Foto: Aurelie Janssens (jAu fotografie)

Gevels en luifel voor gemeenteschool Heestert

Verwevenheid met dorpskern

Het project betreft de nieuwbouw van de gemeenteschool te Heestert met een kleuter- en lagere afdeling. Verschillende ruimtes zoals sportzaal, refter, enz. worden ook buiten de schooluren intensief gebruikt. De ambitie was deze verwevenheid met de dorpskern en de woningen rondom mee te nemen in het ontwerp en zelfs te versterken.
Door een doordachte inplanting van het schoolgebouw worden verschillende buitenruimtes met elk hun eigen identiteit gecreëerd. Zo wordt maximaal rekening gehouden met de oriëntatie. In het zuiden wordt het volume laag gehouden om maximaal licht toe te laten. Het volume wordt zo geplooid dat er een verbinding en zicht ontstaat op zowel de dorpskern als het park.
In de architectuur wordt ernaar gestreefd een herkenbare vorm te creëren. Staal is alomtegenwoordig: de elementen van de draagstructuur, de luifel, de binnendozen bij de hellende daken en de geprofileerde staalplaat voor dak- en gevelbeplating.
  • Kerkhofplein 3, Heestert
    Plaats
  • Gemeente Zwevegem, Zwevegem
    Opdrachtgever
  • Architecten Groep III, Brugge
    Architect / Ontwerper
  • Ingenieursbureau Norbert Provoost, Gent
    Studiebureau stabiliteit
  • Algemene Bouw Maes, Gent
    Hoofdaannemer
  • Halfen, Schoten (stalen geveldragers) / Verhofsté, Zele (luifel en fietsberging)
    Staalbouwer
  • Habemo, As (gevels)
    Andere staaltoepassingen
  • Tata Steel, SAB-profiel, Verhofsté
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel