Foto: François Brix

Onthaalpaviljoen Gaasbeek

Humaan en eigentijds

Glas, staal en beton. Dat is het materiaal waaruit het nieuwe onthaalpaviljoen van het kasteel van Gaasbeek is opgetrokken. Het gebouw valt op door zijn slanke vormen die wonderwel in het golvende landschap passen.

In 2012 kreeg Bogdan & Van Broeck Architects van de Vlaamse Overheid de opdracht een masterplan uit te werken voor een hedendaagse ruimtelijke invulling van het volledige domein van Gaasbeek, dat zo’n 50 hectare beslaat. Een hele uitdaging die het architectenbureau met succes aanging en waarbij het cultuur met natuur wist te verzoenen.

  • Kasteelstraat 40, Gaasbeek (Lennik)
    Plaats
  • Vlaamse Overheid, Departement Cultuur Jeugd en Media, Agentschap Natuur en Bos
    Opdrachtgever
  • Atelier d’Architecture Pierre Hebbelinck, Liège
    VERS.A architecture, Brussel (uitvoerend arch.)
    Architect / Ontwerper
  • Bureau Greisch, Liège
    Studiebureau stabiliteit
  • TV Vandezande en Roels
    Hoofdaannemer
  • Inboco, Bocholt
    Staalbouwer
  • Bureau Greisch
    Infosteelleden

© 2022 - Infosteel