Foto: Mathias Despriet / Jolien Callens (Beeuwsaert Construct)

Hoofdkantoor ‘100% Light’

Slank gebouw moet filosofie uitstralen

Doorheen de tijd is verlichting meer geworden dan een simpele gloeilamp. Verlichting ontwerpen is een kunst geworden waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan.
Het nieuwe hoofdkantoor van 100% Light moest diezelfde filosofie van functionaliteit en stijl uitstralen. Een strak, modern design van het kantoor dat zorgt voor een ‘opvallend plaatje’ langs de ring van Roeselare. Het gebouw moet ruimte bieden aan een showroom, burelen en een werkplaats met laadkades en voorzieningen voor een rolbrug.
Moderne armaturen worden vaak zo slank mogelijk ontworpen. Zo ook dit gebouw. Bij het ontwerp van de kantoren en showroom was een minimum aan kolommen cruciaal. Er wordt gebruik gemaakt van een box-in-box-structuur. Hierbij lijkt het kantoor uit de loods te schuiven.
De staalstructuur, in kwaliteit S235JR en S275J0, biedt de beste oplossingen voor een dunne vloeropbouw en slanke draagelementen. Voor de grote overspanning van de loods is gebruik gemaakt van een vakwerkstructuur.
  • Ventweg-Zuid, Roeselare
    Plaats
  • 100% Light, Roeselare
    Opdrachtgever
  • Acb epure, Brussel
    Architect / Ontwerper
  • Beeuwsaert Construct, Ledegem
    Studiebureau stabiliteit
  • Bureau Gregoire, Brussel
    Controlebureau
  • Beeuwsaert Construct, Ledegem
    Hoofdaannemer
  • BSM, Ledegem
    Staalbouwer
  • Beeuwsaert Construct
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel