Foto: www.utkupekli.com

Stalen winkelcentrum springt uit de band

Ambitieuze architectuur voor een retailproject

Een originele en ambitieuze architectuur ontwerpen voor een retailproject en tegelijk een aangename omgeving creëren voor de gebruikers: dat was het doel dat OPEN Architects en DDM Architectes Associés zich stelden voor het Parenthèse-complex in Gosselies. Het winkelcentrum, dat in de zomer van 2020 de deuren opende, springt uit de band dankzij zijn riant beglaasde, witte stalen schil en opvallende ruimtelijke compositie (twee gebouwen tegenover elkaar). Het 10.000 m2 grote complex ontleent zijn naam aan de symmetrische kromming van de gebouwen, die doet denken aan de alom bekende leestekens (haakjes).
  • Rue Pont-à-Migneloux 17, Gosselies
    Plaats
  • Equilis, Gosselies
    Opdrachtgever
  • OPEN Architectes (conception), Ronquières & DDM Architectes Associés (réalisation), Gosselies
    Architect / Ontwerper
  • ECM (stabilité), Eupen
    Studiebureau stabiliteit
  • Ramaekers Construction, Baileux
    Hoofdaannemer

© 2021 - Infosteel