studiebureau voor stabiliteit, bouwkunde en technieken, dat een volledig pakket aan bouwtechnische dienstverlening verzorgt. Groot genoeg voor integrale, multidisciplinaire dienstverlening maar ook klein genoeg om flexibel en persoonlijk maatwerk te kunnen bieden.
Certificaat    
Referenties staal  
 • Museum aan de Stroom – Antwerpen (Staalbouwprijs 2012 – Laureaat)
 • Jeugdtheater Bronks – Brussel (Genomineerd Mies van der Rohe award)
 • Koningin Elizabethzaal – Antwerpen
 • Chemische fabriek – Sluiskil (NL)
 • Scannerbuilding – Rotterdam (NL)

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:abt België}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: ABT België nv
adres: Century Center Offices, De Keyserlei 58-60 - B-2018 Antwerpen
telefoon: +32-03-205 37 11
fax: +32-03-205 37 10
e-mail:
website: https://www.abt-belgie.eu/
bedrijfsprofiel: ABT België is een multidisciplinair studiebureau voor stabiliteit, bouwkunde en technieken, dat een volledig pakket aan bouwtechnische dienstverlening verzorgt. Groot genoeg voor integrale, multidisciplinaire dienstverlening maar ook klein genoeg om flexibel en persoonlijk maatwerk te kunnen bieden.

Contact

 • Website

In beeld

BASF


    BASF
Bedrijfsnaam   BASF Antwerpen N.V.
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Scheldelaan 600 - BE-2040 Antwerpen
Telefoon   +32-3 561 34 68
Fax   +32-3 561 30 88
E-mail  
Contactpersoon   Crevits Dirk PTL/C E935

+32-3 561 34 68
Functie : Civil Lead
Website    
Lidmaatschap   Bronze 
Bedrijfsprofiel   BASF Antwerpen is een chemiebedrijf in de haven van Antwerpen met een eigen engineering afdeling.
activiteit: Studiebureau
firmanaam: BASF Antwerpen N.V.
adres: Scheldelaan 600 - BE-2040 Antwerpen
telefoon: +32-3 561 34 68
fax: +32-3 561 30 88
e-mail:
contact: Crevits Dirk PTL/C E935 Functie : Civil Lead
bedrijfsprofiel: BASF Antwerpen is een chemiebedrijf in de haven van Antwerpen met een eigen engineering afdeling

Contact

 • Website

VK architects+engineers®


    VK Architects & Engineers
Bedrijfsnaam   VK Architects & Engineers
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Brugsesteenweg 210 - 8800 Roeselare
Europa Building, Clemenceaulaan 87 - 1070 Brussel
Axess Bussiness Park, Guldensporenpark, Building A - 4 - 9820 Merelbeke
Telefoon   +32-51-262020
Fax   +32-51-212021
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.vkgroup.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Gold
Activiteit   bruggen, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken
Expertise   brandveiligheid,  duurzaam bouwen, masterplanning
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

{articles tag:VK Architects & Engineers}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

firmanaam: VK Architects & Engineers
adres: Brugsesteenweg 210 - 8800 Roeselare
Europa Building, Clemenceaulaan 87 - 1070 Brussel
Axess Bussiness Park, Guldensporenpark, Building A - 4 - 9820 Merelbeke
telefoon: +32-51-26 20 20
fax: +32-51-21 20 21
e-mail:
website: https://www.vk-architects-engineers.com/nl/
bedrijfsprofiel:

VK architects+engineers® is een multidisciplinair ontwerpbureau dat het “out of the box” en lange termijn denken in de genen heeft. De afgelopen 70 jaar zetten ze hun vindingrijkheid en multidisciplinaire teams in voor het ontwerpen van duurzame oplossingen. Daarvan getuigen de vele realisaties in gezondheidszorg, industrie, infrastructuur en gebouwen. Inmiddels is het bureau uitgegroeid tot 540 medewerkers, verspreid over België, Nederland, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2020 neemt VK architects+engineers opnieuw de leidersrol in de sector met de introductie van haar ‘full lifecycle’ benadering: nog meer toekomstgericht denken, door in te zetten op strategische samenwerkingen met klanten en stakeholders gedurende de volledige levenscyclus van haar realisaties, ook nà de bouwfase.

In 2022 ontving VK architects+engineers voor de tweede keer het Best Managed Company-label.

Voor meer info: https://www.vk-architects-engineers.com, LinkedIn (vk-architects-engineers), Facebook (VKArchitectsEngineers), Instagram (vkarchitectsandengineers).

referenties staal: https://www.vkgroup.be/nl/projecten

Contact

 • Website

In beeld

 

BEST


    BEST
Bedrijfsnaam   BEST Ingénieurs-Conseils
Type organisatie   Studiebureau
Adres   Rue des Sapins 2 - L-2513 - Senningerberg
Telefoon   +352-349090
Fax   +352-349433
E-mail  
Contactpersoon   D. Winbomont - Vennoot-bestuurder
Website   www.best.lu
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   silver
Activiteit   bruggen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   bouwfysica, kostenopvolging, brandveiligheid, masterplanning, duurzaam bouwen, andere
Bedrijfsprofiel   B.E.S.T. Ingénieurs-Conseils et ses filiales regroupent différents métiers d'expertise et de conseil dans le monde de la construction.
Installé à Luxembourg (depuis 1992) ainsi qu'en France (Thionville) avec sa filiale "Active Ingénieurs-Conseils", le groupe B.E.S.T. occupe plus de cent collaborateurs dont plus de 80 ingénieurs et techniciens disposant d'une longue expérience dans le domaine de la construction.
Certificaat   Membre O.A.I., ISO 9001, SuperDrecksKëscht
Referenties staal  
 • Immeuble mixte de logements, bureaux, commerces et parkings rue de Hollerich à Luxembourg
 • Hall de maintenance pour avions gros porteurs (Cargolux) en association
 • Tour support d'antennes au Findel
 • Halls sportifs à Contern, Frisange, Harlange

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:BEST}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Studiebureau
firmanaam: BEST Ingénieurs-Conseils
adres: Rue des Sapins 2 - L-2513 - Senningerberg
telefoon: +352-34 90 90
fax: +352-34 94 33
e-mail:
website: https://www.best.lu/
contact: D. Winbomont - Vennoot-bestuurder
bedrijfsprofiel: B.E.S.T. Ingénieurs-Conseils et ses filiales regroupent différents métiers d'expertise et de conseil dans le monde de la construction. Installé à Luxembourg (depuis 1992) ainsi qu'en France (Thionville) avec sa filiale "Active Ingénieurs-Conseils", le groupe B.E.S.T. occupe plus de cent collaborateurs dont plus de 80 ingénieurs et techniciens disposant d'une longue expérience dans le domaine de la construction.
certificaten: Membre O.A.I., ISO 9001, SuperDrecksKëscht
referenties staal:
 • Immeuble mixte de logements, bureaux, commerces et parkings rue de Hollerich à Luxembour
 •  Hall de maintenance pour avions gros porteurs (Cargolux) en associatio
 •  Tour support d'antennes au Finde
 •  Halls sportifs à Contern, Frisange, Harlange 

Contact

 • Website

In beeld

 

MICE Infracoustics (MDB)


    MDB Metaal
Bedrijfsnaam   MDB / MICE Infracoustics
Type organisatie   strek- en geprofileerd metaal
Adres   Quai Vercour 98 - 4000 Liège
Telefoon   +32-(0)4 252 70 35
Fax   +32-(0)4 252 11 03
E-mail    
Contactpersoon    
Website   www.mdb.eu / https://micesa.be/nl
Lidmaatschap   Bronze
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  
activiteit: strek- en geprofileerd metaal
firmanaam: MICE Infracoustics (MDB group)
adres: Rue de Bruxelles 174c - 4340 Awans
telefoon: +32-(0)4 224 71 00
fax: +32-(0)4 224 25 84
e-mail:
website: https://www.micesa.be/nl
bedrijfsprofiel:

MICE, al meer dan 40 jaar de referentie voor akoestische beschermingen.

Sinds 1976 biedt MICE akoestische oplossingen voor wegen en spoorinfrastructuur. Ons bedrijf – dat is opgericht door de Schréder-groep om het productgamma voor openbare verlichting te vervolledigen – is snel uitgegroeid tot de Belgische marktleider op het gebied van geluidsschermen. Met de oprichting van de Franse vestiging aan het begin van de jaren 80 werden we ook in onze buurlanden actief en volbrachten we de eerste projecten in Spanje, Groot-Brittannië, Zweden,...

In 2018 trad MICE toe tot de Luikse groep MDB, die al meer dan 100 jaar gespecialiseerd is in de productie en de verkoop van metalen producten voor de bouwsector.

referenties staal: https://www.micesa.be/nl/onze-realisaties/

Contact

 • Website

Jansen

activiteit: Stalen schrijnwerk
firmanaam: Jansen AG
adres: Ettensebaan 31 - 4813 AH Breda - Nederland
telefoon: +32-3-375 61 83
e-mail:
website: https://jansenstaal.nl
contact: Kurt Beheydt
bedrijfsprofiel:

Onze afdeling Dak- en Geveltechniek levert met de Zwitserse Jansen profielen innovatieve en duurzame totaaloplossingen in stalen ramen, deuren en vliesgevels.

Onze projectadviseurs bieden praktische ondersteuning bij aanbestedingstrajecten. Wij denken in oplossingen en kijken naar optimalisatie van het ontwerp. Stalen schrijnwerk past vanuit zijn ontwerp perfect in de circulaire economie. Denk hierbij ook aan ‘Façade upgrades’ en ‘Façades as a service’.

In onze Antwerpse en Nederlandse vestiging bundelen wij voor u alle kennis van de markt op het vlak van geveltechniek. Die kennis en jarenlange ervaring is beschikbaar voor u, dus maak er gebruik van. Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar!

Contact

 • Website

In beeld

Kloeckner Metals Belgium

activiteit: Staalhandel
firmanaam: Kloeckner Metals Belgium
adres: Keizerstraat 50 - 8530 Harelbeke
telefoon: +32-56-26 80 80
website: https://www.kloecknermetals.be
contact: Diederik Watté
bedrijfsprofiel:

Kloeckner Metals Belgium NV (voorheen Buysmetal NV) met hoofdzetel in de regio KORTRIJK (Harelbeke) is als industriële groothandel in staalproducten actief sedert 1886 (omzet 50 miljoen euro, 75 werknemers). Wij maken deel uit van de internationale beursgenoteerde distributiegroep KLÖCKNER & Co. Wij spelen snel en vakkundig in op al uw vragen. Hooggekwalificeerde medewerkers en een modern machinepark staan daar borg voor. Wij zijn een synoniem voor kwaliteitsprodukten en een service op maat.

Productgroepen
 • Metaal voor constructie
 • Metaal voor verspaning
 • Leidingbuizen en fittingen
Bewerkingen :

zagen, snijden, stralen en schilderen, verzinken, diverse bewerkingen...

Contact

 • Website

Dejond


    Dejond
Bedrijfsnaam   Dejond
Type organisatie   Staalschrijnwerk
Adres   Terbekehofdreef 55-59 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
Telefoon   +32-3-8203443
Fax   +32-3-8203543
E-mail  
Contactpersoon   Luc Hermans – – +32-3-8203443 –  Manager Building Systems 
Website   www.dejond.com
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Dejond levert Forster profielsystemen in staal of inox voor de constructie van ramen, deuren, 
gevel- en glasdakconstructies al dan niet kogelwerend, inbraakwerend en brandwerend en met of zonder thermische onderbreking
Certificaat    
Referenties staal  
 • Campus Bijloke – Genk
 • Tour & Taxis – Brussel
 • Opéra Royal de Wallonie – Liège
 • Provinciehuis Vlaams-Brabant – Leuven
 • C-Mine – Genk
 • Hidrodoe - Herentals
 • Plantijn Hogeschool – Antwerpen
 • Lycée Jacqmain – Bruxelles
 • Cultureel Centrum Westrand – Dilbeek
 • Flanders Business School – Antwerpen
 • Hippodroom – Oostende
 • Huis van Vlaamse Volksvertegenwordigers - Brussel

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Dejond}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalschrijnwerk
firmanaam: Dejond
adres: Terbekehofdreef 55-59 - B-2610 Wilrijk (Antwerpen)
telefoon: +32-3-820 34 43
fax: +32-3-820 35 43
website: https://www.dejond.com/nl
contact: Luc Hermans – Manager Building Systems –
bedrijfsprofiel:

Dejond levert Forster profielsystemen in staal of inox voor de constructie van ramen, deuren, gevel- en glasdakconstructies al dan niet kogelwerend, inbraakwerend en brandwerend en met of zonder thermische onderbreking.

Contact

 • Website

In beeld

 

ArcelorMittal Industeel


    Industeel (ArcelorMittal)
Bedrijfsnaam   Industeel Belgium
Type organisatie   Staalproducent
Adres   Rue De Chatelet 266 - B-6030 Marchienne-au-Pont
Telefoon   +32-71-441785
Fax   +32-71-441959
E-mail    
Contactpersoon    
Website   www.industeel.info
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  
activiteit: Staalproducent
firmanaam: Industeel Belgium
adres: Rue De Chatelet 266 - B-6030 Marchienne-au-Pont
telefoon: +32-71-44 17 85
fax: +32-71-44 19 59
website: https://industeel.arcelormittal.com
bedrijfsprofiel:

Industeel, subsidiary of ArcelorMittal, is specialized in the production of hot rolled as well as forged steel plates, ingots and formed pieces, with the largest dimension range worldwide.

High quality steels producer

Producing carbon, low alloy, stainless steels and nickel based alloys, Industeel offers a complete range of high quality steel grades designed to meet the most severe customer specifications. Industeel regroups 6 production facilities rich with a long tradition of metallurgical know-how and different product specialties.

Contact

 • Website

Aperam


    Aperam
Bedrijfsnaam   Aperam Stainless Belgium nv/sa
Type organisatie   staalproducent
Adres   Aperam Genk
Swinnenwijerweg 5 - Poort Genk 7523 - B 3600 Genk
Tel. +32 89 30 21 11
Fax. +32 89 30 23 80
E-mail

Maatschappelijke Zetel
Aperam Stainless Belgium nv/sa
Swinnenwijerweg 5 - Poort Genk 7523 - B 3600 Genk

Kantoor Benelux
Aperam Services & Solutions Benelux 
Bosdel 87 - Genk – Zuid, zone 5 - B 3600 Genk
Tel. +32 89 30 56 00
Fax. +32 89 30 56 31
E-mail

Telefoon   zie hoger
Fax   zie hoger
E-mail   zie hoger
Contactpersoon    
Website   www.aperam.com
www.uginox.com (roestvast staal voor de bouw)
 
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Permanent
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Aperam is een wereldspeler in roestvast, elektrisch en speciaal staal met vestigingen in meer dan 30 landen. De activiteiten zijn georganiseerd in 3 divisies; Stainless & Electrical Steel, Services & Solutions en Alloys & Specialties. Aperam beschikt over een roestvast staal capaciteit van 2.5m ton in Brazilië en Europa. Aperam beschikt over een sterk uitgebouwd geïntegreerd distributie- en service netwerk. De industriële productie is geconcentreerd in 6 productie sites in Brazilië, België en Frankrijk. Aperam telt ongeveer 9.500 medewerkers.

aperam uginox
In de bouwwereld levert, Aperam, via het merk Uginox, een breed gamma aan producten en oppervlakteafwerkingen voor gevelafwerking, dakbedekking en inrichting evenzeer als producten voor structureel gebruik en bruggen/passerellen. - www.uginox.com

Certificaat    
Referenties staal   http://www.uginox.com/en/projects?

Technische brochures

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

{articles tag:Aperam}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:240|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: staalproducent
firmanaam: Aperam Stainless Belgium
adres: Aperam Genk - Swinnenwijerweg 5 - Poort Genk 7523 - B 3600 Genk
telefoon: Tel. +32 89 30 21 11
fax: Fax. +32 89 30 23 80
e-mail:
website: https://www.aperam.com
contact: Kantoor Benelux Aperam Services & Solutions Benelux  Bosdel 87 - Genk – Zuid, zone 5 - B 3600 Genk Tel. +32 89 30 56 00 Fax. +32 89 30 56 31 E-mail
bedrijfsprofiel: Aperam is een wereldspeler in roestvast, elektrisch en speciaal staal met vestigingen in meer dan 30 landen. De activiteiten zijn georganiseerd in 3 divisies; Stainless & Electrical Steel, Services & Solutions en Alloys & Specialties. Aperam beschikt over een roestvast staal capaciteit van 2.5m ton in Brazilië en Europa. Aperam beschikt over een sterk uitgebouwd geïntegreerd distributie- en service netwerk. De industriële productie is geconcentreerd in 6 productie sites in Brazilië, België en Frankrijk. Aperam telt ongeveer 9.500 medewerkers.

In de bouwwereld levert, Aperam, via het merk Uginox.
referenties staal: http://www.uginox.com/en/projects?
brochures:

Contact

 • Website

Verbonden met:

In beeld

voestalpine


    infosteel member
Bedrijfsnaam   voestalpine Belgium NV
Type organisatie   Staalproducent
Adres   Jozef van Elewijckstraat 59 - 1853 Strombeek Bever
Telefoon   +32-(0)2 777 13 26
Fax   +32-(0)2 777 13 28
E-mail  

Contactpersoon  

Jorgy Ruijs - Sales Manager -

Website   www.voestalpine.com
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   The voestalpine Group is a steel-based technology and capital goods group that operates worldwide. With around 500 Group companies and locations in more than 50 countries and on all five continents, the Group has been listed on the Vienna Stock Exchange since 1995.
Certificaat    
Referenties staal  

 

activiteit: Staalproducent
firmanaam: voestalpine Belgium NV
adres: Jozef van Elewijckstraat 59 - 1853 Strombeek Bever
telefoon: +32-2 777 13 26
fax: +32-2 777 13 28
e-mail:
website: https://www.voestalpine.com/group/nl/
contact: Jorgy Ruijs - Sales Manager -
bedrijfsprofiel:

The voestalpine Group is a steel-based technology and capital goods group that operates worldwide. With around 500 Group companies and locations in more than 50 countries and on all five continents, the Group has been listed on the Vienna Stock Exchange since 1995.

"We have played an important role in the economic history of both Linz and Austria for over 80 years. Our long history begins with the erection of the “Hermann Göring” works, includes the Group’s privatization in 1995, and its current process of internationalization. Today we are a leading global steel and technology group. We are committed to the global climate goals and lead the way in developing decarbonization technologies and sustainably reducing our CO2 emissions. The historic milestones clearly highlight our impressive development.&quo

Contact

 • Website

In beeld

 

Uginox


    Aperam
Bedrijfsnaam   Aperam Stainless Belgium nv/sa
Type organisatie   staalproducent
Adres   Aperam Genk
Swinnenwijerweg 5 - Poort Genk 7523 - B 3600 Genk
Tel. +32 89 30 21 11
Fax. +32 89 30 23 80
E-mail

Maatschappelijke Zetel
Aperam Stainless Belgium nv/sa
Swinnenwijerweg 5 - Poort Genk 7523 - B 3600 Genk

Kantoor Benelux
Aperam Services & Solutions Benelux 
Bosdel 87 - Genk – Zuid, zone 5 - B 3600 Genk
Tel. +32 89 30 56 00
Fax. +32 89 30 56 31
E-mail

Telefoon   zie hoger
Fax   zie hoger
E-mail   zie hoger
Contactpersoon    
Website   www.aperam.com
www.uginox.com (roestvast staal voor de bouw)
 
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Permanent
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Aperam is een wereldspeler in roestvast, elektrisch en speciaal staal met vestigingen in meer dan 30 landen. De activiteiten zijn georganiseerd in 3 divisies; Stainless & Electrical Steel, Services & Solutions en Alloys & Specialties. Aperam beschikt over een roestvast staal capaciteit van 2.5m ton in Brazilië en Europa. Aperam beschikt over een sterk uitgebouwd geïntegreerd distributie- en service netwerk. De industriële productie is geconcentreerd in 6 productie sites in Brazilië, België en Frankrijk. Aperam telt ongeveer 9.500 medewerkers.

aperam uginox
In de bouwwereld levert, Aperam, via het merk Uginox, een breed gamma aan producten en oppervlakteafwerkingen voor gevelafwerking, dakbedekking en inrichting evenzeer als producten voor structureel gebruik en bruggen/passerellen. - www.uginox.com

Certificaat    
Referenties staal   http://www.uginox.com/en/projects?

Technische brochures

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

{articles tag:Aperam}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:240|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: staalproducent
firmanaam: Aperam Stainless Belgium
adres: Aperam Services & Solutions Belgium
Bosdel 87 – Genk Zuid – zone 5 - B 3600 Genk
telefoon: Tel. +32 89 36 56 00
website: https://www.uginox.com/en/
bedrijfsprofiel:

Aperam is een wereldspeler in roestvast, elektrisch en speciaal staal met vestigingen in meer dan 30 landen. De activiteiten zijn georganiseerd in 3 divisies; Stainless & Electrical Steel, Services & Solutions en Alloys & Specialties.

In de bouwwereld levert, Aperam, via het merk Uginox, een breed gamma aan producten en oppervlakteafwerkingen voor gevelafwerking, dakbedekking en inrichting evenzeer als producten voor structureel gebruik en bruggen/passerellen.

referenties staal: http://www.uginox.com/en/projects?
brochures:

Contact

 • Website

Verbonden met:

In beeld

Hancke


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Metaalwerk Hancke
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Hazewind 13 - 8647 Lo-Reninge
Telefoon   +32-58-28 99 15
Fax   +32-58-28 93 49
E-mail  
Contactpersoon   Regis Hancke - Directie
Website   www.hancke.be
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   bruggen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel   We zijn een dynamisch familiebedrijf, gespecialiseerd in bouw, constructie en implementatie van staal. We hebben een aantal waarden vooropgesteld die wij hoog in het vaandel dragen en aan elke klant kunnen garanderen: kwaliteit, bouwkundig vakmanschap, eerlijkheid, dynamiek en flexibiliteit. In samenspraak met u en ons gemotiveerd team streven wij ernaar het perfecte bouwsysteem volgens uw wensen te realiseren voor: industriële gebouwen, utiliteitsgebouwen, industriële woningbouw, agrarische gebouwen, renovatiewerken aan bestaande gebouwen en toelevering.
Certificaat    
Referenties staal   Horafrost - Staden - productiehal, diepvries, leidingenbrug en machinekamer
Ecofrost - Peruwelz - diverse uitbreidingen bedrijfsgebouwen
Ipalle - Thumaide - staalconstructie voor gebouwen over verbrandingsoven en stortput
Verhelst Logistics - Oostende - verplaatsen van bedrijfsgebouwen en nieuwbouw
Defensie DOVO - Langemark - 5 gebouwen voor opslag
Bossuyt - Alveringem - kippenstal
De Schepper - Waarschoot - eengezinswoning

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Hancke}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Metaalwerk Hancke
adres: Hazewind 13 - 8647 Lo-Reninge
telefoon: +32-58-28 99 15
fax: +32-58-28 93 49
e-mail:
website: https://www.hancke.be
contact: Regis Hancke - Directie
bedrijfsprofiel: We zijn een dynamisch familiebedrijf, gespecialiseerd in bouw, constructie en implementatie van staal. We hebben een aantal waarden vooropgesteld die wij hoog in het vaandel dragen en aan elke klant kunnen garanderen: kwaliteit, bouwkundig vakmanschap, eerlijkheid, dynamiek en flexibiliteit. In samenspraak met u en ons gemotiveerd team streven wij ernaar het perfecte bouwsysteem volgens uw wensen te realiseren voor: industriële gebouwen, utiliteitsgebouwen, industriële woningbouw, agrarische gebouwen, renovatiewerken aan bestaande gebouwen en toelevering.

Contact

 • Website

In beeld

 

Meco Metal


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Meco Metal Construction Steel NV
Type organisatie   staalbouwer
Adres   Weg op Bree 125 - 3670 Meeuwen
Telefoon   +32-11-27 86 27
E-mail  
Contactpersoon   Harry Seijkens
Website   www.mecometal.be/
Bedrijfsprofiel   Meco Metal NV is een zelfstandig bedrijf, ontstaan uit de opsplitsing van LG Products NV in twee bedrijven, LG Beton en Meco Metal. Meco Metal is een onderdeel van de Altez Construction Group, welke vestigingen heeft in Meeuwen-Gruitrode, Bree en Tielt. Meco Metal berekent, produceert en levert uw staalconstructie op maat.

Meco Metal is een internationale leverancier van staalconstructies met een grote ervaring in engineering, productie en levering van staalconstructies. Van ruw metaal tot volledig uitgewerkte staalconstructies, elk project kan rekenen op de expertise van onze medewerkers.

Voor elk type specialisme, zoals utiliteitsbouw, productiehallen, 3D structuren, parkeergarages, kantoorgebouwen, podiumbouw, staal – beton, gevelstructuren en woningbouw, levert Meco Metal de juiste staalconstructie.

Certificaat   Certificaat: EN 1090
Referenties staal   www.mecometal.be/cases/

Projecten in Staalbouwwedstrijd / Magazine

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Meco Metal Construction Steel NV
adres: Weg op Bree 125 - 3670 Meeuwen
telefoon: +32-11-27 86 27
website: https://www.mecometal.be
contact: Harry Seijkens
bedrijfsprofiel: Meco Metal NV is een zelfstandig bedrijf, ontstaan uit de opsplitsing van LG Products NV in twee bedrijven, LG Beton en Meco Metal. Meco Metal is een onderdeel van de Altez Construction Group, welke vestigingen heeft in Meeuwen-Gruitrode, Bree en Tielt. Meco Metal berekent, produceert en levert uw staalconstructie op maat. Meco Metal is een internationale leverancier van staalconstructies met een grote ervaring in engineering, productie en levering van staalconstructies. Van ruw metaal tot volledig uitgewerkte staalconstructies, elk project kan rekenen op de expertise van onze medewerkers. Voor elk type specialisme, zoals utiliteitsbouw, productiehallen, 3D structuren, parkeergarages, kantoorgebouwen, podiumbouw, staal – beton, gevelstructuren en woningbouw, levert Meco Metal de juiste staalconstructie.
certificaten: Certificaat: EN 1090
referenties staal: www.mecometal.be/cases/

Contact

 • Website

In beeld

Dejeond-Delarge


    Dejeond-Delarge
Bedrijfsnaam   Ferronnerie d'Art Dejeond-Delarge
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Rue Saint-Léonard 460 - B-4000 Liège
Telefoon   +32-4-227 66 10
Fax   +32-4-227 83 73
E-mail  
Contactpersoon   Anne Dejeond : gérante &
Christian Schmetz : directeur technique
Website   www.dejeond.be
Aantal werknemers   27
Lidmaatschap   bronze
Activiteit   Menuiserie métallique – Tôlerie – Ferronnerie du bâtiment
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Depuis 1956, la ferronnerie Dejeond Delarge a, au fil des années étoffé son savoir-faire et diversifié ses spécialités. 
Une équipe de projets met à disposition son expérience  « sur mesures » au service du client, architecte, designer… et s’attèle à élaborer  les meilleures solutions techniques à la réalisation de chantiers les plus novateurs.
Une étroite collaboration avec nos fournisseurs et nos sous-traitants assure le développement complet de nos activités : traitement de surface des métaux, perforation « à la carte », découpe de précision, tournage, cintrage, vitrerie…
En atelier les hommes démontrent leur savoir-faire particulier : soudure de tous les métaux, cisaillage, pliage et cintrage des tôles, assemblage et ajustage mécanique, peinture en cabine…
Sur chantier, nos techniciens spécialisés assurent la continuité du travail audacieux et de précision et rayonnent sur toute la Belgique simplement de manière professionnelle.
Certificaat   classe 4 en D7 et D20 (bientôt classe 5)
Referenties staal  

Opéra Royal de Wallonie à Liège: 2000m² de claustras métalliques (aluminium anodisé) pour habillage de la rehausse. 750m² châssis en acier à coupure thermique pour le bâtiment patrimonial.
Bureaux Schyns à Charneux : Bardage de tôles Cor-Ten (voir nomination concours acier 2008)
Gare des Guillemins à Liège : Structure cintrée en inox pour les 6 ascenseurs (dont un de 14m) y compris la vitrerie bombée  –  Châssis des 24 vitrines cintrées en inox de la sous-station y compris vitrerie bombée …
Le grand Curtius à Liège : Portail d’entrée sur pivot motorisé monumental de 2,5 tonnes (patrimoine) -   passerelle intérieure…
Standard de Liège : Façade multi-cintrée pour les loges VIP en acier et vitrage bombé.
R-TECH à Liège: Bardage de 700 m² de tôles structurées en inox disposées en écailles pour centre de recherches
Galerie de la Toison d’or à Bruxelles: Structure en acier et 3000 m de ventelles en aluminium pour habillage des façades et des galeries intérieures. Verrière panoramique, puits en cône verré sur 2 étages.
Photo-Galerie à Nivelles: Bardage du show-room en tôles cor-ten

Rendez-vous sur notre site www.dejeond.be pour autres réalisations.

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Dejeond-Delarge}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalschrijnwerk - Beplatingen - Menuiserie métallique – Bouwsmeedwerk
firmanaam: Ferronnerie d'Art Dejeond-Delarge
adres: Rue Saint-Léonard 460 - B-4000 Liège
telefoon: +32-4-227 66 10
fax: +32-4-227 83 73
contact: Anne Dejeond : gérante &
Christian Schmetz : directeur technique
bedrijfsprofiel: Depuis 1956, la ferronnerie Dejeond Delarge a, au fil des années étoffé son savoir-faire et diversifié ses spécialités.
Une équipe de projets met à disposition son expérience « sur mesures » au service du client, architecte, designer… et s’attèle à élaborer les meilleures solutions techniques à la réalisation de chantiers les plus novateurs.
Une étroite collaboration avec nos fournisseurs et nos sous-traitants assure le développement complet de nos activités : traitement de surface des métaux, perforation « à la carte », découpe de précision, tournage, cintrage, vitrerie…
En atelier les hommes démontrent leur savoir-faire particulier : soudure de tous les métaux, cisaillage, pliage et cintrage des tôles, assemblage et ajustage mécanique, peinture en cabine…
Sur chantier, nos techniciens spécialisés assurent la continuité du travail audacieux et de précision et rayonnent sur toute la Belgique simplement de manière professionnelle.
certificaten: classe 4 en D7 et D20 (bientôt classe 5)
referenties staal:
 • Opéra Royal de Wallonie à Liège: 2000m² de claustras métalliques (aluminium anodisé) pour habillage de la rehausse. 750m² châssis en acier à coupure thermique pour le bâtiment patrimonial.
 • Bureaux Schyns à Charneux : Bardage de tôles Cor-Ten (voir nomination concours acier 2008)
 • Gare des Guillemins à Liège : Structure cintrée en inox pour les 6 ascenseurs (dont un de 14m) y compris la vitrerie bombée  –  Châssis des 24 vitrines cintrées en inox de la sous-station y compris vitrerie bombée …
 • Le grand Curtius à Liège : Portail d’entrée sur pivot motorisé monumental de 2,5 tonnes (patrimoine) -   passerelle intérieure…
 • Standard de Liège : Façade multi-cintrée pour les loges VIP en acier et vitrage bombé.
 • R-TECH à Liège: Bardage de 700 m² de tôles structurées en inox disposées en écailles pour centre de recherches
 • Galerie de la Toison d’or à Bruxelles: Structure en acier et 3000 m de ventelles en aluminium pour habillage des façades et des galeries intérieures. Verrière panoramique, puits en cône verré sur 2 étages.
 • Photo-Galerie à Nivelles: Bardage du show-room en tôles cor-ten

Contact

 • Website

In beeld

 

Ateliers Mersch


    Mersch
Bedrijfsnaam   Ateliers Mersch
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   ZI Plénesses Rue du Tiège 7 - 4890 Thimister
Telefoon   +32-87-46 04 99
Fax   +32-87 46 13 32
E-mail  
Contactpersoon   Michel et Thierry Mersch -
Website   www.ateliersmersch.net
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Activiteit   bruggen, industriegebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Entreprise familiale de construction métallique fondée en 1966. Etude, fabrication et montage sur site de structures en acier de halls industriels, commerciaux et publics. Charpentes de quelques tonnes à plusieurs centaines de tonnes. Nouvelles installations au ZI des Plénesses.
Certificaat   Agréation F 4
Referenties staal   Ortmans Inox Plenesses
Spa Monopole
Ensival Moret Plenesses
SAB Bierset
Ampacet Messancy
Sprimoglass
Circuit Spa Francorchamps
TNT Bettembour
Halls sportifs Andenne et Theux
AS Eupen
Outles Mall Verviers
Fiberglass Battice
Garage Emontspool Malmédy
Disteel Cold Alleur

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Ateliers Mersch}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Ateliers Mersch
adres: ZI Plénesses Rue du Tiège 7 - 4890 Thimister
telefoon: +32-87-46 04 99
fax: +32-87 46 13 32
e-mail:
website: http://www.ateliersmersch.be/fr/
contact: Michel et Thierry Mersch
bedrijfsprofiel: Entreprise familiale de construction métallique fondée en 1966. Etude, fabrication et montage sur site de structures en acier de halls industriels, commerciaux et publics. Charpentes de quelques tonnes à plusieurs centaines de tonnes. Nouvelles installations au ZI des Plénesses.
certificaten: Agréation F4

Contact

 • Website

In beeld

 

Victor Buyck Steel Construction


    Victor Buyck Steel Construction
Bedrijfsnaam   Victor Buyck Steel Construction
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Pokmoere 4 - B-9900 Eeklo
Telefoon   +32-9-376 22 11
Fax   +32-9-376 22 00
E-mail  
Contactpersoon   Simon Roels - Business Development Manager
Website   www.victorbuyck.be  blog.victorbuyck.be
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   Vaste en beweegbare bruggen, sluisdeuren, kunstwerken; kantoor-, parking-, station-, en luchthavengebouwen; pipe racks en andere stalen constructies
Bedrijfsprofiel   Met een productiecapactiteit van 40.000 ton is VBSC uitgegroeid tot een internationale groep met productie-eenheden in België en Maleisië.  VBSC heeft zich gespecialiseerd in de engineering, fabricage en montage van o.a. vaste en beweegbare bruggen, staalconstructies voor sluizen/stuwen, kantoorgebouwen, industrie, offshore,..
Certificaat  
 • VCA**Petrochemie
 • ISO EN 14001:2004
 • ISO EN 50001:2011
 • CO2 Prestatieladder - Milieubewust Certificaat – Niveau 5
 • ISO EN 9001:2015
 • Erkenning F(8) F2(8) F3(8) K(7)
 • EN 1090-1 en EN 1090-2  - EXC4
 • Bescheinigung Klasse E Din 18800-7
 • RQSC Bridgeworks 
 • NHSS 19A & 20 
 • Achilles RISQS
 • Achilles Building Confidence
 • SNCF
 • ACQPA
Referenties staal  
 • Bruggen/Ponts:
  (B) Grobbendonk, Netebruggen, Oelegem, Viersel, Meerhout-Veedijk, Tui-en boogbrug Kempense Noord-Zuid, Tramlijn De Pinte, Bowstring Ciney;
  (Lux) Hesperange, Brug Rue d’Alsace, Lultzhausen & Insenborn, Fly-Over Mamer, Viaduc Junglinster, Mersch. 
 • Gebouwen/Bâtiments:
  (Int) JTI (Genève); Swiss Re (London); High Rise Buildings Canary Wharf (London); ADP Terminal Charles de Gaulle (Paris-Roissy);
  (B) Nieuw Havenhuis (Antwerpen); VAC (Gent);
  (Lux) Dexia BIL; KPMG en Chambre de Commerce (Kirchberg). 
 • Sluizen/Portes Ecluses:
  Ecluse Ivoz-Ramet (Meuse), EDF Ecluse Kembs (Rhin), Van Cauwelaert-en Kattendijksluizen (Haven van Antwerpen).
Brochure   VBSC Corporate brochure 2016

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

firmanaam: Victor Buyck Steel Construction
adres: Pokmoere 4 - B-9900 Eeklo
telefoon: +32-9-376 22 11
fax: +32-9-376 22 00
e-mail:
website: https://www.victorbuyck.be
contact: Gino Hoste - Business Development Manager
bedrijfsprofiel: Met een productiecapactiteit van 40.000 ton is VBSC uitgegroeid tot een internationale groep met productie-eenheden in België en Maleisië.  VBSC heeft zich gespecialiseerd in de engineering, fabricage en montage van o.a. vaste en beweegbare bruggen, staalconstructies voor sluizen/stuwen, kantoorgebouwen, industrie, offshore,..

Contact

 • Website

Volg ons via

In beeld

 

Van Kerckhove


    Van Kerckhove
Bedrijfsnaam   Van Kerckhove
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   TTS-ZONE C - Pachtgoedstraat 3 - B-9140 Temse
Telefoon   +32-3-7806010
Fax   +32-3-7806011
E-mail  
Contactpersoon  

Willem Vanderbeke bedrijfsleider
Ivo Ulburghs commercieel afgevaardigde
Hugo Van Meirvenne commercieel afgevaardigde

Website   www.vankerckhovestaalbouw.be
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, stations, sport, musea, woningbouw, luifels, trappen, hekken
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Van Kerckhove}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Van Kerckhove
adres: TTS-ZONE C - Pachtgoedstraat 3 - B-9140 Temse
telefoon: +32-3-780 60 10
fax: +32-3-780 60 11
e-mail:
website: http://www.vankerckhovestaalbouw.be/nl/home
contact: Willem Vanderbeke bedrijfsleider Ivo Ulburghs commercieel afgevaardigde Hugo Van Meirvenne commercieel afgevaardigde
bedrijfsprofiel:

Door onze jarenlange ervaring met verschillende types van bedrijfsgebouwen in diverse sectoren, zijn we in staat om volop met de klant mee te denken. Om problemen op te lossen en nieuwe pistes op te zoeken. Een knowhow die we graag ten dienste stellen van uw specifieke wensen en van de technische en functionele eigenschappen waaraan het gebouw moet voldoen.

Ons eigen atelier bestrijkt meer dan 4400 m2 en is uitgerust met moderne en hoog performante machines, zoals een hypermoderne zaag-boorstaat waarin alle profielen volautomatisch gezaagd en geboord worden, en een computergestuurde brandtafel. Watergekoelde halfautomaten worden gebruikt voor het samenstellen en het lassen van de profielen. We kunnen bovendien terugvallen op eigen transportmiddelen, waaronder een kraanwagen, uitschuivers voor uitzonderlijk vervoer en tal van gewone opleggers. Zo zijn we bijna onafhankelijk van externe transportfirma’s en kunnen we ten allen tijde een stipte levering garanderen.

Contact

 • Website

In beeld

 

Constructie Industrie


    Constructie Industrie
Bedrijfsnaam   Constructie Industrie nv
Type organisatie   Staalbouwer - Dakbedekking - Dakdichting
Adres   Hendekenstraat 1A - 9960 Assenede
Telefoon   +32-9-373 67 87
Fax   +32-9-373 68 40
E-mail  
Contactpersoon   ing. Robert De Gryse - afgevaardigd Bestuurder
ing. Kristof De Walsche - Technisch Directeur/ projectleider
mvr. Sonja Haertjens - Directrice personeel en aankoop
ing. Kristof De Schynckel - Preventieadviseur niv 1 / projectleider
ing. Michael De Meyer - Lasingenieur IWE / projectleider
Website   www.constructie-industrie.be
Aantal werknemers   40-50
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   Industriële staalconstructies, luifelbouwer, industriegebouwen, kantoren, parkings
Aanbrengen van metalen gevelbeplatingen, steeldeck dakplaten en sandwichpanelen dak en wand.
Maken en plaatsen van voetgangers- en fietsersbruggen.
Plaatsing van dakbedekking met 'Rhepanol' membranen.
Plaatser van 'RENSON' zonwering.
Bedrijfsprofiel   Constructie Industrie nv, is een dynamisch bedrijf, met meer dan 50 jaar ervaring met een uitmuntende kennis van staal- en metaalbouw, ondersteund door jonge gemotiveerde en gespecialiseerde ingenieurs.
Wij leveren maatwerk van het meer gespecialiseerde, moeilijke en zwaar type. Ons bedrijf ontwerpt mee, maakt zelf zijn stabiliteit studies, combineert zijn creativiteit met bouwtechnische ondernemerschap, over het gehele land en zelfs daarbuiten. Met telkens een unieke combinatie van duurzaamheid en functionaliteit.
De kwaliteitszorg en de totaalservice op maat van de klant zijn de inzet van onze enthousiaste medewerkers. 
Certificaat   VCA**
CE certificaat tot EXC3 klasse volgens EN 1090
Diverse lascertificaten
Referenties staal   - Luifelverhoging in Sint-Niklaas
- Archeologische site SILEX in Spienne (Mons)
- Toeloopbrug naar vlottende steiger in Bazel
- Damiaanbrug in Tremelo
- Gevelbeplating, zonnewerking en luifel bij Electrolux BXL
- Fuji Oil Rieme, structuur 'deodorizer' toren
- Halve voetgangersbrug over metro in Schaarbeek (Brussel)
- Tankenpark Antwerpen, buizenbrug naar Jetty
- Beplatingswerken bij Teros, Aalst

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Constructie Industrie}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer - Dakbedekking - Dakdichting
firmanaam: Constructie Industrie nv
adres: Hendekenstraat 1A - 9960 Assenede
telefoon: +32-9-373 68 40
e-mail:
website: http://www.constructie-industrie.be/
bedrijfsprofiel:

Constructie Industrie nv, is een dynamisch bedrijf, met meer dan 50 jaar ervaring met een uitmuntende kennis van staal- en metaalbouw, ondersteund door jonge gemotiveerde en gespecialiseerde ingenieurs.

Wij leveren maatwerk van het meer gespecialiseerde, moeilijke en zwaar type. Ons bedrijf ontwerpt mee, maakt zelf zijn stabiliteit studies, combineert zijn creativiteit met bouwtechnische ondernemerschap, over het gehele land en zelfs daarbuiten. Met telkens een unieke combinatie van duurzaamheid en functionaliteit.

De kwaliteitszorg en de totaalservice op maat van de klant zijn de inzet van onze enthousiaste medewerkers.

Contact

 • Website

In beeld

 

TCS Timmers


    TCS Timmers
Bedrijfsnaam   Timmers Cranes and Steelworks
Type organisatie   Staalconstructeur en constructeur van hijstoestellen
Adres   Europark 1002 - B-3530 Houthalen-Helchteren
Telefoon   +32-11-60 93 60
Fax   +32-11-60 93 70
E-mail  
Contactpersoon   Bert Zimmermann - - Tel 32 11 60 93 60 - General manager
Website   www.timmers.be
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, offshore, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, hijstoestellen, rolbruggen
Expertise    
Bedrijfsprofiel   TCS is gespecialiseerd in industriële infrastructuur, van ontwerp tot uitvoering van de werken, voor grote en kleine bedrijven over de hele wereld.
• Staalconstructies – engineering, fabricage en assemblage
• Hijstoestellen – industriële portaal- en loopkranen op maat
• Totaalaannemingen – projectmanagement van industriële bouwwerken

TCS – expertise en engagement voor de industrie

Certificaat   • VCA ** 2008/5.1
• VCA Petrochemie 2008/5.1
• Großer Eignungsnachweis DIN 18800-7: 2009-09 - GSI/SLV
Referenties staal   BELUX :
ArcelorMittal Luxemburg Differdange
Europtubes Tournai - Cuesmes
Sapa RC Profiles Ghlin
Knauf Insulation Visé
Genzyme Geel PM group
VOSTA Stahlhandel Bree

INTERNATIONAAL :
Knauf Insulation Lannemezan (FR) - Tyumen (RU) - Eskisehir (TR)
D’Hahan Valenciennes
Proman Trinidad - Oman
Hochtief UK EFW Allington-Maidstone
Hochtief UK Stratford DLR Station London
Siemens VAI Corus Ijmuiden
Uhde GmbH Yara Sluiskiel

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:TCS Timmers}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalconstructeur en constructeur van hijstoestellen
firmanaam: Timmers Cranes and Steelworks
adres: Europark 1002 - B-3530 Houthalen-Helchteren
telefoon: +32-11-60 93 60
fax: +32-11-60 93 70
e-mail:
website: https://www.timmers.be/nl
contact: Bert Zimmermann - - Tel 32 11 60 93 60 - General manager
bedrijfsprofiel:

TCS is gespecialiseerd in industriële infrastructuur, van ontwerp tot uitvoering van de werken, voor grote en kleine bedrijven over de hele wereld.

 • Staalconstructies – engineering, fabricage en assemblage
 • Hijstoestellen – industriële portaal- en loopkranen op maat
 • Totaalaannemingen – projectmanagement van industriële bouwwerken

TCS – expertise en engagement voor de industrie

certificaten:
 • VCA ** 2008/5.1
 • VCA Petrochemie 2008/5.1
 • Großer Eignungsnachweis DIN 18800-7: 2009-09 - GSI/SLV

Contact

 • Website

In beeld

 

Verhofsté nv


    Verhofsté
Bedrijfsnaam   Verhofsté nv
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Industrieterrein Zele - Baaikenstraat 9 - B-9240 Zele
Telefoon   +32-52-456370
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.verhofste.be
Activiteit   Overkappingen, maatconstructies, fietsparkeersystemen, straatmeubilair en zelfreinigende toiletten
Bedrijfsprofiel   Met onze producten en constructies (maatoverkappingen, fiets-parkeersystemen, straatmeubilair, en
zelfreinigende toiletten) maken wij de publieke en private buitenruimtes tot mooie, aangename en
tevens efficiënte leef-en werkomgevingen. Wij zijn voor onze publieke en private klanten de inspirator,
ontwikkelaar, probleemoplosser en producent.
Het is onze ambitie om “state-of-the art’ producten en constructies te ontwerpen en te produceren. Wij
willen top of mind zijn bij onze publieke en private klanten wanneer zij hun buitenruimte willen
(her)inrichten. Door onze gedreven mensen en jarenlange ervaring en knowhow waarborgen wij steeds
de beste service en hoogste kwaliteit.
Certificaat   EN1090-1 / FPC2+ / EXC 1-3
Referenties staal   zie hier

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Verhofste}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: staalbouwer
firmanaam: Verhofsté nv
adres: Industrieterrein Zele - Baaikenstraat 9 - B-9240 Zele
telefoon: +32-52-45 63 70
e-mail:
website: https://www.verhofste.be/en/
video leden: https://youtu.be/HEmCKppWkUA
bedrijfsprofiel: Met onze producten en constructies (maatoverkappingen, fiets-parkeersystemen, straatmeubilair, en zelfreinigende toiletten) maken wij de publieke en private buitenruimtes tot mooie, aangename en tevens efficiënte leef-en werkomgevingen. Wij zijn voor onze publieke en private klanten de inspirator, ontwikkelaar, probleemoplosser en producent. Het is onze ambitie om “state-of-the art’ producten en constructies te ontwerpen en te produceren. Wij willen top of mind zijn bij onze publieke en private klanten wanneer zij hun buitenruimte willen (her)inrichten. Door onze gedreven mensen en jarenlange ervaring en knowhow waarborgen wij steeds de beste service en hoogste kwaliteit.
certificaten: EN1090-1 / FPC2+ / EXC 1-3
brochures:

Contact

 • Website

In beeld

 

Moker


    Moker
Bedrijfsnaam   Moker bvba
Type organisatie   Staalbouwer - Metaalatelier
Adres   Industrieweg 11 - 2850 Boom
Telefoon   +32-(0)3-888 96 86
Fax   +32-(0)3-888 96 86
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.moker.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Moker is een metaalatelier, gespecialiseerd in kunst, architectuur en design. Moker combineert vakmanschap met innovatie. Moker draait de hand niet om voor ongewone vormen die afwijken van de rechte lijn. Moker heeft zowel de creatieve rekencapaciteit van een inventief ingenieur in huis, als de vakkennis van toptechnologische metaalbewerking in staal, inox of aluminium.

