Foto: Catherine Thiry

Servicestation Total

Deze herinterpretatie van het traditionele servicestation is geïnspireerd op origami. Ze bestaat uit een monumentale luifel van 1.100 m² die overvloeit in de shop en een aanvullende luifel van 200 m² voor de carwashzone. De hoofdluifel is opgebouwd uit een staalstructuur (HE-600- en IPE600-hoofdliggers met een maximale overspanning van 18 meter en uitkragingen van meer dan 7 meter, die rusten op kokervormige stalen palen) en bekleed met witte panelen, die ook terug te vinden zijn op de gevel van de shop. Het staalskelet bestaat uit thermisch verzinkt S235-staal. Enkel de palen zijn beschilderd (conform de witte kleur van de onderkant van de luifel en de gevel van de shop) om de esthetische uniformiteit te garanderen. Gezien de overspanningen, de schijnbaar willekeurige positionering van de palen en de beoogde gabarits bood staal de meest efficiënte oplossing. Het koppelt zijn lichte gewicht immers aan elegantie en kostenefficiëntie.
  • 4 rue Daniel Grün, Contern
    Plaats
  • Offico-Station
    Opdrachtgever
  • ARCO - Architecture Company
    Architect / Ontwerper
  • BEST ingénieurs-conseils
    Studiebureau
  • Steinebach
    Hoofdaannemer
  • Mabilux
    Staalbouwer
  • Kockelscheuer
    Staal
  • BEST ingénieurs-conseils, Mabilux
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel