Foto: LUCID

Staal maximaliseert ruimte in stijlvol sport- en cultuurcomplex

Bewust gekozen om het staal waar mogelijk in het zicht te laten

In het kader van de herinrichting van het Albertplein in Vorst, die deel uitmaakt van de algemene opwaardering van de omliggende wijk, werd begin dit jaar de laatste hand gelegd aan de realisatie van Centr’al, een tweeledig sport- en cultuurcomplex op de kruising van de Albertlaan en de Alsembergsesteenweg. Ondanks de beperkte beschikbare ruimte voor funderingen, kon de benutbare oppervlakte toch gemaximaliseerd worden. Met dank aan ingenieuze stalen vakwerkstructuren, die deels in het zicht gelaten zijn en die in het grootste van de twee nieuwbouwvolumes zelfs garant staan voor een indrukwekkende overkraging.
  • Besmelaan 129-131 en Albertlaan 1, Vorst (Brussel)
    Plaats
  • Gemeente Vorst
    Opdrachtgever
  • B-architecten, Antwerpen
    Architect / Ontwerper
  • UTIL Struktuurstudies, Schaarbeek
    Studiebureau stabiliteit
  • in Advance, Haren
    Hoofdaannemer
  • Janssens, Bocholt
    Staalbouwer
  • Janssens
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel