Foto: Christof Weber

Inkompartij kasteel van Mersch

Synergie tussen middeleeuws en hedendaags

Deze glazen uitbreiding fungeert als wachtruimte voor het publiek. Het nieuwe volume grenst aan het bestaande gebouw en zorgt op een uiterst verfijnde, lichte en transparante manier voor een opwaardering van bestaande en nieuwe elementen. Er is veel aandacht besteed aan de details van de structuren en de metalen profielen om een indruk van lichtheid te wekken. De structuur bestaat uit acht metalen pijlers die het gebouw ondersteunen (en tegelijkertijd alleen voor de versteviging van het gebouw moeten zorgen) en is nauwelijks waarneembaar, omdat hij in de binnenkant van het volume geïntegreerd is. Verschillende profielen bekleden en herbergen de technische elementen, de isolatie, de ventilatieleidingen, de klimatisatie en de verwarming en de sokkel van het gebouw. Deze laatste is opgebouwd uit platte ijzers (staanders), HEB 200-profielen en koudgevormde elementen in S355-staal (draagstructuur). Al deze elementen zijn behandeld met anticorrosieverf en een donkergrijze afwerkingslaag.
  • Mersch
    Plaats
  • Administration Communale de Mersch
    Opdrachtgever
  • Beng Architectes Associés
    Architect / Ontwerper
  • Schroeder & Associés
    Studiebureau
  • Constructions Siebenaller
    Hoofdaannemer
  • Annen Plus
    Staalbouwer
  • Schroeder & Associés
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel