Foto: Christophe Van Couteren

Stalen paviljoenen en schuilhuisjes

De paviljoenen langs de rand van het nieuwe busstation op het Brugse stationsplein, zijn opgebouwd uit stalen spanten van plat staal (30 mm, op maat gesneden). Deze plaatstukken zijn aan elkaar gelast om één spant te vormen (L-spant). De dakplaten zijn geschroefd op deze spanten en bestaan uit platstaal van 12 mm dik, eveneens op maat gesneden. De stalen schuilhuisjes in het midden werden opgebouwd uit portieken. De kokerprofielen (100 x 100 mm) mochten geen afrondingen hebben, waardoor geen standaard kokers konden gebruikt worden. Dus werd een eigen profiel ontworpen, bestaande uit 2L-profielen (90 x 90 x 10 mm).
  • Brugge
    Plaats
  • URA Yves Malysse Kiki Verbeeck i.s.m. Tractebel
    Architect / Ontwerper

© 2021 - Infosteel