Foto: Jasper Léonard

Voetgangersbrug Post X

Origamipatroon met structurele functie

De voetgangersbrug maakt deel uit van het nieuwe kantorencomplex Post X. Ze verbindt het binnenplein van de ontwikkeling met het stationsplein van Berchem. Hierbij gaat ze eerst doorheen de colonnade van het Facilitair Centrum - waarvan ze eveneens de hoofdtoegang vormt – om daarna de Singel te overspannen. Naast het fietspad werd een steunpijler in architecturaal beton geplaatst. Op het plein gaat de brug over in een brede trap en lift. De voetgangersbrug van Post X is 111 m lang met de langste overspanning over de Binnensingel van 44 m. De bruikbare breedte van de brug is 3 m.
  • Station Berchem - Antwerpen (BE)
    Plaats
  • Iret Development - Antwerpen
    Opdrachtgever
  • Ney & Partners - Brussel-Bruxelles
    Architect / Ontwerper
  • Ney & Partners - Brussel-Bruxelles
    Studiebureau
  • Van Laere - Zwijndrecht
    Hoofdaannemer
  • CSM - Hamont-Achel
    Staalbouwer
  • Ney & Partners, CSM
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel