Fietsspiraal bij station Leuven

Ondertitel: Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand
Magazine: https://www.infosteel.be/images/magazine/info-steel-62/78/index.html
Plaats: Martelarenplein - Leuven (BE)
Opdrachtgever: Stad Leuven - Leuven
Architect: Bureau Greisch - Liège
Studiebureau: Bureau Greisch - Liège
Controlebureau: SECO - Brussel-Bruxelles
Hoofdaannemer: Westconstruct - Oostkamp
Staalbouwer: Tarkon steel construction - Tarnobrzeg (PL)
Infosteelleden: Bureau Greisch
Foto: Jean-Luc Deru
De nieuwe spiraal voor fietsers verbindt het Martelarenplein voor het station van Leuven met enerzijds de esplanade die toegang biedt tot de administratieve gebouwen van de stad Leuven en anderzijds met de passerelle boven de sporen van het station die de doorgang vormt naar Kessel-Lo aan de andere zijde van de sporen. Ze laat toe een hoogteverschil van 6 m te overbruggen via twee volledige omwentelingen over een totale lengte van 145 m, dus een gemiddelde helling van 4%. Bij deze 2 omwentelingen gaat de helling helemaal doorheen de onderbouw van de bestaande trap.

© 2021 - Infosteel