Zo kan Moker objecten maken en vormen doen ontstaan die tot voor kort misschien wel denkbaar waren maar praktisch onuitvoerbaar of onbetaalbaar bleven. Het atelier van Moker staat in Boom, België, maar zijn realisaties staan in de hele wereld. Mooie ideeën zijn universeel en steeds meer kunstenaars of opdrachtgevers met internationale faam weten de weg naar Moker te vinden.

Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Moker}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer - Metaalatelier
firmanaam: Moker bvba
adres: Industrieweg 11 - 2850 Boom
telefoon: +32-(0)3-888 96 86
fax: +32-(0)3-888 96 86
e-mail:
website: https://www.moker.be/nl
bedrijfsprofiel:

Moker is een metaalatelier, gespecialiseerd in kunst, architectuur en design. Moker combineert vakmanschap met innovatie. Moker draait de hand niet om voor ongewone vormen die afwijken van de rechte lijn. Moker heeft zowel de creatieve rekencapaciteit van een inventief ingenieur in huis, als de vakkennis van toptechnologische metaalbewerking in staal, inox of aluminium.

Zo kan Moker objecten maken en vormen doen ontstaan die tot voor kort misschien wel denkbaar waren maar praktisch onuitvoerbaar of onbetaalbaar bleven. Het atelier van Moker staat in Boom, België, maar zijn realisaties staan in de hele wereld. Mooie ideeën zijn universeel en steeds meer kunstenaars of opdrachtgevers met internationale faam weten de weg naar Moker te vinden.

Contact

 • Website

In beeld

 

Mathieu Gijbels


    Mathieu Gijbels
Bedrijfsnaam   Mathieu Gijbels
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Industrieweg Noord 1161 - B-3660 Opglabbeek
Telefoon   +32-89-81 91 00
Fax   +32-89-81 91 01
E-mail  
Contactpersoon   Herman Verwimp -  - Marketing & HR directeur
Gert Janssen -  - Hoofd engineering
Patrick Borgermans -  - Hoofd aankoopdienst
Jan Tegenbos -  - KVM manager                                 
Website   www.gijbels.com
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   procesindustrie,hoogmagazijnen, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, luifels-trappen-hekken
Expertise   stabiliteit, brandveiligheid,  duurzaam bouwen,  bouwfysica, kostenopvolging, geveltechniek, speciale technieken
Bedrijfsprofiel   Wij creëren ruimte voor uw groei!
Nv Mathieu Gijbels industriebouw is het grootste bedrijf binnen de Gijbels Group. Onze strategie is erop gericht een levenslange relatie met de klant op te bouwen. Klantentevredenheid staat dan ook centraal in onze manier van werken. Naast nieuwbouw en renovatie zorgt onze service & onderhoud afdeling voor een optimale naservice.
Certificaat   Kwaliteit : EFQM : ESF label : QP/004209 geldig tot 25 november 2013
Veiligheid : VCA** versie 2008/5.1 : Vinçotte: 07 1466a R1 geldig tot 13 mei 2013
Referenties staal   Aminolabs in Hasselt
Verbruggen in Mol
Scania in Opglabbeek
Coox Motors in Lanklaar
Tegelconcept in Overijse
Tennisclub Winterslag in Genk
Garage Davo in Tongeren
Carglass in Hasselt
VDH Logistics in Nieuwerkerken-Waas
Eltec System in Genk
DHL in Opglabbeek
MRH in Nijvel
Atypic in Louvain-La-Neuve
Salva Carro in Vilvoorde
Voor meer referenties ga naar onze website: www.gijbels.be en bekijk al onze realisaties.

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Mathieu Gijbels}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Mathieu Gijbels
adres: Industrieweg Noord 1161 - B-3660 Oudsbergen (Opglabbeek)
telefoon: +32-89-81 91 00
fax: +32-89-81 91 01
e-mail:
website: https://www.gijbels.be
contact: Herman Verwimp - - Marketing & HR directeur -

Gert Janssen - - Hoofd engineering -

Patrick Borgermans - - Hoofd aankoopdienst -

Jan Tegenbos - - KVM manager -

bedrijfsprofiel: Wij creëren ruimte voor uw groei! Nv Mathieu Gijbels industriebouw is het grootste bedrijf binnen de Gijbels Group. Onze strategie is erop gericht een levenslange relatie met de klant op te bouwen. Klantentevredenheid staat dan ook centraal in onze manier van werken. Naast nieuwbouw en renovatie zorgt onze service & onderhoud afdeling voor een optimale naservice.

Contact

 • Website

In beeld

 

Mahieu


    Mahieu
Bedrijfsnaam   Mahieu Metaalbouw
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Rue Des Rubaniers 2 - B-7780 Comines-Warneton
Telefoon   +32-56-55 40 40
Fax   +32-56-554060
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.mahieu-construct.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Mahieu}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Mahieu Metaalbouw
firmanaam: Staalbouwer
adres: Rue Des Rubaniers 2 - B-7780 Comines-Warneton
telefoon: +32-56-55 40 40
fax: +32-56-55 40 60
e-mail:
website: https://www.mahieu-construct.be/nl
bedrijfsprofiel:

Knowhow van meer dan 30 jaar in de staal- en betonbouw.  Drie stevige productiesites in Pittem, Komen en Duinkerke.  Extreme flexibiliteit, snelheid van inplanning en vrijheid van ontwerp. 

Bouwtechnieken die, dankzij de optimaal aangepaste constructies, industriële en landbouwbedrijven keer op keer versteld doen staan.  Lokale in-house productie van staalconstructies en prefab betonpanelen en -kolommen met talloze en ongeëvenaarde voordelen.  

Duurzaam, esthetisch en toekomstgericht.  Jouw betrouwbare bouwpartner.  Dat is Mahieu Construct.

Contact

 • Website

In beeld

MAC Allaeys


    MAC Allaeys
Bedrijfsnaam   MAC Allaeys
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Europark Zuid 5 - 9100 Sint-Niklaas
Telefoon   +32-3-766 71 50
Fax   +32-3-766 71 55
E-mail  
Contactpersoon                                  
Website   www.macallaeys.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   MAC Allaeys metaalbouw, opgericht in 1993, plaatst bedrijfsgebouwen voor KMO's, ondernemers in landbouw en industrie, over gans België. De gebouwen kennen diverse toepassingen, zoals bvb opslagmagazijnen, werkplaatsen, loodsen, luifels, winkelruimtes, garagegebouwen en toonzalen, maar ook rundveestallen, aardappelbewaarplaatsen, manèges, paardenstallen,... Het gaat steeds om gebouwen met een primaire structuur in metaal, bekleed met zowel staalplaat- als prefabbetonproducten. Met dezelfde bouwtechniek worden eveneens woningen regen- en winddicht opgeleverd
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Mac Allaeys}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: MAC Allaeys
adres: Europark Zuid 5 - 9100 Sint-Niklaas
telefoon: +32-3-766 71 50
fax: +32-3-766 71 55
e-mail:
website: http://www.macallaeys.be
bedrijfsprofiel: MAC Allaeys metaalbouw, opgericht in 1993, plaatst bedrijfsgebouwen voor KMO's, ondernemers in landbouw en industrie, over gans België. De gebouwen kennen diverse toepassingen, zoals bvb opslagmagazijnen, werkplaatsen, loodsen, luifels, winkelruimtes, garagegebouwen en toonzalen, maar ook rundveestallen, aardappelbewaarplaatsen, manèges, paardenstallen,... Het gaat steeds om gebouwen met een primaire structuur in metaal, bekleed met zowel staalplaat- als prefabbetonproducten. Met dezelfde bouwtechniek worden eveneens woningen regen- en winddicht opgeleverd

Contact

 • Website

In beeld

 

Mabilux


    Mabilux
Bedrijfsnaam   Mabilux
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   89 route de Luxembourg
L-4972 Dippach (Dippech) (Luxembourg)
BP : 119 L-4902 Bascharage (Luxembourg)
Telefoon   +352-37 95 25
Fax   +352-37 95 26
E-mail  
Contactpersoon   Philippe Massard (administrateur) 

Daniel Brito (directeur) 

Website    
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   silver
Activiteit   Bâtiments industriels - Charpente métallique - Toiture - Bardage - Reroofing - Peinture industrielle - Dealer Astron - Agréé Alwitra pour membrane étanchéité - Maintenance de bâtiments industriels
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal   Quelques références :
 • Vertigo - 24.000 m2 de bureaux de Haute Qualité Environnementale, Luxembourg-Gasperich
 • Immeuble Urbain Projet-pilote construction acier dans l’habitat, Luxembourg-Hollerich
 • Drosbach Cloche d'Or, Immeubles de bureaux et d'utilité, Luxembourg
 • Bâtiment industriel Pedus, Bissen
 • Parking, rue Heinrich Heine, Luxembourg
 • Centre de conférence à Kirchberg- 2ème extension, Luxembourg-Kirchberg
 • La halle de l’amphithéatre, Metz (FR)
 • Rives de Clausen, Luxembourg

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Mabilux}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Mabilux
adres: 21, rue de l’Innovation, L-1896 Kockelscheuer
telefoon: +352-37 95 25
fax: +352-37 95 26
e-mail:
website: https://www.mabilux.lu/
contact: Philippe Massard (administrateur) - Daniel Brito (directeur) -
bedrijfsprofiel:

Entreprise familiale ancrée sur le territoire luxembourgeois depuis plus de 30 ans, Mabilux s.a. est spécialisée dans la fabrication et le montage de structures métalliques pour les bâtiments industriels et commerciaux. Au fil des années, Mabilux a acquis un savoir-faire unique dans les métiers de la construction métallique et a élargi son expertise à la serrurerie, au bardage et à la construction de parkings aériens.

Mabilux s.a. s’appuie sur un large réseau de partenaires nationaux et internationaux pour vous offrir le meilleur des services et des produits toujours à la pointe pour tous types de construction en métal. Nos ateliers de production modernes et sécurisés s’étendent sur plus de 1.000m2. Ce vaste espace nous permet d’accueillir facilement nos partenaires et fournisseurs pour optimiser la coordination des chantiers et garantir une parfaite maîtrise de la qualité et des délais.

Avec plus de 600 références à son actif, dont plusieurs récompensées, Mabilux s’est forgée une solide réputation dans chacun de ses métiers etfait aujourd’hui figure de leader dans l’habillage métallique du bâtiment.

Contact

 • Website

In beeld

 

Astron Buildings


    Lindab
Bedrijfsnaam   Astron Buildings S.A.
Type organisatie   Constructeur Métallique
Adres   Route D'Ettelbruck 34 - L-9230 Diekirch
Telefoon   +352-80 291-1
Fax   +352-80 34 66
E-mail    
Contactpersoon    
Website   www.astron.biz
Bedrijfsprofiel  

From logistics and production buildings to multi-storey car parks, Astron provides a reliable approach for fast turnkey constructions all over Europe, Africa and beyond. With more than 56 years in business we have created industrial buildings such as manufacturing plants, storehouses, commercial buildings, sports centers, offices, multi-storey car parks, garages and aircraft hangars.

Astron is the leading European supplier of steel building solutions, designing and producing all the main components of a prefab metal building - the primary and secondary structures, the roof and wall systems, accessories and thermal insulation systems.

Certificaat   Bureau Veritas certification  ISO 9001 : 2008
Referenties staal   www.astron.biz/en/buildings

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:astron}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Astron Buildings S.A.
adres: Route D'Ettelbruck 34 - L-9230 Diekirch
telefoon: +352-80 291-1
fax: +352-80 34 66
website: https://www.astron.biz/en/
bedrijfsprofiel:

From logistics and production buildings to multi-storey car parks, Astron provides a reliable approach for fast turnkey constructions all over Europe, Africa and beyond. With more than 56 years in business we have created industrial buildings such as manufacturing plants, storehouses, commercial buildings, sports centers, offices, multi-storey car parks, garages and aircraft hangars.

Astron is the leading European supplier of steel building solutions, designing and producing all the main components of a prefab metal building - the primary and secondary structures, the roof and wall systems, accessories and thermal insulation systems.

certificaten: Bureau Veritas certification ISO 9001 : 2008
referenties staal: https://www.astron.biz/en/buildings/

Contact

 • Website

In beeld

 

Janssens


    Janssens
Bedrijfsnaam   Janssens BVBA
Type organisatie   staalbouwer
Adres   Hoekstraat 2 - B-3950 Bocholt
Telefoon   +32-89-46 14 47
Fax   +32-89-47 31 95
E-mail  
Contactpersoon  

Lambert Segers -  +32-89-480465
Serge Lafaire -  +32-496-239046

Website   www.janssensbvba.be
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations-sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken
Expertise    
Bedrijfsprofiel  

Leveren en plaatsen van allerhande staalconstructies, montage van dak- en wandbekleding.

Certificaat   VCA ** - certificaatnr 07.1495a
Referenties staal  
 • Planckendael - Wandelen door bomen
 • Wijnegem - Kanaalhuizen : Pakhuizen - Silo's (Axel Vervoordt)
 • Luik - Duchène - Bains Sauvenière
 • Genk - C-Mine : trap schachttoren
 • Antwerpen - BASF - Acrylzuurafdeling - verschillende gebouwen
 • Rixensart - GSK - gebouwen - trappen
 • Genk - Nitto : diverse gebouwen - bordessen, trappen.
 • Grace-Hollogne - SAB
 • Mechelen - De Nekker - sporthal
 • Tongeren - BINPAC
 • Ghlin - Chateau d'eau
 • Tienen - SES
 • St. Lambrechts-Woluwe - Q-park
 • Thinister Bioenergy
 • Haasrode - Telindus
 • Mechelen - Procter & Gamble - geluidswanden

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Janssens}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: staalbouwer
firmanaam: Janssens BVBA
adres: Hoekstraat 2 - B-3950 Bocholt
telefoon: +32-89-46 14 47
fax: +32-89-47 31 95
e-mail:
website: https://janssensbvba.be/
contact: Lambert Segers - +32-89-48 04 65 - Serge Lafaire - +32-496-23 90 46 -
bedrijfsprofiel:

Leveren en plaatsen van allerhande staalconstructies, montage van dak- en wandbekleding.

Wij beschikken over een in-house studie- en ontwerpdienst, waar we u helpen om, binnen de wettelijke normen, de beste oplossingen te realiseren die tegemoet komen aan uw eisen en noden. Onze studiedienst beschikt over de modernste rekenprogramma's waarmee we zowat elke staalstructuur kunnen dimensioneren en berekenen. De uitwerking van de nodige werkhuistekeningen en montageplannen gebeurt in onze tekenkamer, waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest gesofisticeerde tekensoftware. Dit laat ons toe een volledige structuur 3-dimensionaal te modelleren en elke detail op voorhand uit te werken.

