Foto: Claude Piscitelli

Inkomportaal Eurohub Sud

Voor het nieuwe inkomportaal van deze logistieke hub werd er gestreefd naar een esthetiek met verfijnde vormen. Dankzij het gebruik van staal kon dit project exact uitgewerkt worden zoals men voor ogen had, waarbij de voordelen van prefabricage sterk tot uiting kwamen. Het idee was om een constructie te creëren waarvan de draagstructuur zichtbaar zou zijn voor de bezoekers. Het hoofdvolume rust deels op het ontvangstgebouw en steunt voor het overige op zes stalen pijlers. Het bestaat uit een ingenieus vakwerk, is 53,5 m lang, 8,5 m breed en 2,6 m hoog. De overlapping tussen het portaal en het ontvangstgebouw maakt indruk met verschillende vormen van transparantie, terwijl het geheel perfect in de omgeving past. Het dak is bekleed met panelen in trapeziumvormig plaatstaal. De laterale gevels zijn dan weer bekleed met geperforeerd en gelakt plaatstaal, wat het geheel een verderlichte aanblik geeft.
  • Op der Kandel, Dudelange / Bettembourg
    Plaats
  • Ministère de L'Economie
    Opdrachtgever
  • Alleva Enzio Architectes & Associés
    Architect / Ontwerper
  • Schroeder et Associés
    Studiebureau
  • Luxcontrol
    Controlebureau
  • Felix Giorgetti sàrl
    Hoofdaannemer
  • Mabilux
    Staalbouwer
  • Schroeder et Associés, Mabilux
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel