Foto: Luca Beel

Totaalrenovatie Afrikamuseum

Het uitgangspunt: het museumgebouw restaureren en renoveren, een apart onthaalpaviljoen bouwen en de twee ondergronds met elkaar verbinden. In het transparante onthaalpaviljoen werd de draagstructuur onttrokken aan de gevelvlakken en opgevat als een serie portaalframes met vloerdelen van 9,9 m. Het restaurant op de eerste verdieping biedt een spectaculair zicht op het omliggende park. Het museumgebouw dateert van 1910. Het ademde een unieke charme uit maar was niet meer aangepast aan de noden van een modern museum. De isolatiekwaliteit is sterkt verbeterd door de ontdubbeling van de ramen, waarbij geïsoleerde stalen achterzetramen en achterzetdeuren werden geplaatst.
  • Tervuren
    Plaats
  • Stéphane Beel Architects (architectuur) / Origin Architecture & Engineering (restauratie)
    Architect / Ontwerper

© 2020 - Infosteel