Foto: Severin Malaud

Stalen uitbreiding symboliseert de kracht van eenvoud

Stalen toevoeging als één geheel ontworpen met geïntegreerde trap

Deze privéwoning in het centrum van Brussel onderging een grondige metamorfose dankzij de toevoeging van een stalen uitbreiding aan de achterzijde (4 x 4,5 x 6 m hoog; ± 4500 kg), die als één geheel ontworpen is – inclusief geïntegreerde trap. Dankzij de prefabricage in het atelier (drie weken + één week verfwerken) nam de plaatsing van dit nieuwe volume slechts drie uur in beslag.
Het is opgetrokken in staalplaat van 5 mm dik, die versterkt is met een geheel van vijf portalen met een dikte van 20 mm en een breedte van 100 mm. Deze uitgepuurde structuur maakte het mogelijk om de aanvullende ruimte te optimaliseren. Het geschilderde staal fungeert niet enkel als visuele signatuur van het project, maar ook als binnenschil. Bovendien is de stalen cocon waterdicht en fungeert hij dus ook als natuurlijk dampscherm onder de buitengevelisolatie waarmee hij is ingepakt. Het staal is tevens volledig recycleerbaar.
  • Privé
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • AUXAU Atelier d'architecture, Bruxelles
    Architect / Ontwerper
  • UTIL, Brussel
    Studiebureau stabiliteit
  • Ateliers Melens et Dejardin, Jupille-Sur-Meuse
    Staalbouwer

© 2021 - Infosteel