Foto: Ferrokonstrukt

Voetgangerspasserelle over de sporen

Opgehangen aan dakkapconstructie Station Oostende

Het reconversieproject ‘station aan zee’ omvatte de restauratie van het historisch stationsgebouw, de aanleg van een serie nieuwe perrons, de vervanging van de verouderde spoorperronluifels door een overkapping van zowel de spoor- als tramperrons en de ondergrondse fietsenstallingen en de herinrichting van het tramstation en de parkeerruimtes. De bouw van de stalen voetgangerspasserelle over de sporen maakte eveneens deel uit van het masterplan Oostende Stationsomgeving.
  • Natiënkaai 1 - Oostende (BE)
    Plaats
  • NMBS - HOLDING - Brussel-Bruxelles
    Opdrachtgever
  • Dietmar Feichtinger Architectes - Montreuil (FR)
    Architect / Ontwerper
  • Eurostation / Tractebel Engie (Technum) - Brussel-Bruxelles
    Studiebureau
  • Eurostation - Brussel-Bruxelles
    Controlebureau
  • THV Roegiers-Depret - Kruibeke
    Hoofdaannemer
  • Ferrokonstrukt - Meulebeke
    Staalbouwer
  • NMBS - SNCB, Ferrokonstrukt, Ingenieursbureau Stendess
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel