De veelzijdigheid van staal schept talloze mogelijkheden. Het is een materiaal op maat van de mens, dat op een duurzame manier de brug slaat tussen vele generaties.
Staal straalt innovatie uit en maakt een wezenlijk onderdeel uit van onze vooruitgang. In de handen van de scheppers van de infrastructuur van vandaag en morgen is het een duurzaam en flexibel instrument. Zo verrijkt het onze moderne omgeving met iconische oriëntatiepunten en gebouwen waar het aangenaam leven, werken en wonen is.
Het maakt tal van innovaties mogelijk, is herbruikbaar en makkelijk moduleerbaar. Zijn bevoorrechte plaats in ons architecturale heden en onze duurzame toekomst is dan ook volkomen terecht.
Jo Peeters, CEO van Deusjevoo en Upspace, koos voor een gebouw met een smoel. Een gebouw met impact en uitstraling, dat tegelijk zorg draagt voor de mensen binnenin. Vanuit de filosofie 'denk eerst waarvoor het gebouw moet dienen en maak er dan een schil rond' werd er een echt landschapsbaken door a2o architecten ontwikkeld. Het resultaat: licht, ruimte, erkenning én tevreden medewerkers. Een stalen voltreffer!
Jo Peeters, CEO van Deusjevoo en Upspace
Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses, vertelt over de materiaalkeuzes die zij maken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zijn stelling 'Succes trekt succes aan' vertaalt zich in hun keuze voor staal in vele van hun projecten.
Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses
Stan Pattyn, zaakvoerder van Pattyn Packaging Lines, in beeld en aan het woord over de keuzes bij het bouwen van een flexibel bedrijfspand en de impact van architectuur op het bedrijf. Robin Van Beveren, architect en zaakvoerder van Basil Architecture, legt uit waarom hij heeft gekozen voor staal in dit unieke ontwerp.
Robin Van Beveren, architect en zaakvoerder van Basil Architecture &
Stan Pattyn zaakvoerder van Pattyn Packaging Lines
Het leven past niet in het keurslijf van tabellen. Daarvoor is het te kleurrijk, te verrassend en te veel in beweging.
Geen enkel ander bouwmateriaal leent zich zo uitgesproken voor industrie 4.0 : digitaal van ontwerp tot werf, in één ononderbroken keten.
Het verantwoordelijkheidsgevoel van de staalindustrie voor onze natuurlijke en onze bebouwde omgeving uit zich in de openbaarheid van de milieugegevens van haar bedrijfstak.
Staal geeft steden, dorpen en leefomgevingen een eigen gezicht. Het creëert identiteit en samenhorigheid.
Staal schenkt gebouwen geborgenheid. Als een beschermend en flexibel lichaam dat appartementen, kantoren, werkplaatsen, scholen en universiteiten structuur en bescherming biedt.
Elk uur recycleren we genoeg staal om wel 10 Eiffeltorens te bouwen.
Week na week doen de buitengewone sportfaciliteiten in staal het hart van zowel amateurs als profs sneller slaan.
Staal maakt gebouwen duurzaam, bruggen moduleerbaar en parkeerplaatsen hightech. Gebouwd zonder ernstige hinder voor milieu of verkeer.
Als beproefd en vormgevend bouwmateriaal vormt staal de basis voor onze stedelijke cultuur en esthetiek. Gisteren, nu en morgen.
Als ledenorganisatie beschikt Infosteel over een uitgebreid netwerk, afkomstig uit de hele staalbouwketen: staalproductie en verwerking, staalbouw, studiebureaus, architecten, oppervlaktebehandeling, staalhandel, geveltoepassingen, toelevering, software enz. De doelstelling van Infosteel is het promoten van het goed gebruik van staal in de bouw. Infosteel is actief in België en het G.H.Luxemburg.
De Staalbouwwedstrijd loopt momenteel. Of u opdrachtgever, ontwerper of uitvoerder bent : aarzel niet om een kijkje te nemen.