ODS Jansen

    ODS Metals
Bedrijfsnaam   Kloeckner Metals Belgium
Type organisatie   Stalen schrijnwerk
Adres   Straatsburgdok - Noordkaai 33 - B-2030 Antwerpen
Telefoon   +32-3-286 87 60
E-mail  
Contactpersoon   Filip Verdonck
Website   www.ods.be
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   Onze afdeling Dak- en Geveltechniek levert met de Zwitserse Jansen profielen innovatieve en duurzame totaaloplossingen in stalen ramen, deuren en vliesgevels.
Expertise   Onze projectadviseurs bieden praktische ondersteuning bij aanbestedingstrajecten. Wij denken in oplossingen en kijken naar optimalisatie van het ontwerp. Stalen schrijnwerk past vanuit zijn ontwerp perfect in de circulaire economie. Denk hierbij ook aan ‘Façade upgrades’ en ‘Façades as a service’.
Bedrijfsprofiel   Kloeckner metals is multi-metal distributeur en levert een breed assortiment staal, rvs, aluminium, non-ferro en technische producten voor de bouw en industrie. Reeds 50 jaar vertegenwoordigen wij Jansen en leveren wij projectadvies voor projecten in België, Nederland en ver daarbuiten.
Sinds 1993 maakt ODS deel uit van het Duitse Klöckner concern, een wereldwijd beursgenoteerd handelsconcern dat voornamelijk actief is in Europa en de Verenigde Staten met een jaaromzet van meer dan zes miljard euro.
In onze Antwerpse en Nederlandse vestiging bundelen wij voor u alle kennis van de markt op het vlak van geveltechniek. Die kennis en jarenlange ervaring is beschikbaar voor u, dus maak er gebruik van. Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar!
Referenties staal   • Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, Tervuren
• Herman Teirlinckgebouw, Brussel
• UZ Leuven, diverse afdelingen
• Thor Central, Genk
• Boekentoren, Gent
• Savile Row, Londen
• La Fraineuse, Spa
• De Oude Vismijn, Gent
• Forensisch Psychiatrisch Centrum (buitenschrijnwerk) te Gent
• Kiss & Ride-zone, Gent Sint-Pieters
• Wit-Gele kruis, Ledegem
• Gerechtsgebouw Antwerpen en Gent
• Uitbreiding De Warande te Turnhout
• Leiedal, Kortrijk

Projecten (Staalbouwwedstrijd / Magazine)

e-staalcafé #1 - Recente evoluties bij brandwerende verven

e-staalcafé #1 - Recente evoluties bij brandwerende verven

Het e-staalcafé is het digitale antwoord op het staalcafé

Het smalste huis van Antwerpen

Het smalste huis van Antwerpen

Voor sommigen is het ‘het ultieme wonen’, anderen noemen het een vorm van woon-exhibitionisme. Vier plateaus van 2,40 x 5,50 x 3,00 m tussen twee scheidsmuren organiseren is geen makkelijke taak. De basisbehoeften werken, eten, rusten, slapen werden er door de eigenaars- ontwerpers netjes over gespreid, elk met een eigen kleurtje.

De woning is één doorkijk, met de voor- en achtergevel van glas, gevat in een samengesteld en ontdubbeld kader van UPN 180 en L-profielen 150 x 75 x 10 . Deze hypertransparantie bleek niet alleen een noodzaak maar tegelijk ook een troef. Door de volledige openheid gaan de grenzen van het wonen vervagen en lopen exterieur en interieur naadloos in elkaar over.
Deze transparantie, waarbij elk facet van het leven op elke verdieping gearticuleerd wordt via zwarte stalen raamkaders als een omlijsting van het leven, is tevens een subtiele knipoog naar de vroegere functies in deze buurt. De gekleurde lampen, met voor elke verdieping een andere sfeer, geven het antwoord.

De eigenaars zijn erin geslaagd door het respecteren van één grote beperking, zichzelf net een bepaalde luxe en vrijheid te geven: een fantastische ligging, degelijke materialen, mooie detaillering, nieuwe technische snufjes, aangepast meubilair en de financiële ademruimte om deftig te kunnen leven.

pdf Artikel in ons magazine info-steel

Het smalste huis van Antwerpen
Huikstraat 47, Antwerpen
Plaats_Localisation

sculp(IT) architecten, Antwerpen    
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage

sculp(IT) architecten, Antwerpen
Architect_Architecte

sculp(IT) architecten, Antwerpen
Studiebureau_Bureau d’études

Metalshape, Herentals
Rik Jacobs, Muizen
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto’s_Photos : Luc Roymans

© 2020 - Infosteel