Foto: Toon Grobet (Lumecore)

Optoppen voor vergroting en vergezicht

Uitgekiende constructie

Gezien de 60 m2 grote dakuitbreiding een grote impact heeft op het beperkte basisvolume, zocht de architect een vorm die het volume minimaliseert, door een knik te geven in voor- en achtergevel.
Om de lasten te spreiden werd de zeshoekige optopping over drie HE 240 A-profielen verdeeld. De traparm wordt aan een vierde profiel opgehangen. Deze profielen werden in signaaloranje RAL2010 geaccentueerd. De skeletbouw weeft zich als het ware tussen deze profielen.
Deze optopping is bij uitstek een ecologisch en economisch uitgangspunt: er is geen extra voetafdruk, de fundering wordt gerecupereerd, de technieken worden beperkt uitgebreid, ook met zonnepanelen. De structuur werd ter plaatse geassembleerd, maar kan ook opnieuw worden gedemonteerd, o.a. tot tuinpaviljoen.
De krappe woonomgeving wordt met deze uitbreiding getuned tot een beleefbare meegroeiwoning. De polyvalentie van de optopping bevordert de levensduur van het vastgoed aanzienlijk.
  • Privé
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • LAVA Architecten, Leuven
    Architect / Ontwerper
  • AB Associates, Hasselt
    Studiebureau stabiliteit
  • Renopact, Herentals
    Hoofdaannemer
  • AB Associates
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel