Foto: Johnny Umans

Staal voor groothandel Stone

Verfijnd industrieel bouwen

De huidige, organisch gegroeide, ruimtelijke wanorde op de bedrijfssite van een groothandel in natuursteen, terrazzo en keramische tegels vraagt om een heldere ingreep. De site wordt herdacht volgens een sterk ordenend principe: een functionele scheiding tussen opslag, productie en personeelsruimtes.
De nieuwe gebouwen (productiehal, platenhal en kantoorgebouw) worden ingeplant als vrijstaande zelfstandige volumes, zich schikkend naar de wetmatigheden van het industrieel bouwen. Een staalstructuur vormt de basis voor de nieuwe gebouwen.
En hoewel het een natuursteen verwerkend bedrijf betreft gebeurt de afwerking van alle gevels telkens met een geprofileerde metaalbeplating. Deze gevelafwerking zorgt voor een visuele samenhang tussen nieuw en bestaand. Subtiele kleurverschillen en de graad van detaillering differentiëren de volumes naar hun specifieke functie.
Ook het interieur van de verschillende gebouwen wordt telkens op dezelfde manier behandeld: de witgeschilderde, repetitieve staalstructuur is zichtbaar.
  • Grote Steenweg 13, Zulte
    Plaats
  • Stone, Zulte
    Opdrachtgever
  • Tab Architects, Gent
    Architect / Ontwerper
  • Engitop, Deinze-Astene
    Studiebureau stabiliteit
  • R. Bohez & Cie (VL Trac Bohez construct), Waregem
    Hoofdaannemer
  • R. Bohez & Cie, Waregem
    Staalbouwer
  • Verhoye, Meulebeke (gevels)
    Andere staaltoepassingen

© 2021 - Infosteel