Foto: Laurens D'hooge

Kleurrijke facelift voor basisschool

Een gevelbekledingssysteem met verbonden stalen lamellen

Basisschool Emmaüs in Aalter kreeg een facelift via de realisatie van een kleurrijke nieuwbouw, die een turn- en eetzaal herbergt. Het bovengrondse gedeelte van het gebouw bestaat uit een brandwerend gecoate structuur in S235 JR-staal, die op de betonnen onderbouw van de turnzaal steunt. De zichtbare kolommen zijn in helling geplaatst en hebben een elegante look dankzij ronde secties.
De kleurrijke voorgevel bestrijkt circa 230 m2 en is afgewerkt met ‘JI Grégale’, een gevelbekledingssysteem met verbonden stalen lamellen. Deze laatste zijn uitgevoerd in drie verschillende kleuren, die evenwichtig verdeeld zijn op basis van een gevelstudie, en zijn gemonteerd op een verstelbare regelstructuur. De zijgevels zijn dan weer bekleed met sandwichpanelen (KS 1000 AWP MR 150 van Kingspan), die voorgelakt zijn in drie verschillende kleuren. Ook het hellend dak is afgewerkt met sandwichpanelen.
Dankzij de opvallende inplanting langs de straat, de felrode tint is het gebouw dé blikvanger van de buurt.
  • Maria-Middelareslaan 5, Aalter
    Plaats
  • Organisatie Broeders van Liefde, Gent
    Opdrachtgever
  • Architektenburo Lievens & De Craemer, Aalter
    Architect / Ontwerper
  • AIKO Architecten en Ingenieurs, Maldegem
    Studiebureau stabiliteit
  • Mathieu Gijbels, Opglabbeek
    Hoofdaannemer
  • Luc Scherpereel, Wielsbeke
    Staalbouwer
  • Joris Ide, Zwevezele (leverancier) / Kingspan, Grobbendonk (leverancier)
    Andere staaltoepassingen
  • Joris Ide, Kingspan, Mathieu Gijbels
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel