Voetgangerspasserelle over de sporen

Ondertitel: Opgehangen aan dakkapconstructie Station Oostende
Magazine: https://www.infosteel.be/images/magazine/info-steel-62/76/index.html
Plaats: Natiënkaai 1 - Oostende (BE)
Opdrachtgever: NMBS - HOLDING - Brussel-Bruxelles
Architect: Dietmar Feichtinger Architectes - Montreuil (FR)
Studiebureau: Eurostation / Tractebel Engie (Technum) - Brussel-Bruxelles
Controlebureau: Eurostation - Brussel-Bruxelles
Hoofdaannemer: THV Roegiers-Depret - Kruibeke
Staalbouwer: Ferrokonstrukt - Meulebeke
Infosteelleden: NMBS - SNCB, Ferrokonstrukt, Ingenieursbureau Stendess
Foto: Ferrokonstrukt
Het reconversieproject ‘station aan zee’ omvatte de restauratie van het historisch stationsgebouw, de aanleg van een serie nieuwe perrons, de vervanging van de verouderde spoorperronluifels door een overkapping van zowel de spoor- als tramperrons en de ondergrondse fietsenstallingen en de herinrichting van het tramstation en de parkeerruimtes. De bouw van de stalen voetgangerspasserelle over de sporen maakte eveneens deel uit van het masterplan Oostende Stationsomgeving.

© 2021 - Infosteel