De staalstructuren, zelfs de moeilijkste en meest complexe structuren, worden in ons atelier geproduceerd door ervaren medewerkers. Het lassen gebeurt door gekeurde lassers onder toezicht van een lasingenieur. Ook de conservering nemen wij voor onze rekening. Het nat lakken voeren wij meestal zelf uit, voor andere afwerkingen (galvanisatie, metallisatie, moffelen, ...) doen we beroep op gespecialiseerde firma's. Dit alles levert ons een zeer hoge en efficiënte productiviteit op, zodat uw planning gerespecteerd wordt.

Alle structuren, wat de moeilijkheidsgraad ook is, worden door onze eigen medewerkers en met behulp van onze kranen, hoogwerkers en schaarliften gemonteerd. Ook stalen bekledingen (dak en wand) nemen we voor onze rekening. Voor de geprofileerde platen doen wij een beroep op een aantal leveranciers, maar al de afwerkingsstukken worden in ons atelier op maat geplooid.

certificaten: VCA ** - certificaatnr 07.1495a

Contact

 • Website

In beeld

 

Iemants Smulders


    Iemants
Bedrijfsnaam   Iemants Smulders
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Hoge Mauw 200 - B-2370 Arendonk
Telefoon   +32-14-672 281
Fax   +32-14-672 092
E-mail  
Contactpersoon  
 • Rob Godden, Business Development Manager, Tel +32 473 70 03 99, E-mail:
 • Walter Windey, Business Development Manager, Tel +32 474 962 790, E-mail:
Website   www.smulders.com
Aantal werknemers   >100 (900)
Lidmaatschap   gold
Bedrijfsprofiel   Smulders is een internationaal staalconstructiebedrijf met een gevestigde reputatie in de engineering, productie, levering en montage van zware, technisch complexe en architectonische staalconstructies. Smulders heeft meer dan 900 werknemers verspreid over vestigingen in België, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en India. Met bijna 900 werknemers, verspreid over de verschillende vestigingen, realiseert Smulders staalconstructies in 3 markten: Civil & Industry, Offshore Oil & Gas en Offshore Wind.
Certificaat   ISO 9001 (kwaliteit),
ISO 14001 (milieu),
OHSAS 18001 (veiligheid),
VCA **,
EN1090 EXC 4,
DIN 18800-7,
EN ISO 3834-2,
Achilles,
FPAL,
Germanischer Lloyd
Referenties staal  
 • Beatrice Offshore Windpark (28 jacket fundaties voor offshore windmolens)
 • European Offshore Wind Deployment Centre (11 suction bucket jacket funderingen)
 • Brug Zolder, Heusden-Zolder – België
 • Ferrari Experience, Abu Dhabi
 • Pedeviaduct, Dilbeek
 • Centraal Station Rotterdam, Rotterdam - Nederland
 • Fondation Louis Vuitton, Parijs - Frankrijk
 • Tour D2, Parijs - Frankrijk
 • Brug Twentekanaal, Zutphen - Nederland
 • De Krook, Gent - België
 • Haags Startstation Erasmuslijn, Den Haag – Nederland
 • Stinger Pioneering Spirit
 • Gemini (2 offshore hoogspanningsstations & fundaties)
 • Gode Wind (2 offshore hoogspanningsstations & fundaties)

Technische brochures

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Iemants Smulders
adres: Hoge Mauw 200 - B-2370 Arendonk
telefoon: +32-14-672 281
fax: +32-14-672 092
e-mail:
website: https://www.smulders.com
bedrijfsprofiel: Smulders is een internationaal staalconstructiebedrijf met een gevestigde reputatie in de engineering, productie, levering en montage van zware, technisch complexe en architectonische staalconstructies. Smulders heeft meer dan 900 werknemers verspreid over vestigingen in België, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en India. Met bijna 900 werknemers, verspreid over de verschillende vestigingen, realiseert Smulders staalconstructies in 3 markten: Civil & Industry, Offshore Oil & Gas en Offshore Wind.
certificaten: ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), OHSAS 18001 (veiligheid), VCA **, EN1090 EXC 4, DIN 18800-7, EN ISO 3834-2, Achilles, FPAL, Germanischer Lloyd
brochures:

Contact

 • Website

In beeld

Frisomat


    Frisomat
Bedrijfsnaam   Frisomat
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Stokerijstraat 79 - B-2110 Wijnegem
Telefoon   +32-3-3533399
E-mail  
Contactpersoon   Guy Somers - - CEO
Website   www.frisomat.be
Aantal werknemers   >100 
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Frisomat ontwerpt, ontwikkelt, produceert en bouwt innovatieve industriële gebouwen vervaardigd uit koudgewalst, gegalvaniseerd staal. Innovatieve staalbouw! Elk lichtgewicht onderdeel van het gebouw wordt afzonderlijk ontworpen en geproduceerd. Op de bouwplaats wordt alles eenvoudig gemonteerd zoals een grote meccanokit. Meer dan 20.000 referenties wereldwijd, uiteraard in overeenstemming met de lokale vereisten en regelgeving.Industriebouw op zijn best!

 

Certificaat   VCA **
Referenties staal   Nationaal
- DEME (Dredging International)
- Fabricom Suez
- Caterpillar
- Volvo Cars
- Volvo Trucks
- Opel – General Motors
- BASF
- Bayer
- Exxon Mobile
- Total Fina
- Arcelor Mittal
- Besix
- Schneider Electric
- Perenco
- Tyssenkrup
- Siemens
- CBR
- Ineos
- Ford Cars
- 3M
- Katoen Natie
- Dow Corning Europe
- Holcim
- SITA
- Sea Invest
- Glaverbel
- …
activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Frisomat
adres: Stokerijstraat 79 - B-2110 Wijnegem
telefoon: +32-3-353 33 99
e-mail:
website: https://www.frisomat.be/
contact: Guy Somers - CEO
bedrijfsprofiel:

Frisomat ontwerpt, ontwikkelt, produceert en bouwt innovatieve industriële gebouwen vervaardigd uit koudgewalst, gegalvaniseerd staal. Innovatieve staalbouw! Elk lichtgewicht onderdeel van het gebouw wordt afzonderlijk ontworpen en geproduceerd. Op de bouwplaats wordt alles eenvoudig gemonteerd zoals een grote meccanokit. Meer dan 20.000 referenties wereldwijd, uiteraard in overeenstemming met de lokale vereisten en regelgeving.Industriebouw op zijn best! .

Contact

 • Website

In beeld

 

Emotec


    Emotec
Bedrijfsnaam   EMOTEC
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Rijksweg 91 - B-2870 Puurs
Telefoon   +32-3-8601970
Fax   +32-3-8862300
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.emergo.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Emotec}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: EMOTEC
adres: Rijksweg 91 - B-2870 Puurs
telefoon: +32-3-860 19 70
fax: +32-3-886 23 00
e-mail:
website: https://www.emergo.be/
bedrijfsprofiel:

Emotec staat al jaren bekend als specialist in kleine en grote metaalconstructies, gaande van lifting frames tot volledige fietsbruggen.

Neem een kijkje op onze realisatiepagina en bekijk ons portfolio.

Contact

 • Website

In beeld

 

Edibo


    Edibo
Bedrijfsnaam   EDIBO
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Maatheide 1302 - B-3920 Lommel
Telefoon   +32-11-54 11 59
Fax   +32-11-54 61 86
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.edibo.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: EDIBO
adres: Maatheide 1302 - B-3920 Lommel
telefoon: +32-11-54 11 59
fax: +32-11-54 61 86
e-mail:
website: https://edibo.be/
bedrijfsprofiel:

Al 40 jaar lang staat edibo voor industriële gebouwen en kantoren die kwaliteit, knowhow en toekomstgerichtheid uitstralen. Flexibele gebouwen uit beton en staal die al uw bedrijfsprocessen versterken in plaats van ze af te remmen. We dagen onszelf uit om de invulling van een industriegebouw te blijven herdenken. Om ook de meest complexe bedrijfsprocessen en gebouwontwerpen te vertalen in een financieel en bouwtechnisch optimale uitvoering. En om ongeacht de opdracht op ieder moment een tandje hoger te schakelen of bij te sturen.

Hiervoor rekenen we op een uitgebalanceerd team met onder meer sterke calculator-verkopers, een intern studiebureau en staalatelier, en een ervaren buitendienst op de werven. Vanuit ons hoofdkantoor in Lommel en onze filialen in Fernelmont, Antwerpen-Gent en Eindhoven garanderen we steeds een persoonlijke en complete service. Onze werven strekken zich uit over heel België en Nederland.

Contact

 • Website

In beeld

 

DMW Dilien Metaalwerken


    DMW Dilien
Bedrijfsnaam   DMW Dilien Metaalwerken
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Centrum Zuid 3219 - De Vossegracht - B-3530 Houthalen-Helchteren
Telefoon   +32-11-520260
Fax   +32-11-525456
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.dilien.com
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   aluminium en stalen buitenschrijnwerk, industriebouw,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:DMW}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: DMW Dilien Metaalwerken
adres: Centrum Zuid 3219 - De Vossegracht - B-3530 Houthalen-Helchteren
telefoon: +32-11-52 02 60
fax: +32-11-52 54 56
e-mail:
website: https://dilien.com/
bedrijfsprofiel:

De firma Dilien is ontstaan midden 1941, toen Jozef Dilien als smid een ijzerhandel startte en uitgroeide tot een belangrijk metaalconstructeur voor industriële bouwwerken. In 1973 neemt Pierre Diliën samen met zijn echtgenote Marie Josee Gielen het bedrijf over.

Het bedrijf is sinds het jaar 2000 gevestigd in de industriezone Centrum Zuid te Houthalen en stelt een 50-tal arbeiders en 20 kantoorbedienden te werk. Na de nodige praktijkervaringen, in het atelier en in de administratie, te hebben opgedaan hebben de drie zussen Els, Inge & Ann de zaak van hun ouders in 2017 overgenomen. Hun echtgenotes Wim Vandyck en Kenny Banken zijn eveneens actief in het familiebedrijf.

In de loop der jaren heeft het diverse specialiteiten ontwikkeld en zijn actieradius voortdurend uitgebreid. In opdracht van zowel openbare als de privésector voert het uiteenlopende metaal - en aluminiumwerken uit.

DMW heeft naam en faam verworven in industrie- en woningbouw!

Contact

 • Website

In beeld

 

De Wandeler


    De Wandeler
Bedrijfsnaam   De Wandeler Metaalbouw
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Filips Van Kleefstraat 1 - B-8820 Torhout
Telefoon   +32-50-212588
E-mail  
Contactpersoon   De Wandeler Thomas
Website   www.dewandeler.be
Bedrijfsprofiel  

De Wandeler uit Torhout is gespecialiseerd in complexe en EN 1090-conforme metaalconstructies op maat voor de industrie en utiliteitsbouw. Hierbij hanteert het familiebedrijf een totaalaanpak van ontwerp over productie tot en met de montage op de werf. Maximale ontzorging van de klant is steeds het uitgangspunt.

Het familiebedrijf focust op industriële metaalconstructies op maat voor verschillende sectoren, gaande van de proces- en voedingsindustrie over petrochemie tot afvalverbranding. Daarnaast spitst De Wandeler zich ook toe op metaalconstructies voor de utiliteitsbouw zoals dragende metaalconstructies voor kantoorgebouwen, openbare zwembaden, sport- en bedrijfshallen, luifels...

Certificaat   EN1090 - VCA*
Referenties staal   https://www.dewandeler.be/nl/industrie
https://www.dewandeler.be/nl/utiliteitsbouw

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

firmanaam: De Wandeler Metaalbouw
adres: Filips Van Kleefstraat 1 - B-8820 Torhout
telefoon: +32-50-212588
e-mail:
website: https://www.dewandeler.be
contact: De Wandeler Thomas
bedrijfsprofiel: De Wandeler uit Torhout is gespecialiseerd in complexe en EN 1090-conforme metaalconstructies op maat voor de industrie en utiliteitsbouw. Hierbij hanteert het familiebedrijf een totaalaanpak van ontwerp over productie tot en met de montage op de werf. Maximale ontzorging van de klant is steeds het uitgangspunt. Het familiebedrijf focust op industriële metaalconstructies op maat voor verschillende sectoren, gaande van de proces- en voedingsindustrie over petrochemie tot afvalverbranding. Daarnaast spitst De Wandeler zich ook toe op metaalconstructies voor de utiliteitsbouw zoals dragende metaalconstructies voor kantoorgebouwen, openbare zwembaden, sport- en bedrijfshallen, luifels...
certificaten: EN1090 - VCA*
referenties staal: https://www.dewandeler.be/nl/industrie https://www.dewandeler.be/nl/utiliteitsbouw

Contact

 • Website

In beeld

 

CSM Steelstructures


    CSM Steelstructures
Bedrijfsnaam   CSM
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Hamonterweg 103 - B-3930 Hamont-Achel
Telefoon   +32-11-550600
Fax   +32-11-550601
E-mail  
Contactpersoon   Ronny Loos - Tel +32-11-550615 - Commercieel Directeur
Website   www.csm.be
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel   CSM, met vestigingen in Hamont en Achel, werd opgericht in 1964. Met 160 werknemers en een jaarlijkse omzet van 25 mio Euro is CSM actief in binnen- en buitenland.  Architectonische werken, hoogbouw, industriële constructies voor de chemie en de petrochemie, bruggen, distributiemagazijnen, ducting, casing en stacks, in al deze sectoren speelt CSM een belangrijke rol.
Certificaat   ISO 9001
VCA petrochemie certified
CE EN1090
Lassers en lasprocedures gekwalificeerd volgens alle gangbare Europese en Amerikaanse normen
Referenties staal   BELUX:
2 Boogbruggen te Bree – 450 Ton
BASF Antwerpen – 5.000 Ton
Luifel Theaterplein Antwerpen – 1.000 Ton
Europese Investeringsbank Luxemburg – 1.000 Ton
Stadsfeestzaal Antwerpen – 400 Ton

Internationaal :
Muziekpaleis Utrecht – 3.900 Ton
Station Rotterdam – 4.000 Ton
Casing, Ducting & Stacks Magnum Eemshaven – 2.000 Ton
Distributiecentra voor Aldi doorheen heel Europa – 12.000 Ton
Vörösmarty Boedapest – 150 Ton
Lake Side Link Footbridge London – 400 Ton
Rembrandt Tower Amsterdam – 1.500 Ton
Tientallen Roller Coasters over de hele wereld.

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:CSM}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: CSM
adres: Hamonterweg 103 - B-3930 Hamont-Achel
telefoon: +32-11-55 06 00
fax: +32-11-55 06 01
e-mail:
website: https://www.csm.be/
bedrijfsprofiel:

CSM, met vestigingen in Hamont en Achel, werd opgericht in 1964. Met 160 werknemers en een jaarlijkse omzet van 25 mio Euro is CSM actief in binnen- en buitenland.  Architectonische werken, hoogbouw, industriële constructies voor de chemie en de petrochemie, bruggen, distributiemagazijnen, ducting, casing en stacks, in al deze sectoren speelt CSM een belangrijke rol.

certificaten:
 • ISO 9001
 • VCA petrochemie certified
 • CE EN1090
 • Lassers en lasprocedures gekwalificeerd volgens alle gangbare Europese en Amerikaanse normen

Contact

 • Website

In beeld

 

MBB


    Poncin
Bedrijfsnaam   Ateliers R. Poncin & Cie
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Grand'Rue - Rowe 76 - B-4560  Clavier
Telefoon   +32-86-34 41 08
Fax   +32-86-34 49 34
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.poncin-construct.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Poncin}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Metallic Bridges of Belgium (ex. Ateliers R. Poncin & Cie)
adres: Grand Rue, 76 à 4560 Ocquier
telefoon: +32-86-34 41 08
fax: +32-86 34 48 18
website: http://www.metalbb.be/nl/
bedrijfsprofiel:

C'est dans un village pittoresque du Condroz, Ocquier, où traditions campagnardes et habitats en pierres du pays côtoient l'histoire médiévale, que le forgeron Roger Poncin décide d'arrimer son avenir en 1943 à l'ombre d'une église du IXème siècle.

