Foto: Levygraphie

Data Center Energie

Het Data Center Energie in Bissen kadert in zijn stedenbouwkundige context en onderscheidt zich in het bedrijventerrein van Klengbousbierg door zijn gevel van polycarbonaat. Om de servers van het Data Center te koelen werd een koelcentrale geïnstalleerd. Het technisch concept van deze centrale gaat uit van koudeproductie door middel van absorptiekoelmachines die van thermisch oogpunt gezien, gevoed worden met de uitlaatstoom van de installatie voor afvalhout van Kiowatt (productie van pellets), die zich op dezelfde site bevindt. De nuttige oppervlakte bedraagt 542 m2.
  • Zone industrielle, Bissen
    Plaats
  • Data Center Energie, Bissen
    Opdrachtgever
  • g+p muller architectes, Luxembourg
    Architect / Ontwerper
  • INCA Ingénieurs Conseils Associés, Niederanven
    Studiebureau
  • INCA
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel