Foto: Giulia Frigerio

Van houten chalet tot hedendaagse woning

Uitbreiding afgestemd op de omringende eikenbomen

Deze voormalige houten chalet werd omgevormd tot een volwaardige hedendaagse eengezinswoning, waarbij de volumetrie van de uitbreiding is afgestemd op de positionering van de omringende eikenbomen.
De basisstructuur van de uitbreidingsvolumes (links en rechts van de bestaande chalet) is geconstrueerd als staal‑skelet en bekleed met sandwichpanelen op de wand- en dakzones (KS1000RW en KS1000XD van Kingspan), waarna een hoogstaande binnen- en buitenafwerking – respectievelijk gipskartonbeplating en zwarte geoliede houten gevelbekleding – gerealiseerd zijn om het geheel een uitgepuurde uitstraling te geven.
Ter hoogte van de goudkleurige geanodiseerde voorgevel is een stalen vakwerkstructuur op minimale steunpunten geplaatst om de oude vloerstructuur en dakopbouw te onderschoren en het nieuwe gevelvlak met dakoverspanningen op te vangen.
De staalstructuur is goed voor circa 7 ton S235JR-staal, opgebouwd uit HE 140 A, HE 140 B, IPE 270, platstaal 50x120 enzovoort.
  • Privé
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • BASIL architecture, Aalter
    Architect / Ontwerper
  • Studieburo Mouton, Gent
    Studiebureau stabiliteit
  • Deceuninck Arco, Aalter
    Hoofdaannemer
  • De Wandeler, Torhout
    Staalbouwer
  • Vanhoutte Maes, Oostkamp (gevels)
    Andere staaltoepassingen
  • De Wandeler, Kingspan, Mouton
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel