Foto: Source: Astron

Parking Biohealth

Eerste PV-parking van het Groothertogdom

Dit parkeergebouw is uitgerust met 772 fotovoltaïsche panelen op het dak, die rechtstreeks zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en die het equivalent van de elektriciteit produceren die nodig is om 93 gezinnen een heel jaar lang van stroom te voorzien. Staal was de voor de hand liggende keuze, aangezien dit materiaal volledig beantwoordde aan de eisen van de opdrachtgever op het vlak van bouwsnelheid en de wens van de architect op het vlak van architecturale vrijheid en het gebruik van lichte, transparante en recycleerbare materialen, waarbij rekening werd gehouden met comfortparameters zoals lichtinval, gebruiksvriendelijkheid en milieubewustzijn. Het dragende gedeelte bestaat uit warmgewalste stalen kolommen en balken. Alle onderdelen zijn op maat gemaakt. Voorgeboorde gaten en boutverbindingen lieten een snelle en nauwkeurige montage op de werf toe. De liggers hebben een vrije overspanning van 16 meter. Het surplus aan ruimte dat zo ontstaat, maakt het mogelijk om gemakkelijk te parkeren (lees: zonder te worden gehinderd door kolommen) en de portieren vlot te openen.
  • Esch-sur-Alzette
    Plaats
  • Innovation Cluster
    Opdrachtgever
  • Atelier d'Architecture Dariusz Pawlowski
    Architect / Ontwerper
  • Astron Buildings
    Studiebureau
  • Progroup
    Hoofdaannemer
  • Astron Buildings
    Staalbouwer
  • Astron Buildings
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel