Foto: Steve Troes

Herinterpretatie van het oude washuis van Larochette

Het project bevindt zich in het toeristisch centrum van Larochette in de rue du Pain, aan de voet van het kasteel. De binneninrichting van de wasplaats is een herinterpretatie van het oude washuis. De achterwand werd gerealiseerd in gelakt plaatstaal van 5 mm dat langs achter wordt verlicht. Twee historische figuren die op plexiglas zijn geprint, versieren de wand. Het water van de bron loopt via twee zogenaamde ‘dozen met overloop’ in de nieuwe kuipen in gelakt staal. Deze zijn in de originele wasbekkens in zandsteen van Ernzen verwerkt.
  • Rue du Pain, Larochette
    Plaats
  • Administration Communale de Larochette, Larochette
    Opdrachtgever
  • Bureau d’architecture WeB, Grevenmacher
    Architect / Ontwerper
  • Girst & Schneider, Rosport
    Staalbouwer

© 2020 - Infosteel