Skip to main content

Magnifique Marseille

Exclusieve studiereis – 23 tot 25.4.2024

Met plezier nodigen wij u uit op een boeiende buitenlandse studiereis (23-25 april 2024).  We selecteerden Marseille en omgeving als bestemming. Deze trip belooft een unieke ervaring te worden, naast de kans om volop te netwerken, zal u de prachtige stad ontdekken. Er werd gekozen voor een kwalitatieve, gevarieerde invulling en alles wordt tot in de puntjes voorbereid door onze partner Mind and Motion.

Marseille is een stad van contrasten. Het is de oudste stad in Frankrijk, met een rijke en smaakvolle geschiedenis. Toch heeft de stad een spectaculaire transformatie ondergaan onder het ambitieuze Euro-Mediterrane ontwikkelingsprogramma en het culturele Europese hoofdstadprogramma in 2013.

Provence is een mix van romantiek, traditie en ongelofelijk snelle moderne ontwikkeling: dorpjes op heuveltoppen en kleurrijke steden, kastelen en vissershutten, lavendelvelden en spectaculaire Calanques, roséwijn en bouillabaisse, Cézanne en Van Gogh, petanque, duiken en Olympique de Marseille, cutting-edge rap en elegante zomerfestivals of theater en klassieke muziek.

Op onze planning staan o.m. een architecturaal bezoek aan Marseille in het bijzonder gericht op staal- en inox constructies, een bezoek aan de indrukwekkende (offshore) productie-eenheid van EIFFAGE GROUP (waartoe ook de Belgische staalbouwer SMULDERS behoort) in Fos-sur-Mer, Gehry’s ‘The Tower’ in Arles én een privaat bezoek aan het wijndomein en kunstsite Château La Coste …. We selecteerden de beste adresjes voor een heerlijke bouillabaise of ‘daube provençale’….

Let op:

Om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen willen we de reserveringen nog dit jaar vastleggen.  Aanmelden kan daarom tot 09.02.2024.

Prijs:
per persoon:  1.650 €* (excl BTW) 
(* De prijs is o.v. en kan nog licht fluctueren in functie van het aantal inschrijvingen)

In een notendop de inbegrepen diensten:

 1. Reis per trein (TGV INOUI) Rijsel/Marseille en Aix-en-Provence/Rijsel
 2. **** Hotel (NH COLLECTION MARSEILLE) incl. ontbijt en verblijfstaksen (2 overnachtingen in tweepersoonskamer voor alleengebruik)
 3. Vol pension met drankenforfait
 4. Kosten verbonden aan de bezoeken als hierboven vermeld en lokale transfers met een comfortabele autocar
 5. Ervaren begeleiding gedurende de gehele trip
 6. Allianz reis- en bijstandsverzekering

En uiteraard bent u in goed gezelschap om ervaringen en ideeën uit te wisselen.  

We kijken er naar uit naar u te verwelkomen en enkele dagen samen door te brengen in de prachtige Provence streek. Voor bijkomende vragen omtrent deze studiereis kan je terecht bij Bruno Dursin.

Het aantal plaatsen is beperkt.  We hanteren een first come first serve policy, wees er snel bij!

Het programma in detail:

 • di 23.4.2024

  • 14u01: vertrek in Lille (FR) met een rechtstreekse INOUI (TGV) naar Marseille ;
   we reizen in Comfort/Première, en uiteraard zitten we allemaal samen in een coupé.
   We kiezen om een dubbele reden voor deze reismethode :  enerzijds proberen we daar waar redelijkerwijze mogelijk onze activiteiten zo duurzaam mogelijk te organiseren ;  anderzijds was de totale reistijd (met inchecken, wachttijden, langere verplaatsing bij aankomst ...) ten opzichte van het vliegtuig bijna gelijk, en ook qua budget was de TGV niet duurder.  Bovendien geeft de tijd in de TGV de mogelijkheid om nog wat te werken ; of op een comfortabelere manier al wat te netwerken in de bar. 

  • 18u50: aankomst in Marseille St. Charles en per bus naar het hotel.

  • 19u15: inchecken in ons ****hotel (volgens huidige planning: NH Collection Marseille), korte tijd om op te frissen en om te kleden.

  • 20u00: Diner in restaurant Ciel Rooftop.
   Ciel Rooftop is een indrukwekkend dakrestaurant gelegen op een van de hoogste gebouwen van de stad (voormalig Galeries Lafayette) aan de ingang van de oude haven.
   Een unieke 'hotspot', het hybride gebouw is een co-living, co-working, fitness e.d.m....
   Ciel Rooftop biedt authentiek Italiaanse seizoensgerechten.  We laten ons verwennen met een driegangen-menu (incl. aperitief, wijn, water en koffie/thee)

  • 22u00: Een verfrissende korte avondwandeling terug naar het hotel (1,5 km) of het Marseillese nachtleven in ... dat kiest u zelf

 • wo 24.4.2024

  • 8u30: Fris en monter voor dag 2 ; verplaatsing naar de haven “Port de Bouc”.

  • 9u00: Boottocht naar Fos-Sur-Mer, met toelichting over het project Provence Grand Large (drijvende windmolens). 
   Benieuwd ?  Lees hier alvast het artikel in Info_Steel 75 !

  • 11u00: Aankomst in Fos-Sur-Mer bij de productie-eenheid van Eiffage Metal (ism Smulders).
   Als de actuele inschatting van de planning dan nog klopt, zullen we een “flotteur” (voor windmolens) in opbouw kunnen zien

  • 12u30: Sandwich-lunch

  • 13u15: Met de autocar naar Arles

  • 14u30: Bezoek aan The Tower in Arles -  privaat bezoek FR gids  ‘An Artistic and architectural journey' :
   The Tower is een 56m hoge toren naar ontwerp van de Amerikaanse architect Frank Gehry. Het onwerp verwijst naar de Romeinse architectuur van Arles, de nabijgelegen bergen en het schilderij 'De Sterrennacht' van Vincent Van Gogh dat vlakbij werd geschilderd. The Tower huisvest o.m. tentoonstellingsruimtes, een bib en kantoren.
   De 11.000 onregelmatig geplaatste inox panelen maken van de toren een landmark voor de Luma-kunstcampus.  Zien we hier ook Belgische top-staal-technologie ?

  • 16u15: Terug naar Marseille (autocar)

  • 17u30: Aankomt in het hotel;  “vrije tijd” om zich op te frissen, mails te beantwoorden, ...

  • 19u30: Korte wandeling naar de jachthaven (850 m)

  • 20u00: Diner in La Brasserie du Vieux Port
   Genieten van de Provençaalse keuken met zicht op de haven en de Notre Dame de la Garde, bij mooi weer op het terras. De Chef verleidt u met mediterrane gerechten, lokale ingrediënten en kwalitatieve producten vol smaak én zon…. Een gevestigde waarde.

   Uiteraard ook deze avond een driegangen-menu (incl. aperitief, wijn, water en koffie/thee)

  • 22u00: Een verfrissende korte avondwandeling terug naar het hotel of ...

 • do 25.4.2024

  • 10u00: Check-out in het hotel.

  • 11u00: Met de autocar naar Le Puy Sainte Réparade.

  • 12u00: Aankomst in Château La Coste: kunst en architectuur op een wijndomein
   Gelegen in het hart van een prachtig natuurreservaat, een landschap als een plaatje van Cézanne… Een gepriviligeerde locatie, genesteld tussen charmante dorpjes, de geurige lavendelvelden, en vlakbij de Calanques van de Middelandse Zee, is Château La Coste niet enkel een organisch wijndomein, ook een architecturaal juweeltje en kunstminnende site.
   We krijgen hier de private rondleiding “The Art and Architecture”.

  • 12u30: Lichte sandwich-lunch, we bekijken hiervoor nog de opties in de planning rekening houdend dat we voldoende reserve houden om zeker op tijd te zijn voor de trein).

  • 14u00: Vertrek naar Aix-en-Provence met de autocar.

  • 15u26: Rechtstreekse TGV naar Lille (FR).

  • 19u59: Aankomst in Lille (FR).

Inschrijving

Het aantal plaatsen is beperkt.  We hanteren een first come first serve policy, wees er snel bij!

Noteer:

Om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen willen we de reserveringen nog dit jaar vastleggen.  Aanmelden kan daarom tot 09.02.2024.