Foto: Tim Van de Velde Photography

Witgelakt staal als leitmotiv voor verbouwing

Open trappengeheel met een indrukwekkende hoogte

Wat aan de voorgevel een oud rijhuis lijkt, is binnenin een hedendaags geheel met een woonst en een atelierruimte. Beide entiteiten functioneren onafhankelijk van elkaar en hebben een inkom aan de straat- en tuinzijde. Het verbouwingsbudget was niet groot, dus de constructieve ingrepen werden tot een minimum beperkt. Op het gelijkvloers kwam er een kleine aanbouw bij (aan de achterzijde) en voor het overige zijn enkel de verbindingen tussen de bestaande kamers gewijzigd om ze een nieuwe functie te kunnen geven.
De voormalige traphal maakte plaats voor een open trappengeheel met een indrukwekkende hoogte, die vertrekt vanuit een ruime doorzonhal. De materiaalkeuze en de detailleringen zijn eenvoudig gehouden. Verfijnd maar uniform, witgelakt staal vormde het leitmotiv bij de toevoeging van alle nieuwe elementen. De uniforme kleur en het gebruik van trekstaal geven de binnenruimtes een licht en luchtig karakter.
  • Privé
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • Architect Hans Maes, Houthalen
    Architect / Ontwerper
  • Dubimax engineering, Hasselt
    Studiebureau stabiliteit
  • IMA Creaties, Tessenderlo
    Staalbouwer

© 2021 - Infosteel