Foto: Oliver Schuh (Palladium Photodesign)

Hoofdingang van shoppingcenter ‘Cloche d’Or’

Een imposante, integraal beglaasde façade (1015 m²) vormt een harmonieus geheel met de opeenvolgende koepels in het dak en zorgt ervoor dat het interieur baadt in het natuurlijk licht, tot op de verdieping van de semiondergrondse hypermarkt. Vanuit technisch oogpunt bestaat de gevelstructuur uit een driehoekig raster in S355 JR-staal met een buitenschil in drievoudige beglazing. De staalstructuur (10.500 kg) is opgebouwd uit buizen van 100 x 400 x 8 mm, die op een specifieke manier gelast zijn. Dit om ‘kolommen’ van 12 m hoog te kunnen creëren, bestaande uit een opeenvolging van driehoeken die mechanisch geassembleerd zijn op de werf. De structuur die zo ontstond leent zich tot de plaatsing van driehoekige drievoudige beglazing en verschaft het geheel de lichtheid en transparantie die vooropgesteld werd in het architecturale concept.
  • 25 Boulevard F. W Raiffeisen, Luxembourg
    Plaats
  • LCO1
    Opdrachtgever
  • A.M. Fabeck Architectes / Schemel Wirtz Architectes Associés
    Architect / Ontwerper
  • MEW Manfroni engineering workshop
    Studiebureau
  • Secolux
    Controlebureau
  • A.M. CRC
    Hoofdaannemer
  • AZA
    Staalbouwer
  • Secolux
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel