Foto: Aurelie Janssens (jAu fotografie)

Facades and canopy for Heestert community school

A new municipal school was to be built in Heestert with preschool and primary sections, various parts of which – for example the sports hall and dining room – were to be used intensively outside school hours. The aim was to accentuate and build upon this interwovenness with the village centre and surrounding housing in the design. Orientation was a key consideration, with careful positioning of the school building creating various outdoor spaces, each with their own identity. The southern section has been kept low to maximise lighting and the building is folded to create a view of, and sense of connection with, both the village centre and the park. The architecture strives to create a recognisable form, and steel is everywhere: in the elements of the supporting structure, the canopy, the liner trays of the sloping roofs and in the profiled steel sheet for the roof and facade cladding.
  • Kerkhofplein 3, Heestert
    Location
  • Gemeente Zwevegem, Zwevegem
    Client
  • Architecten Groep III, Brugge
    Architect / Designer
  • Ingenieursbureau Norbert Provoost, Gent
    Structural engineering
  • Algemene Bouw Maes, Gent
    General contractor
  • Halfen, Schoten (stalen geveldragers) / Verhofsté, Zele (luifel en fietsberging)
    Steel contractor
  • Habemo, As (facades)
    Other steel applications
  • Tata Steel, SAB-profiel, Verhofsté
    Infosteel Members

© 2021 - Infosteel