Skip to main content

Brandveiligheid staalconstructies

Cursus Brandveiligheid 2017

Brand en brandveiligheid van staal- en staal-betonconstructies (Eurocode 3 en 4)

Startte op dinsdag 9 mei 2017 (3 namiddag/avonden in mei)

Inhoud, doelpubliek en voorkennis

Deze cursus is bestemd voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp van staalstructuren: ingenieursbureaus, docenten, medewerkers van controlerende instanties maar zeker ook betrokkenen bij staalbouwbedrijven.

De focus van de cursus ligt op de praktische toepasbaarheid van de verworven kennis bij het ontwerpen van courante staalstructuren.
De deelnemer leert hoe optimaal met het belastinggeval brand rekening gehouden kan worden. Vanuit de eisen aan constructies en gevels in de wetgeving, worden oplossingen behandeld hoe (veilig én economisch) aan de eisen voldaan kan worden en hoe dit rekentechnisch onderbouwd kan worden

De lesgevers hebben allen vanuit hun dagelijkse beroepsbezigheden een rijke praktische ervaring met de mogelijke oplossingen voor het brandveilig ontwerpen van staalstructuren. Voor deze opleiding wordt tevens een parrallel nagestreefd van een gelijklopende cursus die in Nederland wordt georganiseerd. Een aantal lesgevers zullen onderdelen van zowel de Belgische als de Nederlandse opleiding verzorgen ; de specifieke Belgische aspecten worden verzorgd door een Belgische specialist.

Voorkennis: Deze opleiding vereist een goede basiskennis van Eurocode 3.

Praktische informatie en inschrijving

Deze opleiding vond plaats in TER ELST
Kattenbroek 1, 2650 EDEGEM – www.terelst.be

3 namiddag-avonden in mei 2017 van 14:00 tot 20:00 uur (onthaal en koffie vanaf 13u30) :

  • dinsdag 9 mei 2017
  • dinsdag 16 mei 2017
  • dinsdag 23 mei 2017

 

 partners brand2017 01partners brand2017 02