Foto: Jean-Luc Deru

Fietsspiraal bij station Leuven

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand

De nieuwe spiraal voor fietsers verbindt het Martelarenplein voor het station van Leuven met enerzijds de esplanade die toegang biedt tot de administratieve gebouwen van de stad Leuven en anderzijds met de passerelle boven de sporen van het station die de doorgang vormt naar Kessel-Lo aan de andere zijde van de sporen. Ze laat toe een hoogteverschil van 6 m te overbruggen via twee volledige omwentelingen over een totale lengte van 145 m, dus een gemiddelde helling van 4%. Bij deze 2 omwentelingen gaat de helling helemaal doorheen de onderbouw van de bestaande trap.
  • Martelarenplein - Leuven (BE)
    Plaats
  • Stad Leuven - Leuven
    Opdrachtgever
  • Bureau Greisch - Liège
    Architect / Ontwerper
  • Bureau Greisch - Liège
    Studiebureau
  • SECO - Brussel-Bruxelles
    Controlebureau
  • Westconstruct - Oostkamp
    Hoofdaannemer
  • Tarkon steel construction - Tarnobrzeg (PL)
    Staalbouwer
  • Bureau Greisch
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel