Issol - Integratie van zonnepanelen

De firma die de werken liet uitvoeren, produceert krachtige fotovoltaïsche zonnepanelen en ontwikkelt oplossingen op maat voor de architecturale integratie ervan. Het gebouw had derhalve een voorbeeldfunctie te vervullen. Ze moest ook aantonen dat de installatie van zonnepanelen op ingewikkelde architecturale vormen, probleemloos kon geschieden.

De nieuwe installaties bestaan uit een productiehal van 1300 m2 waarvan de structuur is opgebouwd uit stalen portieken S235, twee kantoorverdiepingen waarvoor een gemengde staal-betonstructuur werd toegepast en een luifel die het opvallend element in dit geheel is.

De structuur van deze laatste is samengesteld uit warmverzinkte gebogen profielen waarin fotovoltaïsche zonnecellen zijn verwerkt over een oppervlakte van 1400 m2. Het dak bestaat uit 1125 elementen in glas. Issol werkte gedeeltelijk met gelamineerd veiligheidsglas en gedeeltelijk met transparant Tedlarglas dat voor de toevoer van daglicht in de kantoorruimtes instaat.
De fotovoltaïsche installatie, goed voor 220 kWc, levert voldoende elektrische energie voor eigen gebruik en voor het opladen van de elektrische voertuigen van het bedrijf. De keuze van de klant en de architect ging uit naar een stalen structuur om te beantwoorden aan alle eisen inzake vorm, snelheid van uitvoering, esthetiek, kostprijs en duurzaamheid.

Zoning Industriel des Plenesses - Rue du Progrès 18, Dison
Plaats_Localisation
ISSOL, Dison
Opdrachtgever_Maître d’ouvrage
Architecte Courtoy, Liège
Architect_Architecte
Bureau d’Etudes Lemaire, Angleur
Studiebureau_Bureau d’études
Wust, Malmédy
Algemeen aannemer_Entrepreneur général
Ateliers Mersch, Thimister
Staalbouwer_Constructeur métallique

Foto's_Photos : ISSOL

© 2022 - Infosteel