Foto: François Doneux (carvalhoarchitects)

SONOTRON / 1535° C Gebouw C

Heavy Metal

Het project strekt zich uit over twee gerenoveerde verdiepingen van een voormalige industriële hal en omvat enerzijds twee professionele opnamestudio's met alle bijbehorende ruimtes en anderzijds negen publiek toegankelijke repetitielokalen. Het gebouw werd grondig opgeknapt, er zijn nieuwe stalen ramen geïnstalleerd die geïnspireerd zijn op de voormalige exemplaren, er zijn nieuwe muren en vloeren geplaatst en ook de rest van het interieur is in een nieuwe kleedje gestoken. De specifieke identiteit van de site komt vooral tot uiting in de gemeenschappelijke ruimtes, waar de akoestiek niet is aangepakt. De bestaande staalstructuur is er in het zicht gelaten en ook andere industriële elementen zijn bewaard: rolbruggen, leidingen, rolluiken die fungeren als verloren bekisting … De verfijnde esthetiek van de muzikale ruimtes contrasteert met het ruwe karakter van de gemeenschappelijke ruimtes. De wanden zijn er bekleed met absorberende metalen cassettes, die speciaal ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de uiterst specifieke eisen van het project.
  • Differdange
    Plaats
  • Ville de Differdange
    Opdrachtgever
  • CARVALHOARCHITECTS
    Architect / Ontwerper
  • Bered Solutions (ir.statique) / J.B.Schleich (ir.conseil sécurité au feu)
    Studiebureau
  • DSD International, Differdange (modifications et renforcement de la structure existante)
    Staalbouwer
  • Friederich, Esch-sur-Alzette (panneaux acoustiques, gardes-corps tôle acier brut, escaliers, plateaux et main-courante en acier galvanisé-habillages métal déployé) / Dominici, Bettembourg (gardes-corps en caillebotis) / HC Mertes-Goncalves, Rodange (fenêtres en acier reconstitué et portes intérieures en tôle pliée acier) / Buchele, Ebersbach an der Fils (DE) (fenêtres et portes acoustiques en acier)
    Staal

© 2021 - Infosteel