A la fin du second conflit mondial, reconstruction et réhabilitation l'orientent vers les premiers balbutiements de charpente métallique. Son hangar ”Le Résistant” fera rapidement la réputation de qualité et de professionnalisme de cet homme trempé dans l'acier frappe bientôt à la porte des plus grandes entreprises de l'époque. Privilégiant la qualité et le respect du client, les Ateliers Roger Poncin S.A. participent activement à des constructions prestigieuses : sidérurgie, centrale nucléaire, centrale de production d'électricité à turbine-gaz-vapeur, ponts divers, parmi d'autres secteurs d'activités. Mais qui dit Poncin, dit exportation. Dès les années septante, Poncin S.A. affirme son ambition. Partenaire rapidement qualifié pour le Moyen-Orient, l'Arabie Saoudite, les Emirats Arabes-Unis, l'Iran, l'Egypte, Poncin S.A. imprime le sceau métallique belge dans ces pays lointains.

Une nouvelle vie commence sur le site d’Ocquier (ex Ateliers Poncin)  Le 31 juillet 2017, au cœur de l’été, la société MATIERE SAS a fait l’acquisition des Ateliers Roger Poncin & Cie s.a. à Ocquier en Belgique spécialiste des ouvrages d’art et charpentes métalliques spéciales depuis 3 générations (1943). La nouvelle entreprise, Metallic Bridges of Belgium s.a., MBB pour les intimes, est une nouvelle filiale stratégique de MATIERE SAS pour les années qui viennent. Forte de ses salariés hautement qualifiés et expérimentés ainsi que d’installations et d’équipements de haut niveau,  MBB est idéalement placée au cœur de l’Europe, à quelques kilomètres du port d’Anvers. Une nouvelle ligne Unibridge® a été installée afin de pouvoir participer à la production des grands projets export. Déployant ses propres forces commerciales via sa filiale Poncinlux, MBB est présente sur les marchés belge, néerlandais, luxembourgeois, français, allemand, autrichien et suisse. 

Contact

 • Website

In beeld

 

ASK Romein


    infosteel member
Bedrijfsnaam   ASK Romein
Type organisatie   staalbouwer - algemeen aannemer
Adres   Ambachtsstraat 33  - B-2390  Malle
Telefoon   +32-3-320 24 00
E-mail  
Contactpersoon   Ivan Vinck, , +32-3 320 24 00 (Gedelegeerd bestuurder)
Joke Van Thillo, , 032-486 35 71 80 (Marketing verantwoordelijke)
Website   www.ask-romein.com
Aantal werknemers   >100
Lidmaatschap   Gold
Activiteit   offshore, procesindustrie, hoogbouwmagazijnen, industriegebouwen, kantoren, parkings, commerciële gebouwen
Bedrijfsprofiel   ASK Romein is een ervaren staalbouwer gespecialiseerd in bouwkundige staalconstructies. De medewerkers hebben een hart voor de zaak en voeren projecten uit als professionele en gedreven staalbouwers. Bij aanvang van ieder project werken de eigen ingenieurs een stabiliteitsplan uit tot in de kleinste details, dit garandeert een bouwkundig optimale constructie. In de werkplaatsen te Malle (BE), Roosendaal (NL) en Vlissingen (NL) beschikt ASK Romein over een zeer geavanceerd machinepark, de optimale uitrusting voor de productie van ieder type staalconstructie. Vanuit een zeer krachtige basis zijn zij door de jaren heen uitgegroeid tot één van de topstaalbouwers van de Benelux, met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 30.000 ton staal.
Certificaat   - ISO 9001
- ISO 14001
- VCA**
- EN 1090 Exc.4
- ISO-EN-3834-2
- DIN 18800-7/E
Referenties staal   Ghelamco Arena (Stadion AA Gent) - Gent
ask romein ghelamco 01

Vopak ACS - Jetty C. - Antwerpen
ask romein vopak 01

Parkeergebouw - Zwijdrecht
ask romein zwijndrecht parkeergebouw

Bayer-Lanxes - Antwerpen
ask romein bayer lanxes

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:ASK Romein}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: staalbouwer - algemeen aannemer
firmanaam: ASK Romein
adres: Ambachtsstraat 33  - B-2390  Malle
telefoon: +32-3-320 24 00
e-mail:
website: https://www.ask-romein.com
contact: Robby Miltenburg –
Geert Van De Velde –
bedrijfsprofiel: ASK Romein is een ervaren staalbouwer gespecialiseerd in bouwkundige staalconstructies. De medewerkers hebben een hart voor de zaak en voeren projecten uit als professionele en gedreven staalbouwers. Bij aanvang van ieder project werken de eigen ingenieurs een stabiliteitsplan uit tot in de kleinste details, dit garandeert een bouwkundig optimale constructie. In de werkplaatsen te Malle (BE), Roosendaal (NL) en Vlissingen (NL) beschikt ASK Romein over een zeer geavanceerd machinepark, de optimale uitrusting voor de productie van ieder type staalconstructie. Vanuit een zeer krachtige basis zijn zij door de jaren heen uitgegroeid tot één van de topstaalbouwers van de Benelux, met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 30.000 ton staal.
certificaten: - ISO 9001 - ISO 14001 - VCA** - EN 1090 Exc.4 - ISO-EN-3834-2 - DIN 18800-7/E

Contact

 • Website

In beeld

 

SPCm


    infosteel member
Bedrijfsnaam   SPCm bvba
Type organisatie   Staalbouwer - Metaalbewerking
Adres   Ambachtstraat 9 - 2322 Hoogstraten
Telefoon   +32-3-340 26 58
Fax   +32-3-314 78 55
E-mail  
Contactpersoon   Sprangers Danny (directie)
Website   www.spcm.be
Aantal werknemers   10-20
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   Staalconstructies - plaatbewerking
Bedrijfsprofiel   SPCm (Spranco Plaat- en Constructiewerken minderhout) is gespecialiseerd in het verwerken van plaatmateriaal en het maken van staalconstructies. Omdat SPCm over een zeer uitgebreid machinepark en gespecialiseerde medewerkers beschikt, is bijna niets onmogelijk. Dit begint reeds bij het berekenen, tekenen en uitwerken van elk denkbaar project.

Knip-, plooi-, pons-, snij-, zaag-, boor-, las- en indien gewenst montagewerk: alles wordt onder eigen dak voorbereid en samengesteld. Onze prijzen zijn scherp en de levertijden kort, mede door onze grote voorraad aan divers plaatmateriaal en stalen profielen.
Certificaat   EN 1090
Referenties staal   Zie : http://www.spcm.be/realisaties/

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:SPCm}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer - Metaalbewerking
firmanaam: SPCm bvba
adres: Ambachtstraat 9 - 2322 Hoogstraten
telefoon: +32-3-340 26 58
fax: +32-3-314 78 55
e-mail:
website: https://spcm.be/
contact: Sprangers Danny (directie)
bedrijfsprofiel:

SPCm (Spranco Plaat- en Constructiewerken minderhout) is gespecialiseerd in het verwerken van plaatmateriaal en het maken van staalconstructies. Omdat SPCm over een zeer uitgebreid machinepark en gespecialiseerde medewerkers beschikt, is bijna niets onmogelijk. Dit begint reeds bij het berekenen, tekenen en uitwerken van elk denkbaar project.

Knip-, plooi-, pons-, snij-, zaag-, boor-, las- en indien gewenst montagewerk: alles wordt onder eigen dak voorbereid en samengesteld. Onze prijzen zijn scherp en de levertijden kort, mede door onze grote voorraad aan divers plaatmateriaal en stalen profielen.

certificaten: EN 1090
referenties staal: https://spranco.be/referenties/

Contact

 • Website

In beeld

 

Aelterman


    Aelterman
Bedrijfsnaam   Aelterman
Type organisatie   Staalbouwer
Adres   Christoffel Columbuslaan 5 - Haven 7080 A - B-9042 Gent
Telefoon   +32-9-355 50 03
Fax   +32-9-355 50 83
E-mail  
Contactpersoon   Aelterman Veerle - zaakvoerder
Website   www.aelterman.be
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Aelterman}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Staalbouwer
firmanaam: Aelterman
adres: Christoffel Columbuslaan 5 - Haven 7080 A - B-9042 Gent
telefoon: +32-9-355 50 03
fax: +32-9-355 50 83
e-mail:
website: https://www.aelterman.be
bedrijfsprofiel:

Aelterman is een familiale onderneming met 80 medewerkers gevestigd aan het Kluizendok in de Gentse Kanaalzone. Als prominente nichespeler in het bouwen van stalen bruggen, sluisdeuren en aanverwante metalen constructies heeft het bedrijf op 1 maart 2022 haar 70 jarig bestaan gevierd. Met een jaaromzet van 25 mio vond de familie Aelterman dat de tijd was aangebroken om op zoek te gaan naar schaalvergroting. Met Artes Group vonden ze de geschikte partner.

Artes Group en Aelterman zijn geen onbekenden voor elkaar. Beide bedrijven hebben meermaals hun expertise gebundeld in uitdagende bouwprojecten. Zeer recent werden de Theunisbruggen aan het Albertkanaal in Antwerpen opgeleverd. Een zeer geslaagde samenwerking!

Infrastructuurwerken vormen een belangrijk onderdeel van Artes Group. Op vandaag worden deze werken als geïntegreerde projecten in de markt gezet. Het uitvoeren van verschillende disciplines binnen de Artes Group is een meerwaarde voor onze klanten. De overname van de firma Aelterman moet in deze context bekeken worden.

Contact

 • Website

In beeld

 

Parabuild - CAD Systems


    Parabuild - CAD Systems
Bedrijfsnaam   CAD systems - Parabuild
Type organisatie   Software supplier
Adres   Lange Lozanastraat 45 - 2018 Antwerpen
Telefoon   +32-3-216 49 66
Fax   +32-3-237 25 27
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.parabuild.com
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Bronze      
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   CAD Systems ontwikkelt een tekenpakket op Autocad voor het gedetailleerd uitwerken van 3D staalstructuren waarmee automatisch stuklijsten en werkplaatstekeningen gemaakt kunnen worden.
Certificaat    
Referenties staal
activiteit: Software supplier
firmanaam: CAD systems - Parabuild
adres: Lange Lozanastraat 45 - 2018 Antwerpen
telefoon: +32-3-216 49 66
fax: +32-3-237 25 27
website: https://www.parabuild.com/
bedrijfsprofiel: CAD Systems ontwikkelt een tekenpakket op Autocad voor het gedetailleerd uitwerken van 3D staalstructuren waarmee automatisch stuklijsten en werkplaatstekeningen gemaakt kunnen worden.

Contact

 • Website

Construsoft


    Construsoft
Bedrijfsnaam   Construsoft
Type organisatie   Software 
Adres   Hengelder 16 NL-6900 AB - Zevenaar
Telefoon   +31-316-20 00 00
Fax   +31-316-34 24 54
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.construsoft.nl
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Silver
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Construsoft is sinds 1995 leverancier en ontwikkelaar van gespecialiseerde software voor de constructiebouw. Construsoft levert en onderhoudt haar producten in bijna 40 landen, waarbij wordt gestreefd naar optimale lokale implementatie en ondersteuning. Construsoft is officieel leverancier van Tekla Structures. Tekla Structures is BIM (Bouw Informatie Model) software dat zich richt op de constructiebouw. Alle constructies van staal, beton of hout kunnen tot in detail worden uitgewerkt. 

Tekla Structures is Bouw Informatie Model (BIM) software waarmee nauwkeurig gedetailleerde 3D constructies ontworpen en beheerd kunnen worden, ongeacht de complexiteit van de constructie of de gebruikte materialen. Tekla modellen kunnen voor het gehele bouwproces gebruikt worden, van de eerste ontwerpschets tot en met de fabricage en montage.

Tekla Structures is een product dat beschikbaar is in verschillende configuraties die een functionaliteit biedt die afgestemd is op de diverse segmenten van de bouw. Tekla Structures bevat gespecialiseerde oplossingen voor:
- Bouwbedrijven
- Ingenieurs- en adviesbureaus
- Staalconstructies
- Prefab betonconstructies
- In het werk gestort beton
- Scholen en instituten
- Software ontwikkelaars

Certificaat   Construsoft is officieel leverancier van Tekla software in bijna 40 landen, verdeeld over Europa en Zuid-Amerika
Referenties staal   BeNeLux: STENDESS, Victor Buyck Steel Construction, Oostingh Staalbouw, Hollandia, Iv-Consult.
Internationale projecten: o.a. 
- Tokyo Sky Tree, Japan
- Capital Gate Tower, UAE
- Saipem Offshore, Italy
- Dynamic Structural Steel, US
- Expo 2010 Finland Pavilion, China
- Chennai airport expansion, India
- Castle House Tower, UK

Bekijk deze en andere interessante projecten opwww.tekla.com 

activiteit: Software
firmanaam: Construsoft
adres: Hengelder 16 - NL-6900 AB - Zevenaar
telefoon: +31-316-20 00 00
fax: +31-316-34 24 54
e-mail:
website: https://www.construsoft.com/nl
bedrijfsprofiel:

Construsoft is sinds 1995 leverancier en ontwikkelaar van gespecialiseerde software voor de constructiebouw. Construsoft levert en onderhoudt haar producten in bijna 40 landen, waarbij wordt gestreefd naar optimale lokale implementatie en ondersteuning. Construsoft is officieel leverancier van Tekla Structures. Tekla Structures is BIM (Bouw Informatie Model) software dat zich richt op de constructiebouw. Alle constructies van staal, beton of hout kunnen tot in detail worden uitgewerkt.

Tekla Structures is Bouw Informatie Model (BIM) software waarmee nauwkeurig gedetailleerde 3D constructies ontworpen en beheerd kunnen worden, ongeacht de complexiteit van de constructie of de gebruikte materialen. Tekla modellen kunnen voor het gehele bouwproces gebruikt worden, van de eerste ontwerpschets tot en met de fabricage en montage.

Tekla Structures is een product dat beschikbaar is in verschillende configuraties die een functionaliteit biedt die afgestemd is op de diverse segmenten van de bouw. Tekla Structures bevat gespecialiseerde oplossingen voor:

 • Bouwbedrijven
 • Ingenieurs- en adviesbureaus
 • Staalconstructies
 • Prefab betonconstructies
 • In het werk gestort beton
 • Scholen en instituten
 • Software ontwikkelaars
certificaten: Construsoft is officieel leverancier van Tekla software in bijna 40 landen, verdeeld over Europa en Zuid-Amerika
referenties staal: Bekijk deze en andere interessante projecten opwww.tekla.com

Contact

 • Website

In beeld

 

ConstruSteel


    infosteel member
Bedrijf   ConstruSteel | Steel fabrication software
Type organisatie   Software 
Adres   Kroezenhoek 1 NL-7683 PP - Den Ham - Nederland
Telefoon   0031 546 678 300
E-mail  
Contactpersoon   Stefan Sloot
Website   www.ConstruSteel.be
Bedrijfsprofiel   ConstruSteel BV is een softwarehuis met gespecialiseerde ERP & MRP software ten behoeve van constructie- en staalbouwbedrijven. Het in eigen beheer ontwikkelde systeem wordt dankzij een netwerk van agenten, resellers en business partners wereldwijd gedistribueerd. De naam ConstruSteel is gebaseerd op "software voor de Construction & Steel" branche.
 
Het ConstruSteel softwaresysteem is vanuit de praktijk ontwikkeld met de visie om voor alle afdelingen binnen een staalbouwbedrijf zoals calculatie, werkvoorbereiding, planning, productie, montage en administratie een totaalsysteem voor alle technische en financiële processen te kunnen leveren.

Dankzij de grote klantenkring kan het systeem continu doorontwikkeld worden en kan elke klant vertrouwen op een stabiele software partner.

Mission statement:
“Het realiseren van substantiële efficiency- en kwaliteitsverbeteringen bij staalbouwbedrijven dankzij de meest innovatieve software.”

Certificaten   Onze software t.b.v. CE-markering is goedgekeurd door TÜV Nederland
Referenties staal
  Cordeel (B), Technocon (B), Van Ee Staalspecialisten, Vic Obdam Staalbouw, Jac Reijns Staalconstructie Alphen, Staalbouw Mook, etc.
Zie ook www.construsteel.com/nederlands/referenties.html
activiteit: Software
firmanaam: ConstruSteel | Steel fabrication software
adres: Kroezenhoek 1, NL -7683 PP - Den Ham
telefoon: 0031 546 678 300
e-mail:
website: https://www.construsteel.com/nl/
bedrijfsprofiel:

ConstruSteel BV is een softwarehuis met gespecialiseerde ERP & MRP software ten behoeve van constructie- en staalbouwbedrijven. Het in eigen beheer ontwikkelde systeem wordt dankzij een netwerk van agenten, resellers en business partners wereldwijd gedistribueerd. De naam ConstruSteel is gebaseerd op "software voor de Construction & Steel" branche.

Het ConstruSteel softwaresysteem is vanuit de praktijk ontwikkeld met de visie om voor alle afdelingen binnen een staalbouwbedrijf zoals calculatie, werkvoorbereiding, planning, productie, montage en administratie een totaalsysteem voor alle technische en financiële processen te kunnen leveren.

Dankzij de grote klantenkring kan het systeem continu doorontwikkeld worden en kan elke klant vertrouwen op een stabiele software partner.

Mission statement:
“Het realiseren van substantiële efficiency- en kwaliteitsverbeteringen bij staalbouwbedrijven dankzij de meest innovatieve software.”

certificaten: Onze software t.b.v. CE-markering is goedgekeurd door TÜV Nederland

Contact

 • Website

In beeld

 

SCIA


    SCIA
Bedrijfsnaam   SCIA nv
Type organisatie   Software supplier
Adres   Industrieweg 1007 - 3540 Herk-de-Stad
Telefoon   +32-13-55 17 75
Fax   +32-13-55 41 75
E-mail  
Contactpersoon   Brigitte Lognard –
+32-478-672 099 – Account Manager
Rudi Vanmechelen  -
+32-473-918 757 – Account Manager
Website   www.scia.net
Aantal werknemers   >100   
Lidmaatschap   Gold        
Bedrijfsprofiel  

Sinds 1974 ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt SCIA softwareproducten voor het ontwerp en analyse van constructies in de bouwsector. SCIA maakt deel uit van de internationaal opererende Nemetschek Group met hoofdkantoor in België.

SCIA Engineer is een geïntegreerde software om verschillende constructies met meerdere materialen te analyseren en te ontwerpen. Dankzij de flexibele werking biedt SCIA Engineer de perfecte oplossing voor elk constructietype, materiaal en belastingsconditie. De innovatieve software maakt modelleren, analyse, optimalisatie van een 3D-model mogelijk in één intuïtieve en gebruiksvriendelijke CAD-gedreven interface.

Onze software is verkrijgbaar in 13 talen, in meer dan 50 landen en ondersteunt 20 nationale normen. We zijn trots op onze lokale support teams die u helpen in uw eigen taal om onze software optimaal in te zetten voor de beste resultaten. De drijfkracht achter SCIA Engineer is onze passie voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling gecombineerd met de input en inspiratie van onze klanten.

Certificaat   CTICM
Komo
IFC
Russian Certificate on AEC Software
Referenties staal   www.scia.net/nl/company/references/projects
firmanaam: SCIA nv
adres: Corda 2, Kempische Steenweg 309/0.03, 3500 Hasselt
telefoon: +32-11 94 86 10
e-mail:
website: https://www.scia.net/en
contact:
bedrijfsprofiel: Sinds 1974 ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt SCIA softwareproducten voor het ontwerp en analyse van constructies in de bouwsector. SCIA maakt deel uit van de internationaal opererende Nemetschek Group met hoofdkantoor in België. SCIA Engineer is een geïntegreerde software om verschillende constructies met meerdere materialen te analyseren en te ontwerpen. Dankzij de flexibele werking biedt SCIA Engineer de perfecte oplossing voor elk constructietype, materiaal en belastingsconditie. De innovatieve software maakt modelleren, analyse, optimalisatie van een 3D-model mogelijk in één intuïtieve en gebruiksvriendelijke CAD-gedreven interface. Onze software is verkrijgbaar in 13 talen, in meer dan 50 landen en ondersteunt 20 nationale normen. We zijn trots op onze lokale support teams die u helpen in uw eigen taal om onze software optimaal in te zetten voor de beste resultaten. De drijfkracht achter SCIA Engineer is onze passie voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling gecombineerd met de input en inspiratie van onze klanten.
certificaten: CTICM Komo IFC Russian Certificate on AEC Software

Contact

Projecten

 

Autodesk


    Datech
Bedrijfsnaam   TechData
Type organisatie   Software supplier
Adres   Atlantic House  - Noorderlaan 147 - 2030 Antwerpen 
Telefoon   +32-(3) 641 90 77
Fax   +32-(3) 641 90 78 
E-mail  
Website   makeanywhere.be
Lidmaatschap   Bronze
Bedrijfsprofiel  

Binnen de groep Tech Data, is Datech de gespecialiseerde divisie voor de Value Added distributie van de Autodesk® software.
In aanvulling op de CAD-software AutoCAD® en AutoCAD LT®, is Datech de exclusieve distributeur van gespecialiseerde oplossingen nl, Autodesk® Architectuur, Engineering en Bouw, Autodesk® Manufacturing en Autodesk® Media en Entertainment.
Onze toegevoegde waarde ligt in het feit dat we verder gaan dan enkel de distributie. Inderdaad, we werken nauw samen met de Autodesk® teams om de verkoop te ontwikkelen en het netwerk van geautoriseerde wederverkopers te ondersteunen in belangrijke sectoren, zoals Design, Architectuur, Engineering & Bouw, Manufacturing en Media & Entertainment. Deze toegevoegde waarde wordt dagelijks verwezenlijkt door onze toegewijde teams (sales, technisch en marketing) voor elke productfamilie.

autodesk vad

Referenties staal  
activiteit: Software supplier
firmanaam: Autodesk
adres: Atlantic House  - Noorderlaan 147 - 2030 Antwerpen 
telefoon: +32-(3) 641 90 77
fax: +32-(3) 641 90 78 
e-mail:
website: https://makeanywhere.be
bedrijfsprofiel: Binnen de groep Tech Data, is Datech de gespecialiseerde divisie voor de Value Added distributie van de Autodesk® software.
In aanvulling op de CAD-software AutoCAD® en AutoCAD LT®, is Datech de exclusieve distributeur van gespecialiseerde oplossingen nl, Autodesk® Architectuur, Engineering en Bouw, Autodesk® Manufacturing en Autodesk® Media en Entertainment.
Onze toegevoegde waarde ligt in het feit dat we verder gaan dan enkel de distributie. Inderdaad, we werken nauw samen met de Autodesk® teams om de verkoop te ontwikkelen en het netwerk van geautoriseerde wederverkopers te ondersteunen in belangrijke sectoren, zoals Design, Architectuur, Engineering & Bouw, Manufacturing en Media & Entertainment. Deze toegevoegde waarde wordt dagelijks verwezenlijkt door onze toegewijde teams (sales, technisch en marketing) voor elke productfamilie.

techdata datech

Contact

 • Website

Buildsoft


    Buildsoft
Bedrijfsnaam   Buildsoft
Type organisatie   Software supplier
Adres   Hundelgemsesteenweg 244/1 - 9820 Merelbeke
Telefoon   +32-9-252 66 28
Fax   +32-9-252 66 29
E-mail  
Contactpersoon   Geert Goossens - 
Website   www.buildsoft.eu
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Gold
Staalbouwprijs    
Bedrijfsprofiel   BuildSoft ontwikkelt software voor berekening van constructies in staal, gewapend beton en hout, alle volgens Eurocode. Wij ondersteunen zowel de berekening van warmgewalste als van koudgevormde stalen profielen.
Certificaat    
Referenties staal   www.buildsoft.eu/nl/references 
firmanaam: Buildsoft
adres: Hundelgemsesteenweg 244/1 - 9820 Merelbeke
telefoon: +32-9-252 66 28
fax: +32-9-252 66 29
e-mail:
website: https://www.buildsoft.eu/en
contact: Geert Goossens
bedrijfsprofiel: BuildSoft ontwikkelt software voor berekening van constructies in staal, gewapend beton en hout, alle volgens Eurocode. Wij ondersteunen zowel de berekening van warmgewalste als van koudgevormde stalen profielen.
referenties staal: https://www.buildsoft.eu/en/customer-projects

Contact

 • Website

In beeld

 

Whitebox


    infosteel member
Bedrijfsnaam   Whitebox bvba
Type organisatie   Software
Adres   C-Mine 12 - 3600 genk
Telefoon   +32-89-25 72 93
E-mail  
Contactpersoon   Jo Gijbels -
Website   www.whiteboxsoft.com
Aktiviteit   Stabiliteit van constructies: advies i.v.m. rekensoftware, opleiding, helpdesk en consultancy.
Constructies: gebouwen, bruggen, stellingbouw, rekkenbouw, gevels, stadia, silo’s, industriële plants, hoogspanningsmasten, waterbouw
Expertise   Rekensoftware, Eurocode 3, Staalconstructies, Staalverbindingen, Eindige Elementen, Stabiliteitsstudies, Dynamica
Bedrijfsprofiel   Whitebox distributes, develops and supports Eurocode calculation software for stability engineers and construction professionals. Whitebox helps the customer in selecting the best solution and supports the customer during his work with helpdesk, training and consultancy. The main software in Whitebox' portfolio are: RFEM, RSTAB and IDEA RS. Whitebox offers over 10 years of experience in the Architectural Engineering and Construction (AEC) market and in Computer Aided Engineering (CAE) software. - Events
Certificaat    
Referenties staal  


Ferrari World Theme Park
Staalverbindingen: berekening en optimalisatie praktijkvoorbeeld
Structure for a Railway Bridge
Steeple Renovation in Kerpen, German
MultiPurposeStadium in Uyo, Nigeria
Dome of Louvre Abu Dhabi
"Walsersteg" Pylon bridge across Loisach river
Baku Flame Towers
New Filter Plant in Medupi/South Africa

activiteit: Software
firmanaam: Whitebox bvba
adres: C-Mine 12 - 3600 Genk
telefoon: +32-89-25 72 93
e-mail:
website: https://www.whiteboxsoft.com
contact: Jo Gijbels -
bedrijfsprofiel: Whitebox distributes, develops and supports Eurocode calculation software for stability engineers and construction professionals. Whitebox helps the customer in selecting the best solution and supports the customer during his work with helpdesk, training and consultancy. The main software in Whitebox' portfolio are: RFEM, RSTAB and IDEA RS. Whitebox offers over 10 years of experience in the Architectural Engineering and Construction (AEC) market and in Computer Aided Engineering (CAE) software.

Contact

 • Website

In beeld

 

PPG Protective and Marine Coatings


    PPG Protective and Marine Coatings
Bedrijfsnaam   PPG Protective and Marine Coatings
Type organisatie   oppervlaktebehandeling
Adres   ARC Noordersingel 23 - Borgerhout- B-2140 Antwerpen
Telefoon   +32-3-360 36 11
Fax   +32-3-360 64 30
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.sigmacoatings.com
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal  
activiteit: oppervlaktebehandeling
firmanaam: PPG Protective and Marine Coatings
adres: Tweemontstraat 104 - Deurne - B-2100 Antwerpen
telefoon: +32-3-360 36 11
fax: +32-3-360 64 30
e-mail:
website: https://www.ppgpmc.com

Contact

 • Website

Monnaie


    Monnaie
Bedrijfsnaam   Monnaie sa
Type organisatie   Oppervlaktebehandeling
Adres   Quai du Pont Canal 3 - 7110 Strépy-Bracquegnies
Telefoon   +32-(0)64 46 02 60
Fax   +32-(0)64 45 88 46
E-mail  
Contactpersoon     
Website   www.monnaie.be
Lidmaatschap   Bronze
Activiteit    
Bedrijfsprofiel   Préparation de surface par dérouillage manuel, cryogénie, microbillage, sablage, grenaillage. Métallisation au zinc, zinc aluminium et aluminium.

Fourniture et application de peinture anti corrosion liquides de type epoxy, polyuréthane, vinylester, intumescent, ainsi que de bands butyles.

Travaux sur site et en atelier (surface 4300 m2, capacité 25 tonnes)

Certificaat   Certificat ISO 9001-2008: 28-01-2012 au 27-01-2015
Certificat VCA 2008_05: 12-02-2010 au 11-02-2013
Opérateurs certifiés BCCA
Referenties staal  
 • Sablage et mise en peinture de la structure de l'Atomium
 • Mise en peinture de pylônes neufs et en service (Elia et RTE)
 • Enrobage et mise en peinture de tuyauteries enterrées et aériennes (Fluxys)
 • Mise en peinture des piles d'un pont à haubans à destination de la Guinée Equatoriale (T.M.I)
 • Revêtement intérieur de 60 citernes mobiles (Chemviron Carbon)
activiteit: Oppervlaktebehandeling
firmanaam: Monnaie sa
adres: Quai du Pont Canal 3 - 7110 Strépy-Bracquegnies
telefoon: +32-(0)64 46 02 60
fax: +32-(0)64 45 88 46
e-mail:
website: https://www.monnaie.be/
bedrijfsprofiel:
 • Préparation de surface par dérouillage manuel, cryogénie, microbillage, sablage, grenaillage. Métallisation au zinc, zinc aluminium et aluminium.
 • Fourniture et application de peinture anti corrosion liquides de type epoxy, polyuréthane, vinylester, intumescent, ainsi que de bands butyles.
 • Travaux sur site et en atelier (surface 4300 m2, capacité 25 tonnes)
certificaten:
 • Certificat ISO 9001-2008: 28-01-2012 au 27-01-2015
 • Certificat VCA 2008_05: 12-02-2010 au 11-02-2013
 • Opérateurs certifiés BCCA

Contact

 • Website

In beeld

 

Galva Power


    Galva Power
Bedrijfsnaam   Galva Power
Type organisatie   oppervlaktebehandeling
Adres   Centrum Zuid 2037 - B-3530 Houthalen
Telefoon   +32-11-51 02 10
Fax   +32-11-51 02 11
E-mail  
Contactpersoon   Jean-Louis Goderniaux - - +32-11-51 02 34 - Sales & Marketing Manager
Website   www.galvapower.com
Aantal werknemers   >100   
Lidmaatschap   Gold        
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Bedrijfsprofiel   Galva Power is dé toonaangevende service provider voor thermisch verzinken en duplex systemen (poedercoaten en natlakken) in de Benelux. Een uniek netwerk van divisies, topkwaliteit merken (duroZINQ®, colorZINQ® en microZINQ®) en de meest volledige diensten beschikbaar in de industrie gekoppeld aan een continue streven naar innovatie. 
Certificaat   ISO 9001,
ISO 14001,
ISO 50001,
EN 1090,
DASt-022 Galva Power Antwerpen,
DASt-022 Galva Power Overpelt
Referenties staal   - Reeferplatformen : BCM
- Renovatie van 150 appartementen Brusselse Haard : Philippe Samyn and Partners
- Bio Wanze
- Tribune voor voetbalclub KAS Eupen - Eupen : Inboco
- Station Belval Université : Constructions métalliques Arendt
- Loodsen Katoen Natie
- Bovenleidingen Infrabel
- Loopbrug van Breux
Technische brochures   ZINQ® Fix - Galva Power
ZINQ® Free - Galva Power
ZINQ® in plaats van roest - Galva Power
activiteit: oppervlaktebehandeling
firmanaam: Galva Power
adres: Centrum Zuid 2037 - B-3530 Houthalen
telefoon: +32-11-51 02 10
fax: +32-11-51 02 11
e-mail:
website: https://www.zinq.com/nl/thermisch-verzinken-poedercoaten/
contact: Dominique Lambert
Sales & Marketing Manager
bedrijfsprofiel: Galva Power is dé toonaangevende service provider voor thermisch verzinken en duplex systemen (poedercoaten en natlakken) in de Benelux. Een uniek netwerk van divisies, topkwaliteit merken (duroZINQ®, colorZINQ® en microZINQ®) en de meest volledige diensten beschikbaar in de industrie gekoppeld aan een continue streven naar innovatie
certificaten: ISO 9001,
ISO 14001,
ISO 50001,
EN 1090,
DASt-022 Galva Power Antwerpen,
DASt-022 Galva Power Overpelt
referenties staal: Bio Wanze
Tribune voor voetbalclub KAS Eupen
Loodsen Katoen Natie
Bovenleidingen Infrabel
brochures:

Contact

 • Website

In beeld

 

Belgium Coatings


    Belgium Coatings
Bedrijfsnaam   Belgium Coatings
Type organisatie   Oppervlaktebehandeling
Adres   Rue des Nouvelles Technologies 4 - B-4460 Grâce-Hollogne
Telefoon   +32-4-2390440
Fax   +32-4-2390770
E-mail  
Contactpersoon   Daniel Dodeur -     
Olivier Roland - 
Website   www.belgium-coatings.be
Aantal werknemers   50-100
Lidmaatschap   Silver
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat   ACQPA, AVIMET, FMB, etc....
Referenties staal   JCD, KAD, MICE, RER, SNCB, SNCF, CFL, STIB, RATP, CMI, ArcelorMittal, JAC, Remico, Jemco, St. Gobain, etc....
activiteit: Staalbouwer - Oppervlaktebehandeling / Industriële verven
firmanaam: Belgium Coatings
adres: Rue des Nouvelles Technologies, 4 – B-4460 Grâce-Hollogne
telefoon: +32-(0)4 239 04 40
fax: +3-(0)4-2390770
e-mail:
website: https://www.belgium-coatings.be/
contact:

Denis Potier,
(Directeur de Site)

Jean-Marc Roland,
(Directeur technique)

bedrijfsprofiel:

Belgium Coatings, gevestigd in Grâce-Hollogne, is al meer dan 45 jaar actief in de oppervlaktebehandeling.

Het bedrijf beschikt over installaties met een oppervlakte van 12.000 m² en over ultramoderne apparatuur waarmee kwaliteitswerk kan worden uitgevoerd op verschillende ondergronden, zoals metaal, hout of zelfs PVC, en waarmee kan worden voldaan aan technische en milieu-eisen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in zandstralen, stralen, metalliseren, industrieel verven, poedercoaten, chromatiseren en verven met een hoog afwerkingsniveau. Deze laatste sectie, een nieuwkomer, is vooral bestemd voor de meest veeleisende sectoren zoals defensie, automobiel, luchtvaart, fijnmechanica en spoorwegen.

Belgium Coatings S.A. maakt deel uit van de Belgische familiegroep DECUBE S.A., die actief is in technische domeinen zoals engineering, burgerlijke bouwkunde en kunststoffenverwerking.

certificaten: EN1090, QUALISTEELCOAT, FMB, ACQPA,… (en cours ISO9001 – AS 9100)
referenties staal: JCD, KAD, MICE, RER, SNCB, SNCF, CFL, STIB, RATP, CMI, ArcelorMittal, JAC, Remico, Jemco, St. Gobain, etc....

Contact

 • Website

In beeld

 

Aalterpaint


    Aalterpaint
Bedrijfsnaam   Aalterpaint 
Type organisatie   oppervlaktebehandeling
Adres   Venecolaan 8 - IZ Lakeland- B-9880 Aalter
Telefoon   +32-9-3741765
Fax   +32-9-3745643
E-mail  
Contactpersoon   Marc De Potter, afgevaardigd bestuurder,
Website   www.aalterpaint.be
Aantal werknemers   25-50
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, offshore, procesindustrie,hoogmagazijnen, masten, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise    
Bedrijfsprofiel   Producent van industriële verven voor staalbescherming en voor de industrie. Brandvertragende verven.
Certificaat   ISO 9002
Referenties staal    
activiteit: oppervlaktebehandeling
firmanaam: Aalterpaint
adres: Venecolaan 8 - IZ Lakeland- B-9880 Aalter
telefoon: +32-9-3741765
fax: +32-9-3745643
e-mail:
website: https://www.aalterpaint.be
bedrijfsprofiel:

Producent van industriële verven voor staalbescherming en voor de industrie. Brandvertragende verven.

Op maat - Wij ontwikkelen het product dat u nodig hebt. Leg ons uw probleem voor en ons professioneel team zoekt een geschikte oplossing.

Advies - Wij geven advies over de juiste applicatie van onze verven. Verschillende ondergronden en vereiste kwaliteiten vragen specifieke methodes en laagdiktes.

Service - Ons team garandeert een deskundige service. Na de ontwikkeling, de testfase en de productie, waakt een ploeg scheikundigen over de duurzaamheid van de producten. Indien nodig leveren we ook attesten af.

certificaten: ISO 9002

Contact

 • Website

In beeld

 

Fonds du Logement (LU)


    Fonds du Logement (LU)
Bedrijfsnaam   Fonds du logement
Type organisatie   Opdrachtgever
Adres   74, Mühlenweg -L-2155 Luxembourg
Telefoon   +352-26 26 44 803
Fax   +352-22 31 31
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.fondsdulogement.lu
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal

 

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:Fonds du logement}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Opdrachtgever
firmanaam: Le fonds du logement
adres: 74, Mühlenweg -L-2155 Luxembourg
telefoon: +352-26 26 44 803
fax: +352-22 31 31
e-mail:
website: http://www.fondsdulogement.lu
bedrijfsprofiel: Établissement public autonome institué par la loi du 25 février 1979 telle que modifiée par loi du 24 avril 2017 portant réorganisation de l’établissement public nommé « Fonds du Logement », le Fonds du Logement jouit de l’autonomie financière et administrative et est placé sous la tutelle du Ministre ayant le logement dans ses attributions.

Contact

 • Website

In beeld

 

MOW Vlaanderen - Expertise Beton en Staal


    Vlaamse Overheid MOW
Bedrijfsnaam   Vlaamse Overheid – MOW -  Expertise Beton en Staal
Type organisatie   Publieke Overheid
Adres   Vestiging Brussel (studie): Koning Albert II-laan 20 bus 6, B-1000 Brussel;
Vestiging Hasselt (keuring en toezicht op de uitvoering): Havenstraat 44, B-3500 Hasselt
Telefoon   Zie contactpersoon
E-mail  
Contactpersoon   Paul Meekels, +32-2-553 73 56, afdelingshoofd
Kristel Reynaert, +32-2 553 73 16, coördinator studie (Brussel)
Sven Van Wallendael, +32-11-29 85 50, coördinator keuringen en toezicht (Hasselt)
Website   http://departement-mow.vlaanderen.be/nl/afdelingen/expertise-beton-en-staal
http://mow.vlaanderen.be/expertisebetonenstaal
Lidmaatschap   Silver
Bedrijfsprofiel   De afdeling Expertise Beton en Staal, deel “Staal”:
 • ontwerpt stalen constructies (bruggen en diverse beweegbare waterkerende en vaste waterbouwkundige constructies) • adviseert studies en uitvoeringen van stalen constructies (bruggen en diverse beweegbare waterkerende en vaste waterbouwkundige constructies) 
 • voert  inspecties uit aan bestaande staalconstructies met advies voor onderhoud en herstelling
 • keurt producten (stalen en andere metalen materialen, verbindingsmiddelen, stalen damwanden, verven, rubber, thermoplasten, …)
 • controleert de uitvoering van staalconstructies (laswerk, montage, conservering, ...)
 • stelt technische voorschriften op.
Certificaat   NBN EN ISO 9001
Referenties staal  
 • Beweegbare stalen bruggen o.a. Scheepsdalebrug te Brugge, bruggen Kieldrechtsluis te Beveren
 • Vaste bruggen over Albertkanaal o.a. te Kanne, Vroenhoven, Grobbendonk, Ham, Briegden, Heusden-Zolder
 • Sluisdeuren o.a. Van Cauwelaertsluis Antwerpen, sluis Evergem, sluis Zemst, Kieldrechtsluis

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:MOW Vlaanderen}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Publieke Overheid
firmanaam: Vlaamse Overheid – MOW - Expertise Beton en Staal
adres: Vestiging Brussel (studie): Koning Albert II-laan 20 bus 6, B-1000 Brussel
telefoon: +32-2 553 73 56
e-mail:
website: https://departement-mow.vlaanderen.be/nl/afdelingen/expertise-beton-en-staal
contact: Paul Meekels, +32-2-553 73 56, afdelingshoofd Kristel Reynaert, +32-2 553 73 16, coördinator studie (Brussel) Sven Van Wallendael, +32-11-29 85 50, coördinator keuringen en toezicht (Hasselt)
bedrijfsprofiel:

De afdeling Expertise Beton en Staal, deel “Staal”:

 • ontwerpt stalen constructies (bruggen en diverse beweegbare waterkerende en vaste waterbouwkundige constructies)
 • adviseert studies en uitvoeringen van stalen constructies (bruggen en diverse beweegbare waterkerende en vaste waterbouwkundige constructies)
 • voert inspecties uit aan bestaande staalconstructies met advies voor onderhoud en herstelling
 • keurt producten (stalen en andere metalen materialen, verbindingsmiddelen, stalen damwanden, verven, rubber, thermoplasten, …)
 • controleert de uitvoering van staalconstructies (laswerk, montage, conservering, ...)
  stelt technische voorschriften op.
certificaten: NBN EN ISO 9001

Contact

 • Website

In beeld

 

SPW Service public de Wallonie


    infosteel member
Bedrijfsnaam   SPW - Direction des structures métalliques
Type organisatie   overheid - opdrachtgever
Adres   Rue Côte d'Or 253 - 4000 Liège
Telefoon   +32-4 231 64 00
Fax   +32-4 231 64 64
E-mail  
Contactpersoon   ir. Pascal Massart
Website   routes.wallonie.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:SPW}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: overheid - opdrachtgever
firmanaam: SPW - Direction des structures métalliques
adres: Rue Côte d'Or 253 - 4000 Liège
telefoon: +32-4 231 64 00
fax: +32-4 231 64 64
e-mail:
website: https://infrastructures.wallonie.be/citoyens.html
contact: ir. Pascal Massart

Contact

 • Website

In beeld

 

NMBS


    NMBS
Bedrijfsnaam   NMBS - SNCB
Type organisatie   Vervoer
Adres   Frankrijkstraat 85  B-1060 Brussel
Telefoon   +32-2-5254323
Fax   +32-2-5254780
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.b-rail.be
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Silver
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel    
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten in de Staalbouwwedstrijd

{articles tag:NMBS}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Vervoer
firmanaam: NMBS - SNCB
adres: Frankrijkstraat 85 B-1060 Brussel
telefoon: +32-2-525 43 23
fax: +32-2-525 47 80
e-mail:
website: https://www.belgiantrain.be/nl

Contact

 • Website

In beeld

 

Sadef by voestalpine


    Sadef
Bedrijfsnaam   voestalpine Sadef nv
Type organisatie   producent van stalen bouwcomponenten
Adres   Bruggesteenweg 60 - B-8830 Hooglede
Telefoon   +32-51-26 12 11
Fax   +32-51-26 13 01
E-mail  
Contactpersoon   Denoo Karolien
Website   www.sadef.com
Activiteit   Stalen bouwcomponenten, stalen profielen
Bedrijfsprofiel   SADEF heeft een 60-jarige expertise in ontwerp en productie van montageklaar gerolvormde stalen profielen. Op zijn hoogtechnologische productielijnen produceert SADEF dagelijks 200 km profiel in plaatdiktes van 0.4 tot 11mm, en uit bandbreedtes tot 1000mm. 
Het succes van uw project is onze uitdaging.
Certificaat    
Referenties staal    

Projecten in de wedstrijd & magazine

activiteit: producent van stalen bouwcomponenten
firmanaam: voestalpine Sadef nv
adres: Bruggesteenweg 200 - B-8830 Gits (Hooglede)
telefoon: +32-51-26 12 11
fax: +32-51-26 13 01
e-mail:
website: https://www.voestalpine.com/sadef/
bedrijfsprofiel:

SADEF heeft een 60-jarige expertise in ontwerp en productie van montageklaar gerolvormde stalen profielen. Op zijn hoogtechnologische productielijnen produceert SADEF dagelijks 200 km profiel in plaatdiktes van 0.4 tot 11mm, en uit bandbreedtes tot 1000mm.SADEF heeft een 60-jarige expertise in ontwerp en productie van montageklaar gerolvormde stalen profielen. Op zijn hoogtechnologische productielijnen produceert SADEF dagelijks 200 km profiel in plaatdiktes van 0.4 tot 11mm, en uit bandbreedtes tot 1000mm. Het succes van uw project is onze uitdaging.

Contact

 • Website

In beeld

 

beSteel


    beSteel
Bedrijfsnaam   beSteel
Type organisatie   Systeembouw / Koudgevormde profielen
Adres   Nieuwlandlaan 436 B - 14F - 3200 Aarschot
Telefoon   +32-16-55 37 71
Fax    
E-mail  
Contactpersoon   Hélène de Troostembergh - 
Sales & Marketing - 016 55 37 71 -
Pieter Bosmans - Design & Engineering -
Website   www.be-steel.eu
Aantal werknemers   <25
Lidmaatschap   Gold
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   beSteel construction system biedt u oplossingen voor het ontwerp en productie van gerolvormde stalen profielen. Zowel voor commerciele, residentiele en industriele bouw.

beSteel construction system is the fastest way there is to design and build strong, durable, and cost-effective steel-frame buildings easily and efficiently.

Certificaat    
Referenties staal  

Projecten (in de Staalbouwwedstrijd)

{articles tag:beSteel}{if:catid=19 OR catid=82 OR catid=83 OR catid=84 OR catid=85 OR catid=86}{div width:300|height:220|float:left|class:item}{image-intro}{title}{/div}{/if}{/articles}

activiteit: Systeembouw / Koudgevormde profielen
firmanaam: beSteel
adres: Nieuwlandlaan 39 (B224) - 3200 Aarschot
telefoon: +32-16-553 771
e-mail:
website: https://be-steel.eu
contact: Berten De Keyser
Bussiness Development Manager
+32-16-553 771
bedrijfsprofiel: beSteel construction system biedt u oplossingen voor het ontwerp en productie van gerolvormde stalen profielen. Zowel voor commerciele, residentiele en industriele bouw.
beSteel construction system is the fastest way there is to design and build strong, durable, and cost-effective steel-frame buildings easily and efficiently.

Contact

 • Website

In beeld

 

Zinkinfo Benelux


    ZinkInfo Benelux
Bedrijfsnaam   ZinkInfo InfoZinc benelux
Type organisatie   kennis - opleidings en onderzoekscentra
Adres   Breda Business Centre - Smederijstraat 2 - NL - 4400 DB - Breda (Nederland)
Telefoon   +31-76-531 7744
Fax   +31-76-531 77 01
E-mail  
Contactpersoon   Bruno Dursin -  - Tel 32-495-518 803 - Algemeen Directeur
Hans Boender –  - Tel 31-636 216 394 - Technisch Expert
Evi Renard –  – Tel 32-474 923 685 - Assistent Marketing & Communicatie
Website   www.zinkinfobenelux.com
Aantal werknemers    
Lidmaatschap   Gold
Staalbouwprijs    
Activiteit    
Expertise    
Bedrijfsprofiel   ZIB wil het thermisch verzinken promoten in zijn algemeenheid en binnen de Benelux in het bijzonder en – in het verlengde hiervan – het aanbrengen van een organische toplaag op thermisch verzinkt staal. ZI