Foto: Schroeder & Associés

MUSE woonblok in Metz (FR)

Het architecturaal Muse-project – in het ‘Quartier de l’Amphitéâtre’ in Metz – is een mix van in elkaar verweven gebouwen en functies. Deze organisatie van een verticaal gemengde stadswijk vormt het uitgangspunt van de nieuwe stad van de toekomst. Parkings, winkels, kantoren, woningen, diensten, tuinen en uitrustingen zijn zo ingedeeld dat ze tegemoetkomen aan de steeds hogere densiteitsbehoefte. Het verhoogde woonblok nodigt het publiek uit om het onderliggend winkelcentrum te betreden en de opeenvolging van terrassen, cafés en restaurants zichtbaar te maken. De grootste uitdaging van het stalen skelet heeft betrekking op de zone van de hoofdingang van het Muse-handelscentrum.

  • Rue de la messagerie, Metz
    Plaats
  • Apsys France, Levallois Perret (FR)
    Opdrachtgever
  • Jean Paul Viguier et Associés, Paris (FR)
    Architect / Ontwerper
  • Edeis (Conception) Ivry sur Seine (FR) / Schroeder et associés (Exécution), Luxemburg
    Studiebureau
  • Dekra, Moulins-lès-Metz (FR)
    Controlebureau
  • GTM Hallé, Metz
    Hoofdaannemer
  • Ateliers Roger PONCIN, Ocquier
    Staalbouwer
  • Schroeder & Associés, Ateliers Roger PONCIN
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel