InCA

    InCA
Bedrijfsnaam   InCA Ingénieurs Conseils Associés
Type organisatie   Ingenieursbureau - Expertisebureau
Adres   47, rue Gabriel Lippmann – L-6947 Niederanven
Telefoon   +352-42 68 90 -1
Fax   +352-42 68 96
E-mail  
Contactpersoon    
Website   www.inca.lu
Aantal werknemers   140 
Lidmaatschap   Silver
Activiteit   bruggen, waterbouw, industriegebouwen, landbouwgebouwen, kantoren, parkings, stations -sport-musea, woningbouw, luifels-trappen-hekken, kunstwerken, andere
Expertise   stabiliteit, brandveiligheid,  duurzaam bouwen,  bouwfysica, kostenopvolging, geveltechniek, speciale technieken, masterplanning, andere
Bedrijfsprofiel  

Société à responsabilité limitée au capital de 250.000,- € / R.C.B. 38887 / Constituée en 1991

INCA Ingénieurs Conseils Associés S.àr.l est un bureau d'études en génie civil indépendant. Entièrement aux mains de ses associés, la société offre des conseils et prestations haut de gamme en matière d’ingénierie dans des domaines aussi variés que :

- le bâtiment
- les constructions industrielles
- les ouvrages d'art
- les infrastructures routières et ferroviaires, lotissements
- l'adduction et l'assainissement des eaux
- l'hydrologie et les études hydrauliques
- l'environnement (PAP et Etudes de renaturation de cours d'eau)
- la maîtrise d'ouvrage déléguée
- l'économie du bâtiment
- les plans de développement communaux
- la coordination de sécurité et de santé
- la coordination et le pilotage de projets
- la physique du bâtiment
- l'acoustique
- le calcul au feu
- les expertises

Nous nous engageons sur un réel partenariat avec nos clients et nos prestataires pour les aider à développer leurs idées et faire fructifier leurs efforts.

Forts d’une longue expérience et d’une approche pluridisciplinaire, nous nous appliquons à vous offrir des solutions innovantes pour répondre à vos besoins.

INCA soutient ses collaborateurs passionnés et multilingues dans le développement de leurs compétences personnelles et professionnelles en leur offrant une formation continue afin de fournir en permanence des services à la pointe de la technologie.

Nos valeurs :
" On peut rassembler des bons joueurs, le plus dur c'est de les faire jouer ensemble" .

C'est dans le partage d'une même vision et des mêmes valeurs que notre équipe puise sa force et sa passion pour vous accompagner tout au long de la réalisation de votre projet.

Nous sommes intimement convaincus que ce n'est que dans un climat d'écoute et de confiance que peuvent se développer des partenariats tant internes qu'externes, durables et performants.
Certificaat   Certifié ISO 9001:2015
Referenties staal   - Cour de Justice des Communautés Européennes - 4ème extension (L)
- Tripode au Musée Hergé à Louvain-La-Neuve (B)
- Pavillon Centenaire Arcelor à Esch-Sur-Alzette (L)
- Pavillon du Luxembourg – Expo Universele de Shanghai (PRC)
- Bâtiment des services techniques de la Ville de Luxembourg (îlot C) (L)
- Parking Stade Bouillon à Luxembourg-Hollerich (L)
- Parking ”provisoire” à la  Gare de Luxembourg (L)
- OA1 – Ouvrage d’art ferroviaire sur le contournement de la Ville de Luxembourg (L)
- Auvents de la Gare de la Gare de Luxembourg (L)
- Passerelle sur voies ferrées de la Gare de Luxembourg (L)
- Pont rivière – de la ligne ferroviaire Luxembourg-Troisvierges – à Ettelbrück (L)

Projecten in magazine & Staalbouwwedstrijd

Van Pallazo tot mega-boutique in Rome

Van Pallazo tot mega-boutique in Rome

Van Pallazo tot mega-boutique in Rome

Nieuwe koepel van glas en staal in historisch centrum

Kan een gebouw vandaag, realistisch gezien, de perfecte uitvoering van een ontwerp zijn? Het kan wel degelijk, als we kijken naar de "Nuvola" en "Lanterna" gerealiseerd door Stahlbau Pichler voor Fuksas. Het kenmerk van de Studio, de ruit met variabele geometrie van glas en staal bovenop het voormalige gebouw van het Palazzo dell'Ex Unione Militare (Militaire Unie), past perfect in het historische centrum van de hoofdstad. Het project als geheel is een architectuur die haar eigen tijdperk aan de kaak stelt en aantoont hoe belangrijk het is, zelfs voor de Eeuwige Stad, om een moderniteit te bouwen die de dialoog aangaat met het verleden, en tegelijk haar eigen waarde bevestigt. Het Palazzo werd gebouwd in het begin van 1900 en heeft vier verdiepingen die gebruikt worden voor commerciële activiteiten. Het renovatie-project gaat uit van twee benaderingen: licht op de gebouwschil, engineering voor de interne structuur (genaamd "Lanterna") en voor het dak (genaamd "Nuvola").

Lanterna en Nuvola

Een belangrijke wijziging betreft de constructie van de centrale staalconstructie die, vertrekkend van de onderkant van het gebouw, stijgt en de vier verdiepingen doorkruist, om bovenaan uit te komen bij de overdekking van een panoramisch terras van ongeveer 300 vierkante meter. Er zijn twee soorten glas gebruikt: zeer selectief dubbel glas voor de Nuvola en enkel glas voor de Lanterna; de twee beglaasde elementen bestaan uit ongeveer 1.000 driehoekige modules, elk met verschillende afmetingen, die ongeveer 2.000 vierkante meter beslaan. De toegepaste bouwtechniek is interessant: een structuur die zijn sterkte krijgt dankzij haar vorm, niet door de doorsneden van de profielen maar door het concept dat gebaseerd is op de gedrukte structuren die typisch zijn voor de oude Romeinse bogen. Meer in detail worden de glasoppervlakken ondersteund door stijve stalen staven, bestaande uit op maat gewalste profielen in S275 en S355. Het gebruik van het BIM-platform (Building Information Modeling), dat de samenwerking tussen opdrachtgevers en externe leveranciers bevordert en zo de uiteindelijke kosten drukt, was van fundamenteel belang voor het beheer van alle fasen van het proces, van modellering tot structurele berekeningen, van inkoop tot productie.

Eigentijds oriëntatiepunt

Vanuit architectonisch oogpunt werd het bouwwerk onmiddellijk een eigentijds oriëntatiepunt en een bekende plaatsnaam; het nieuwe dak is tot 8 m hoog in de top en de driehoekige basisgeometrie bevat de verticale verbindingen, dienstruimten, hulpruimten en een deel van de installaties. De hierdoor gecreëerde openheid over de volle hoogte maakt het mogelijk de verschillende verdiepingen te zien, die elk voor het publiek een ruimte openen die wordt gekenmerkt door vloeren versierd met "bellen" van verschillende grootte en kleur, in schakeringen van rood, oranje en paars op een witte achtergrond. De benedenverdieping, ontworpen om een grote winkel te huisvesten, is ook een open en toegankelijke ruimte die de Via Tomacelli verbindt met het aangrenzende plein. Ook het meubilair is ontworpen door Studio Fuksas, hoofdzakelijk in glasvezel en met de nadruk op vloeiende lijnen.

Een trap met door LED verlichte glazen treden en spiegelende oppervlakken vervolledigt het interieurontwerp en verbindt de ruimtes. Ten slotte biedt een glazen vloer op de benedenverdieping zicht op sommige van de archeologische overblijfselen die tijdens de werkzaamheden aan het licht zijn gekomen.

Tekst en beelden: Fondazione Promozione Acciaio

  • Benetton Roma 01

  • Benetton Roma 02

  • Benetton Roma 03

  • Benetton Roma 04

  • Benetton Roma 05

  • Benetton Roma 06

  • Benetton Roma 07

  • Benetton Roma 08

  • Benetton Roma 09

  • Benetton Roma 09 A

  • Benetton Roma 10

  • Benetton Roma 10 A

  • Benetton Roma 10 B

  • Benetton Roma 22

  • Benetton Werf 1

  • Benetton Werf 2

  • Benetton Werf 3

  • Benetton Werf 4

  • Dakplan

  • Doornsnede

  • Isometrie

  • Plan 2

  • Schema

fotos: Gianni Basso (afgewerkt project); Stahlbau Pichler srl (werfbeelden) Courtesy of Fondazione Promozione Acciaio and Pichler Projects Srl
  • Plaats

    Plaats

  • Opdrachtgever

    Opdrachtgever

  • Architect / Ontwerper

    Architect / Ontwerper

  • Studiebureau

    Studiebureau

  • Controlebureau

  • Hoofdaannemer

  • Staalbouwer

    Staalbouwer

  • Andere staaltoepassingen

    Andere staaltoepassingen

  • Infosteelleden

    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel