Foto: Gilles Martin

Kantoorgebouw ‘Royal Grace’

Dit project bekleedt een prominente plek op de Boulevard Royal en springt in het oog dankzij zijn gevelconcept, dat geïnspireerd is op het nabijgelegen park. Net zoals de takken van de bomen in de omgeving wordt de structuur alsmaar verfijnder naarmate het aantal verdiepingen toeneemt, wat het gebouw een gracieuze en elegante uitstraling verleent. De gedeeltelijk stalen constructie profiteert van de intrinsieke kwaliteiten van het materiaal: minimale volumetrische impact voor een maximale flexibiliteit. Zo konden er uiterst slanke kolommen gerealiseerd worden achter de dubbele gevelschil, evenals een draagstructuur op het gelijkvloers die de uitkragende façade van de vijf bovenliggende verdiepingen ondersteunt. De kolommen zijn ontworpen volgens het Geilinger®-systeem en dragen de opgevangen lasten met hun minimale doorsnede over naar de onderliggende vloerplaat. Gezien de extreem beperkte footprint van dit hoekgebouw is elke vierkante meter optimaal benut. Enkel een gemengde staal-betonconstructie maakte het mogelijk om de beoogde performantie te bereiken (BREEAM Excellent).
  • 4 boulevard Royal, Luxembourg
    Plaats
  • Luxland
    Opdrachtgever
  • Fabeck Architectes
    Architect / Ontwerper
  • Sogedec
    Studiebureau
  • Secolux
    Controlebureau
  • CDCL
    Hoofdaannemer
  • CDCL
    Staalbouwer
  • Secolux
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel