Woning MOVE

Woning MOVE is een knappe ééngezinswoning met een rechtlijnige architectuur. Het woonprogramma is verdeeld over twee bouwlagen met gelijke bouwdiepte. De woning is opgevat als een moderne staalconstructie met een sober kleurenpalet.

Op het gelijkvloers vinden we de eilandkeuken, de eetruimte, de zithoek en de bergruimte. Het bureau met bibliotheek is één niveau hoger gesitueerd en kijkt uit op de lager gelegen leefvertrekken en - doorheen de grote glaspartij - op het omliggende landschap. 

Een wit gemoffelde stalen trap met uitkragende traptreden leidt naar het hogere niveau. De badkamer en de drie slaapkamers op de verdieping zijn toegankelijk via een nachthal. Het ontwerp van de woning is op zich vrij sober en gesloten. Het meest opvallende element is de zijdelingse uitkraging, die kan fungeren als inpandige carport en stabiel gehouden wordt door de stalen basisconstructie. Deze is in het interieur grotendeels zichtbaar gelaten en is daarom met zorg gedetailleerd.
De gevels van de woning zijn bekleed met zwart gecoate, licht geprofileerde staalplaten. Deze zijn gemonteerd op stalen binnendozen. Op het gelijkvloers is een gedeelte van de gevels uitgerust met vlakke zilverkleurige sandwichpanelen. Het plafond onder de carport is bekleed met wit gecoate aluminium planchetten. De constructieve opbouw van de woning liet een scherpe detaillering toe, met grote raampartijen die de volledige gevelbreedte omvatten en in de hoogte tot tegen de dakrand komen. Dit creëert een illusie van vlakke wanden zonder enige dikte.

MAX8 architecten, Tessenderlo
Architect_Architecte
Studiebureau IRS- Depré, Kortenberg
Studiebureau_Bureau d’études
Industriebouw De Pelsmaeker, Westerlo
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto's_Photos : Tom Verheyen

© 2022 - Infosteel