Foto: Alain Janssens (Double Page)

TrinkHall Museum Liège

Museum herrijst onder beschermende stolp

In het Luikse Parc d’Avroy bevindt zich het TrinkHall Museum, dat vorm kreeg via een renovatie annex uitbreiding van een bestaand modernistisch paviljoen uit 1963. De oppervlakte werd verdubbeld tot 1800 m2. Het bestaande volume is, net zoals de aanvullende functionele uitbreidingen, onder een beschermende stolp geplaatst. Spaarzaam materiaalgebruik, compactheid en energie-efficiëntie waren belangrijke aandachtspunten, die leidden tot de realisatie van een uiterst lichte huid in meerwandige polycarbonaatplaten met een dikte van 50 mm.
In het dak bestaat de draagstructuur uit een ‘rooster’ structuur om een architecturale meerwaarde te creëren. Zo ontstond er een ‘grid’ van slanke T-vormige gelaste plaatliggers die circa 21 m overspannen, zonder tussensteun. Ze rusten op de ronde stalen buizen, die eveneens erg slank zijn en die bij de polycarbonaatgevel geïntegreerd zijn.Deze structuur is voorzien van opzwellende verf met afwerklaag die een brandweerstand van EI 60 garandeert.
  • Parc d'Avroy 1, Liège
    Plaats
  • Ville de Liège / département des travaux, Liège
    Opdrachtgever
  • Atelier d'architecture Aloys Beguin - Brigitte Massart, Liège
    Architect / Ontwerper
  • Bureau Greisch, Liège
    Studiebureau stabiliteit
  • Ets WUST, Thimister Clermont
    Hoofdaannemer
  • ACMP, Thimister Clermont
    Staalbouwer
  • Rodeca Systems Belux / ACMP (galandages et sous structure facade), Muizen (Mechelen)
    Andere staaltoepassingen
  • Greisch
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel