Foto: Lukas Huneke

Atrium Mercier in Luxemburg

Het algemeen ontwerp van het gebouw rond een centraal atrium dat als interne toegang dienst doet om de communicatie te verbeteren, vloeit voort uit de configuratie van het bouwperceel, zijn ligging in de stad en de maximale bouwdiepte. Samen met de grote glaspartijen zorgt de fijne stalen draagstructuur ervoor dat dit atrium een open sfeer ademt en in het licht baadt. De structuur bestaat uit vier gelaste spanten van holle staalbuizen S355 J2 gedragen door randportieken die in de ruwbouw verankerd zijn. De verticale raampartijen die van lamellen voorzien zijn, zorgen ook voor de natuurlijke ventilatie van het atrium.
  • 20, rue de Reims, Luxembourg
    Plaats
  • POST Luxembourg, Luxembourg
    Opdrachtgever
  • Romain Schmiz architectes & urbanistes, Luxembourg
    Architect / Ontwerper
  • INCA Ingénieurs Conseils Associés, Niederanven
    Studiebureau
  • AIB Vinçotte, Luxembourg
    Controlebureau
  • Alex Arendt, Colmar-Berg
    Hoofdaannemer
  • Alex Arendt, Colmar-Berg
    Staalbouwer
  • Beil, Wecker (façades)
    Andere staaltoepassingen
  • INCA, Vinçotte
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel