Liniebrug in Nigtevecht

Ondertitel: 104 m lange gevorkte netwerkboog
Tekst: <p>In de zomer van 2018 werd bij Nigtevecht de slankste stalen boogbrug van Nederland in gebruik genomen. De 104 m lange gevorkte netwerkboog met een doorvaarthoogte van 10 m overspant het Amsterdam-Rijnkanaal voor fietsers en voetgangers. <br> De hoge vereiste doorvaart maakte van de inpassing een ware uitdaging. Met hellingbanen en aanbruggen erbij is de totale lengte ruim 600 m. Mede dankzij vroegtijdige samenwerking met omwonenden en betrokken partijen, verliep het proces soepel.</p>
Magazine: https://www.infosteel.be/images/magazine/info-steel-62/80/index.html
Plaats: Oostkanaaldijk - Nigtevecht (NL)
Opdrachtgever: Provincie Utrecht - Utrecht
Architect: ipv Delft (brugontwerp) / bureau Waardenburg (ecologisch ontwerp) / Ballast Nedam Engineering (uitvoeringsontwerp) - Delft / Culemborg / Nieuwegein (NL)
Studiebureau: Jeroen Koot Constructie Advies / Ingenieursbureau Stendess - Schalkhaar (NL) / Lievegem
Hoofdaannemer: Ballast Nedam Infra - Nieuwegein (NL)
Staalbouwer: CSM - Hamont-Achel
Infosteelleden: Ingenieursbureau Stendess, CSM
Foto: Lucas van der Wee (ipv Delft)
In de zomer van 2018 werd bij Nigtevecht de slankste stalen boogbrug van Nederland in gebruik genomen. De 104 m lange gevorkte netwerkboog met een doorvaarthoogte van 10 m overspant het Amsterdam-Rijnkanaal voor fietsers en voetgangers. De hoge vereiste doorvaart maakte van de inpassing een ware uitdaging. Met hellingbanen en aanbruggen erbij is de totale lengte ruim 600 m. Mede dankzij vroegtijdige samenwerking met omwonenden en betrokken partijen, verliep het proces soepel.
  • Aangemaakt op .

© 2023 - Infosteel